SiM Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Witam Jak w temacie, co oznacza taki skok w drewnianym śmigle Myślałem że to błąd w opisie ale na zdjęciu widać takie oznaczenie http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SMIGLA-KOLPAKI-PIASTY/Smigla-do-napedow-spalinowych/Drewniane-TOP-FLITE-POWER-POINT/Top-Flite-POWER-POINT-15x6-10.html Potrzebuję śmigiełka 15x6 ewentualnie 15x8 ale wszędzie braki no i znalazłem to 15x6-10 i nie wiem o co tu chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Sześć dziesiątych cala - czyli 6x2.54mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiM Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dzięki za szybką odpowiedz ale jeszcze dopytam. Czyli jest to po prostu śmigło o bardzo malutkim skoku? 15x0,6 Ciekawe swoją drogą do czego takie może służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 No nie wiem czy taki mały skok - nie dopatrzyłeś do końca, to śmigło jest calowe czyli w mm to będzie 381x15,24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 To jest śmigło o zmiennym skoku, od 6 cali do 10cali (na końcówce śmigła). Podobno są idealne do zawisów, bo zrywają strugi na zewnętrznej części śmigła i pozwalają kręcić silnik w zawisie na wyższych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 No i trzeba się uczyć całe życie Na dokumentacja technicznych tego typu oznaczenia zazwyczaj znaczą 6/10, ale jak widać tu inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiM Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 A ja już bałem się dopytywać bo dalej coś mi nie pasowało jak te mm na cale przełożyć Czyli można powiedzieć że pozwala poruszać się modelem w większym zakresie prędkości kosztem nieco większego oporu wlasnego i pewnie co za tym idzie nieco niższej sprawności ale za to w miarę stałej we większym zakresie obrotów. Tak sobie to wytłumaczyłem ciekawe jak to się ma w praktyce chyba zaryzykuje i kupię to śmigło do przetestowania. Pozdrawiam Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Będzie bardziej dmuchać poza maskę niż w maskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi