Krystian_98 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam. Przedstawiam wam mój nowy nabytek ze stajni Mawi-fly - Antares. Model jest wykonany głównie z tkaniny szklanej z elementami włókna węglowego w kadłubie oraz skrzydłach. -Trochę o specyfikacji : Rozpiętość skrzydeł - 2,8m Długość kadłuba - 1.5m Waga do lotu - myślę, że w 2.8kg się zmieszczę -Wyposażenie : Silnik - Turnigy SK3 Gliderdrive 4.6 1120kv Regulator - Turnigy Plush 60A Akumulator - Tornado Power 2250mAh Serwa wysokość i kierunek - TowerPro 92b 3,5kg.cm / 6.0V Serwa klapy i lotki - King Max KM2607MD - 7.21kg.cm / 6.0V Kołpak aluminiowy Turbo 45mm A teraz kilka zdjęć Szybowiec przyszedł dobrze zabezpieczony co widać na załączonym obrazku..: Tak prezentuje się z góry : A tak z dołu : Silniczek : Waga pustego modelu wraz z skrzydłami i statecznikami i resztą podstawowego wyposażenia (1910g) Silnik wkręcony, półka na serwa wlepiona - czas na pierwsze testy : Jako, że serwa które zakupiłem są mniejsze od dedykowanych i nie pasują do wcześniej przygotowanych otworów w półce - musiałem dorobić sklejkę którą widać na zdjęciu : A tak prezentuje się na chwilę obecną : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nic tylko pogratulować . Ta waga 1910 g to waga pustego modelu ? Ciekawi mnie też regulator ,na fotce wygląda na lekko nagryziony ? Przy takim zaawansowaniu prac przy modelu pewnie niebawem oblot ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Rafał pustego, do lotu będzie jeszcze jakieś 800-900g Chyba, że Wiesiu zaczął je odchudzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ponoć to wersja exportowa więc może jest w specyfikacji light I na pewno jest poprawiony luz na stateczniku poziomym w stosunku do Twojego byłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Chcę w to wierzyć i szczerze Markowi życzę aby mu ten model przypasił. Ja się nie umiałem z nim "dogadać" Z opcji LIGHT to, chyba, Wiesiu ma papierosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nic tylko pogratulować . Ta waga 1910 g to waga pustego modelu ? Ciekawi mnie też regulator ,na fotce wygląda na lekko nagryziony ? Przy takim zaawansowaniu prac przy modelu pewnie niebawem oblot ... ad1. Tak Rafał, 1910g to waga pustego modelu. ad2. Regulator był w innym modelu praktycznie nie używany jednak wklejony na kleju na gorąco i podczas wyciągania go, folia termokurczliwa na regulatorze została delikatnie uszkodzona co jak widać na zdjęciu zostało naprawione za pomocą taśmy klejącej która sprawia wrażenie "nadgryzionego" regulatora ad3. Co do oblotu to wszystko czas pokaże, jednak planuję coś zdziałać w tym tygodniu Wracając do modelu, dzisiaj dotarły do mnie serwa na skrzydła co pozwala mi na dalszą kontynuację budowy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Daj dźwignie z tworzywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Daj dźwignie z tworzywa Dzięki za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Słuchaj Krystian gościa powyżej .Sam go posłuchałem i dałem plajstikowe w Toxie . Dopowiem że chodzi o zęby w serwie w razie W. Ciekawe serwa ,jakie parametry i cena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Słuchaj Krystian gościa powyżej .Sam go posłuchałem i dałem plajstikowe w Toxie . Dopowiem że chodzi o zęby w serwie w razie W. Ciekawe serwa ,jakie parametry i cena ? W między czasie Marcin mi również to samo powiedział więc tak też zrobię Parametry serwa wypisałem na samym początku, cena to ~120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A bo ja czytałem od końca A wiesz od kogo Marcin wiedział ? a ja wiesz od kogo wiedziałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A bo ja czytałem od końca A wiesz od kogo Marcin wiedział ? a ja wiesz od kogo wiedziałem . To wiele wyjaśnia Domyślam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Tak Rafale , Ty mi powiedziałeś a Tobie jeszcze ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ale podbijamy temat Krystianowi . Oczywiście że trzeba korzystać z rad bardziej doświadczonych i skoro Jurek doradził z praktyki że dźwignie z tworzywa są bezpieczniejsze to jak najbardziej można tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Po kilku dniach przerwy czas powrócić do Antaresa Kable polutowane do nowych wtyczek z Graupnera .. ponoć lepsze od Mpx'ów Kable już na swoim miejscu, zostało tylko wkleić do płata Jutro najprawdopodobniej oblot więc może zarzucę jakimś filmikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 No i stało się dziś pomimo dość silnego wiatru udało mi się ulotnić Antaresa waga do lotu wyszła (moim zdaniem) dość spora bo aż ~2900g Jednak mimo takiej wagi lata bardzo pozytywnie, osobiście jestem z niego bardzo zadowolony Teraz pozostaje się tylko w niego wlatać Film z oblotu wrzucę jak uda mi się go obrobić bo póki co program odmawia mi posłuszeństwa A teraz kilka zdjęć jeszcze z ostatnich poprawek Klapki do serw zamontowane .. Bez naklejki się nie mogło obyć No i niestety, tył w tym modelu jest zrobiony na tyle ciężko, że trzeba było dowalić "troszkę" ołowiu do przodu No i już po oblocie, model cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 No ale kogo to dziwi ze cieżko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 No i co że dziwi ? Jest ciężki ale lata i najważniejsze że Krystek jest zadowolony z modelu no i klapki na taśmie przeźroczystej ładnie się trzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 No i niestety, tył w tym modelu jest zrobiony na tyle ciężko, że trzeba było dowalić "troszkę" ołowiu do przodu A próbowałeś dopasować większy akumulator? 2250mAh to stosunkowo mała pojemność a zawsze to lepiej mieć więcej prądu niż wozić ołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Krystian gratuluję oblotu i obyś to zadowolenie z modelu miał jeszcze dłuuugo, dłuuugo. Dla mnie Antares nie spełnił moich oczekiwań. Silny wiatr, zbocze owszem, może się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi