skrzydlaty smok Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Witam. Przeszukujac fora modelarskie,zapisalem sie na jedno francuskie,jest tam model samolotu dla poczatkujacych Biloute. Pierwowzor zrobiony jest z balsy,byl rowniez robiony z depronu,ja postanowilem go zrobic z EPP. Po uprzednim zrobieniu maszyn do ciecia styro,zabralem sie do wycinania podzespolow, model nie jest wymagajacy,takich modeli u nas jest duzo,(Polak potrafi) moj pomysl troche ich zaciekawil,ze mozna zrobic cos tak prosta metoda,oni ida i kupuja w sklepie gotowca. Wymiary dl-720 mm roz-1010 mm mozna zrobic wersje na dwa lub trzy serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 kilka fotek mojej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Taki trochę Toto7 Motylastego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 witam Marcin, fajnie ze zdecydowales sie na relacje , to jest epp czy styropian ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 No troche podobny do Toto, to jest styropian miro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Będzie dobrze latać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ten drut na podwozie nadaje się do modelu o masie 50g! Daj coś porządnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Tak wiem;to tylko przymiarka byla jak bedzie wygladal, jest juz wywazony(tak mi sie przynajmniej wydaje) czekam na dobra pogode. pare jeszcze fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 skrzydla sam wycinalas ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jeśli te wzmocnienia po bokach przy mocowaniu płata są z balsy, to pójdą przy pierwszy zahaczeniu skrzydła o cokolwiek. Swoją drogą warto by zrobić krawędzie natarcia i spływu balsowe, bo skrzydło się będzie kruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Wszystko wycinalem sam,metoda prob i bledow. Dzisiaj poszedlem na lotnisko i byly proby puszczenia go z reki, o dziwo pieknie szybowal, problem sie pojawil jak wlaczalem silnik wydawalo mi sie ze ciagnie go w dol? byl kret i smiglo sie polamalo oraz kadlub przy silniku troche tasmy i byly dalsze proby momentami wial wiatr i go motalo strasznie. Napomne ze to moj pierwszy model z EPP Skrzydlo mialem okleic szarym papierem pakowym ale szybciej chce sie latac niz upiekszac i wzmacniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Marcin to jest EPP czy styropian ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Juz chyba raz odpisalem ze to styropian budowlany jest; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ten styropian to najtańszy materiał do budowy za 5zł można pokleić samolot o rozpiętości 1200mm albo i dwa jak się jest oszczędnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Ale w tytule tematu masz że jest z EPP i użyłeś ostatnio zdania : -NAPOMNE ZE TO MOJ PIERWSZY MODEL Z EPP - Styropian i EPP to nie to samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 może EPS50 albo EPS100 lub 250 mi wygląda na EPS100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 to przepraszam,sadzilem ze to ten sam material,wyglada tak samo,moj blad,na przyszlosc bede wiedzial.Samolot przezyl spotkania z ziemia,troche poobijany i trzeba troche mankamentow poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 coś się złamało czy tylko same siniaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Kadlub zaraz za silnikiem polamal sie ale kleju troche na goraco i juz jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 A to pewnie nie jest tak źle Mój trenerek tak raz upadł przy ostrym nawrocie w prawo na niskiej wysokości Co prawda pokleiłem go i dalej latałem aż do zatarcia silnika Dziś wycofany ze służby leży na strychu bez elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi