robertus Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Większa masa to większa energia do wytracenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Celuję w 800g max. Dla takiej powierzchni można lądować po wiatr z niedużą prędkością. Oczywiście mam na myśli spokojny sierpniowy wieczorny wiaterek a nie huragan! Kwestia tylko wprawy i obeznania z modelem. Nie pamiętam dokładnie ile ten model ważył... zakładam, że nowy będzie o 200-300g cięższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Pięknie lata! Pięknie... a lądowanie jeszcze lepsze... tym razem wylądowałem na czubku 1,5m wierzbie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dziś miałem poważnie zderzenie z ziemią... Nie mam pewności jeszcze czy ta cała spektakularna kraksa została nagrana przez kamerke. ATR1 rozpadł się jak wchodził w ziemską atmosferę od strony słońca, które mnie dwa razy oslepiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 https://youtu.be/sra6WJ2xnQ8 No i jest film ???? A teraz do naprawy ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Aż mi się przypomniała eksplozja Talona. Identyko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Fajnie się latało tym modelem, więc postanowiłem naprawić. Dostanie nowe skrzydło i parę innych drobiazgów. A po tym wszystkim idę dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Model naprawiony ????lata świetlne! Radio wydaje się OK. Lot spokojny jak nigdy i lądowanie oczywiście w trawie za ulami ???? Siadał jak płatek na puchu ha ha... Jutro pomiary ☺ Waga, środek ciężkości, szerokość i długość... a no i wysokość ha ha... Wszystko ale nie do końca ulega zmianie, a dokumentacja przyda mi się do dalszego rozwoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Może projekt stoi w miejscu to nie znaczy, że nic się nie dzieje... A oto testy wersji rozwojowej od a do z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 W poniedziałek nowe filmy. Sobota i niedziela jak pogoda dopisze loty na granicy. Piątek już jest! Nagrania czekają... Tak nisko jeszcze nie latałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Z ostatniej chwili Zajawka Już niedługo pełna wersja... a teraz Latało się SUPER!!! a tak po miękkim lądowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Fajne takie czarno białe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 A no to teraz film w kolorze ha ha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Siema Wczoraj odkurzyłem drugi prototyp... a jak na razie wziąłem się do naprawy pierwszego. Strasznie mi go szkoda po ostatniej wpadce bo dobrze mi się nim latało. Tak że coś się dzieje i powoli do przodu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Model naprawiony Zdjęcia przedstawiają model przed kraksą, po kraksie i po remoncie... aktualnie czeka na strychu na oblot. Przy okazji zaktualizowałem dane na temat pierwszego latającego prototypu: wymiary, waga, SC Myślałem jeszcze nad jakimś malowaniem ale nie mam gdzie kupić dobrej farby w sprayu która nie wypali pianki i styropianu, a do Castoramy za daleko a tam kiedyś kupowałem na bazie akrylu. Jak już tak myślałem to myślałem o tym aby wrzucić na pakę FPV które posiadam! Obecnie zasilam ATR pakietem 3s 1500mAh ale mam większy 3s 1800mAh wiec powinien latać dłużej. Tylko nie wiem ile będzie w stanie ponieść ten model bez jakiś większych problemów??? Mam taki zestaw: 1. Kamera FPV Runcam Swift 600TVL - obiektyw 2,8mm 2. Monitor FPV TFT LCD 7" HD - 800x480 - bez blue-screen 3. Nadajnik FPV TS832 5,8GHz 600mW - 40CH LED Boscam 4. Odbiornik FPV Boscam RC832 5,8GHz - 40CH 5. Uchwyt CNC Horizontal do monitora FPV LCD 5-8 cali na nadajnik RC 6. Anteny AOMWAY FPV 5,8GHz - 3 dBi - TX/RX - wtyk RP-SMA - koniczyna 4 listki Więc na model muszę pewnie zabrać jeszcze dodatkowy pakiecik 3s... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zerknij sobie na kamerki z zintegrowanym nadajnikiem 5,8 GHz. Np. Eachine TX02 czy TX03. Małe, lekkie, zasilanie z pakietu 1S ok. 500 mAh. Zasięg na 200 mW, nawet ponad 500 m. Bardzo duża oszczędność na masie. Choć rewelacji w obrazie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Za 5 minut start ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Wczorajszy lot trwał 10min. 30s. Nagrałem film telefonem ze stacjonarnego miejsca. Może kiedyś wrzucę na YouTube ???? Lot bez kłopotów, model prowadzi się równo elegancko przewidywanie, można latać naprawdę wolno i podziwiać piękno ???????????? Motywuje to do dalszego działania i rozwoju wsi tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 A to wersja rozwojowa https://www.youtube.com/watch?v=i1WHgtfSQAM Zapraszam do oglądania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Pewnie znowu się powtarzam, ale bardzo mi się podoba ten model. Super wygląda, super lata, dobranie kolorystyki...jakże by inaczej, też super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi