Atomizer Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Teraz to zwalę winę na pogodę Próby się nie odbyły, strasznie wiało... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 No to trochę polatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Koła do niczego się nie przydały Na lodzie warstwa śniegu uniemożliwiała nabranie prędkości. Po pięciu próbach dałem seeee... spokój przednie kółko 30mm-trowe dobrze hamowało Max prędkość jaką udało się osiągnąć na pełnym gazie to ze 20 km/h. A wylądowałem tu Startowałem z ręki... najpierw próba szybowania bez włączonego silnika. Elegancko... Druga próba i gaz do dechy... poszedł tak jak powinien Powiem tak... był bardzo silny wiatr jak na taki model, zrobiłem cztery okręgi, udało się zrobić nawet kilka ewolucji. Bardzo zwrotny i nie przewidywalny w taką pogodę... Na chwilę wystarczy spuścić z oczu i może być gorąco. Wiatr silny dlatego miałem dość i postanowiłem wylądować... Ładne podejście, śilnik wyłączony, można było spokojnie złapać w ręce. A tu nagle wiatrzysko buchhhhh... i model 10m poniosło na ule. Tak jak widać. No tak. Już go trochę pokleiłem, będzie bez podwozia teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Bez komentarza jak ja to lubię he he... Następnym razem postaram się nagrać filmik i pokazać tym co nie wierzyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Po pierwsze gratulacje, że poleciał! Po drugie, panie Kolego - film! Po trzecie, czy teraz go będziesz doprowadzał do kształtów jak z pierwszego posta? Zresztą chyba niewiele się różni, jest tylko bardziej płaski, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Po pierwsze gratulacje, że poleciał! Po drugie, panie Kolego - film! Po trzecie, czy teraz go będziesz doprowadzał do kształtów jak z pierwszego posta? Zresztą chyba niewiele się różni, jest tylko bardziej płaski, nie? Tak w locie piękny widok... Następnym razem nagram. Po M01 został mi taki sam śilnik i serwa, kupiłem dziś podkłady 3 i 5mm... iiiiii zaczynam budować drugiiiiiiii.. nie to już trzeciiiii model. Będę dążył powoli do pierwszego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Czekamy teraz na pogodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Mam propozycję. Zabuduj kadłub za śmigłem do tej listewki wzmacniającej. Zrób tam coś w stylu rury sześciokątnej lub nawet dwie jakby dysze. Przelotowo, żeby strumień powietrza za śmigłem nie był mulony. Doda to na pewno sztywności konstrukcji. Czułość w sterowaniu o której wspominasz może być wynikiem giętkości skrzydeł w locie i ich niestabilnym ułożeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Mam propozycję. Zabuduj kadłub za śmigłem do tej listewki wzmacniającej. Zrób tam coś w stylu rury sześciokątnej lub nawet dwie jakby dysze. Przelotowo, żeby strumień powietrza za śmigłem nie był mulony. Doda to na pewno sztywności konstrukcji. Czułość w sterowaniu o której wspominasz może być wynikiem giętkości skrzydeł w locie i ich niestabilnym ułożeniu. Dziękuję ale jednak nie skorzystam... Pogody i czasu nie ma do latania to nastepny klei się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 jak widać wznios skrzydeł ujemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Powoli ale do przoduuuuuu... Weekend minął pogoda straszna więc latania nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Co to może być? A tu poprzyklejałem prosta metoda i tania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Czekam na dobrą pogodę i kolejny lot tej maszyny Widok spodu i kilka drobnych zmian. Bez kółek-brak lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Eeeetaaam przecież do tego z pierwszego posta to mu brakuje... a gdzie 2 turbiny , które miały być w ogonie ? Gdzie te grubaśne profile ? ... pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Czepiasz się. Projekt ewoluuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Pomysleć taki "polski" wątek przegabiłem, mam propozycję do właściciela wątku i projektu - pozwól Robertusowi go zrealizować równolegle (o ile będzie chciał). Może jednak oryginalny koncept poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dajmy Koledze skończyć projekt, bez popędzania i poprawiania go i pokazywania mu, jak ten model mógłby (lepiej?) wyglądać w wykonaniu kogoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Cierpliwości najpierw praca, później zabawa... tylko nie zawsze są chęci i siły po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Zdaje się że oryginalny koncept kolega Atomizer zarzucił więc nie ma na co czekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Zdaje się że oryginalny koncept kolega Atomizer zarzucił więc nie ma na co czekać... Nie do końca to prawda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi