Mundek Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Bardzo podoba mi sie blokowanie skrzydel , mocowanie plywakow bardzo dobre ale troche klopotliwe w transporcie. Z przyjemnoscia przeglandam Twoje posty, prawdziwa modelarska robota. Pozdrawiam Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Cieszę się, że Ci się podoba moja robota . Ciąg dalszy prac nad pływakami. Forma pryśnięta podkładem akrylowym zamiast żelkotu i na to dwie warstwy tkaniny 110g oraz rowing węglowy dla usztywnienia. W każdą połówkę formy wklejona kształtka sklejkowa i zamknięta forma na szpachlówkę epoksydową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Odformowałem pierwszą sztukę. Długość - 280mm ciężar - 55g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mocowanie pływaków do skrzydeł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Z mosiężnej blaszki i starych strun gitarowych zrobiłem odciągi usterzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ciąg dalszy prac nad modelem. Wkleiłem listwy będące imitacją łączenia blach na kadłubie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zacząłem oklejać stateczniki Solartexem linen, bardzo przyjazna folia. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zrobiłem tablicę przyrządów opierając się na przyrządach z PZL P-11C. W końcu to ten sam konstruktor i zakłady. Oczywiście jej wygląd jest całkowicie domniemany, jako że nie istnieją zdjęcia oryginału. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 PZL-12 miał koła od PZL P-1, więc należało je wykonać. Za materiał wyjściowy posłużyły lekkie kółka za niewielkie pieniądze. Efekt końcowy jest zadowalający, zwłaszcza że koła po przeróbce wyszły lżejsze niż kupne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Druciarnia czyli czas na podwozie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Zrobiłem płozę ogonową. Ze zdjęć wynika, że była ruchoma chociaż nie miała kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ciebie Krzysiek chyba najbardziej nie lubie na tym forum ......... Co wejde na Twoje dlubania , to chce rzucac modelarstwo Piekna robota ( jak zwykle ) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja już dawno chciałem rzucić, jak wchodzę na dłubaniny innych użytkowników forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Ja już dawno chciałem rzucić, jak wchodzę na dłubaniny innych użytkowników forum Widze , ze kazdy ma swojego "depresanta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzisiejsze zmagania z kabinką. Niby prosta rzecz, a kilka godzin dłubania. Najpierw szablon z kartonu (chyba szósta wersja) i zlutowany stelaż z drutu miedzianego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Foteliki i sposób mocowania w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Oprócz płozy na lotniska potrzebny jest też ster wodny na jeziora. Oczywiście, znowu nie wiadomo jak powinien wyglądać ster ani jak miał być mocowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Oprofilowanie amortyzatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Niby prosta rzecz - owiewka, nawet nie kabina, tylko owiewka, a i tak problem. Na rysunku wygląda inaczej niż na zdjęciach, a zdjęcia też się różnią. Cały metalowy stelaż, który tak misternie lutowałem idzie do kosza i zaczynam robić foremkę do tłoczenia. Inaczej nie uda mi się odtworzyć kształtu, a i tak wcale nie jestem pewien, że to co robię to będzie to o co chodzi. Problematyczne są przejścia z płaskiej szyby przedniej do malutkich, trójkątnych szybek bocznych. Bez formy nie uda mi się tego zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Wytłoczyłem owiewkę. Teraz jeszcze metalowy stelaż i będzie w miarę przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi