nonio Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam, właśnie skończyłem składanie modelu. Wzmocniłem konstrukcję półkę serw itp włóknem węglowym. Zamontowałem sugerowany silnik - OS 46FX. Ze śmigłem 11X8 wygląda dziwnie - ledwo wystaje zza domku silnika. Bez paliwa z osprzętem, waga - 2500 gram. Wyszedł "deskolot", czy 46-ka da radę po 50 metrowym rozbiegu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Model ładny. Mocowanie tych snapów chyba trochę nie za bardzo. Powinny być w osi zawiasów. Chociaż może są pochylone, na fotkach może być inna perspektywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonio Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Model ładny. Mocowanie tych snapów chyba trochę nie za bardzo. Powinny być w osi zawiasów. Chociaż może są pochylone, na fotkach może być inna perspektywa. Dzięki za odpowiedź, załączam fotki mocowania snapów, czy jest, ok? Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona Dzięki za odpowiedź, nie chciałem niszczyć pulpitu z zegarami Spróbuję, może się uda "ulotnić" - jak nie będzie kreta, poszukam większego motoru - rozważam .91 (która zrujnuje mnie kosztami utrzymania ) lub benzyzniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Mocowanie snapów powinno wypadać na środku zawiasów , u ciebie jest za bardzo z tyłu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 na środku zawiasów Leszek ma rację, choć powinien napisać, że w osi obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nonio Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Leszek ma rację, choć powinien napisać, że w osi obrotu. Czy to jest poważne "issue", czym skutkuje takie zamontowanie snapów? Przyznaję, że nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi. Piękna sukhoika tylko wskaznik napiecia dałbym w kabince u pilota. Czekam na film z lotu. Moim zdanirm 46ka do akrobata o wadze 2.5kg to za malo ja mam w extrze 61asp 1.6m model ma waga zbliżona Polatać mi się dziś nie udało, ale znalazłem chwilę, żeby przynajmniej uruchomić i podregulować silnik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No silniczek ładnie pracuje. Co do snapów, to będziesz miał nierówne wychylenia prawdopodobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 zawsze można wyregulować wychylenia w nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi