nonio Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Witam, właśnie skończyłem składanie modelu. Wzmocniłem konstrukcję półkę serw itp włóknem węglowym. Zamontowałem sugerowany silnik - OS 46FX. Ze śmigłem 11X8 wygląda dziwnie - ledwo wystaje zza domku silnika. Bez paliwa z osprzętem, waga - 2500 gram. Wyszedł "deskolot", czy 46-ka da radę po 50 metrowym rozbiegu ?
alkraj Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Model ładny. Mocowanie tych snapów chyba trochę nie za bardzo. Powinny być w osi zawiasów. Chociaż może są pochylone, na fotkach może być inna perspektywa.
endriuRC Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona
nonio Posted April 22, 2016 Author Posted April 22, 2016 Model ładny. Mocowanie tych snapów chyba trochę nie za bardzo. Powinny być w osi zawiasów. Chociaż może są pochylone, na fotkach może być inna perspektywa. Dzięki za odpowiedź, załączam fotki mocowania snapów, czy jest, ok? Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona Dzięki za odpowiedź, nie chciałem niszczyć pulpitu z zegarami Spróbuję, może się uda "ulotnić" - jak nie będzie kreta, poszukam większego motoru - rozważam .91 (która zrujnuje mnie kosztami utrzymania ) lub benzyzniaka.
leszek-bart Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Mocowanie snapów powinno wypadać na środku zawiasów , u ciebie jest za bardzo z tyłu .
robas69 Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 na środku zawiasów Leszek ma rację, choć powinien napisać, że w osi obrotu.
nonio Posted April 23, 2016 Author Posted April 23, 2016 Leszek ma rację, choć powinien napisać, że w osi obrotu. Czy to jest poważne "issue", czym skutkuje takie zamontowanie snapów? Przyznaję, że nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi. Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona Polatać mi się dziś nie udało, ale znalazłem chwilę, żeby przynajmniej uruchomić i podregulować silnik:
alkraj Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 No silniczek ładnie pracuje. Co do snapów, to będziesz miał nierówne wychylenia prawdopodobnie.
Recommended Posts