idfx Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam ! Temat założyłem na chwilę, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i będzie można usunąć by nie zaśmiecać forum. Nie wiem .. albo jakieś klapki mi na oczy spadły albo w innym sklepie kupowałem. Kompletuję zamówienie na modelemax i wydaje mi się, że kiedyś kupowałem komplet śrub + blokad z maleńkim imbusem. Nie mogę znaleźć i nie radzę sobie ze skompletowaniem śrub + reszta by kółka o średnicy 100 mm z otworem montażowym 5 mm zamocować do podwozia. Jeśli ktoś może pomóc będę bardzo wdzięczny. Dziękuję i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 https://www.modelmotor.pl/oska-mocujaca-kolo-mp-jet-5mm-2-szt.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Dzięki ! Jak trzeba będzie to będę zmuszony zamówić i dopłacić za extra kuriera w razie czego Robię spore zamówienie w modelemax.pl właśnie na nadchodzący sezon i nie mogę znaleźć. EDIT: znalazłem tylko to, ale brakuje mi wyobraźni jak to zamontować .. http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=8484 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Cześć. Chodzi o coś takiego? http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_31_629&products_id=793 i blokady http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_94_643&products_id=775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Dzięki za podpowiedź. Tu są same pierścienie a wydawało mi się, że zamawiałem całe komplety - ośki, pierścienie itp. Ok, w sumie temat zakończony. Nie miałem tyle cierpliwości i zamówienie złożyłem bez tego. Zamówię ze sklepu zaproponowanego przez Michała i po kłopocie. Temat do zamknięcia lub usunięcia. Dziękuję i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Kacper, ośki też są. Spójrz, bo edytowałem posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 kurka wodna ... za późno chyba, że mogę dodać. Zaraz zadzwonię do sklepu. Szukałem tu i tam, wpisywałem w wyszukiwarce "oś, ośka" itp. i nie pokazywało. Jeszcze raz wielkie dzięki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Spokojnie możesz dodać do zamówienia. Ja to robię sam bez dzwonienia. Robie nowe zamówienie a w uwagach proszę o dołożenie do zamówienia nr.xxxxx i wpłacam kwotę pomniejszoną o koszta przesyłki. To działa bez problemów. Ale że to idzie za wodę to możesz przedzwonić i zwrócić im uwagę że zapłaciłeś bez przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzięki ! Tak też zrobiłem, wczoraj nikt nie odbierał komórki ani stacjonarnego. Dziś to samo, ale pewnie zamknięte. Paczka idzie na polski adres. Przylatuję w przyszłym tygodniu. Potrzebowałem kilku rzeczy by wyremontować model a przy okazji i uzupełnić braki na nadchodzący sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Chyba już wiesz ,że są dwa otwory .Jeden na goleń , drugi do blokowania dołączona śrubą . Oczywiście trzeba nieco spłaszczyć pilnikiem miejsce gdzie śruba dociska drut goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Do płaskich goleni lepszym rozwiązaniem jest śruba z niepełnym gwintem i dwie nakrętki tzn. śruba-koło-nakrętka-goleń-nakrętka i nie potrzeba żadnych osiek ani blokad i na pewno skontrowane nakrętki lepiej trzymają od blokady na imbuska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzięki za podpowiedzi. Model będzie ważył około 6 kg, wolałbym to zrobić najporządniej jak się da. Chyba mnie Darku przekonałeś. Jutro zrobię kilka śrub w pracy i myślę, że taki pomysł się sprawdzi. Pozostaje pytanie z jakiego metalu by nie pękło przy lądowaniu i by się za bardzo nie wyginało ? Mniej więcej tak sobie to wyobrażam : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dokładnie tak ja stosuję śruby ampułowe 8.8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Wygrzebałem coś w robocie, śruby atestowane i bardzo wytrzymałe. Z założenia muszą wytrzymywać ogromne wibracje i obciążenia (maszyny). Powinny być ok, wymiary w sam raz (część bez gwintu), gwintowana z lekkim zapasem i będzie w razie czego z czego przyciąć. W piątek zamontuję koła i zobaczymy jak się to będzie spisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dzięki Darku za "pomysła" i dzięki wszystkim za udział w temacie i chęć pomocy. Na razie podwozie działa znakomicie Fajnie amortyzuje i nic złego nie dzieje się ani z kółkami ani, co ważne z mocowaniem do kadłuba. Tym bardziej mnie to cieszy, ponieważ model kupiłem za bardzo atrakcyjną cenę. Jedyna jego wada to oryginalne podwozie wyrwane z mięsem z kadłuba (próba lądowania z jednym kółkiem). Fajnie, że mogłem nauczyć się czegoś nowego a z tego co widzę naprawy i główkowanie nad rozwiązaniem problemu zaczynają mi sprawiać więcej przyjemności niż sama budowa. Obecnie prawie 7 kg ląduje tak jak oczekiwałem zważywszy na to, że do mistrza lądowań jeszcze mi daleko Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi