marek rokowski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Sponsorzy wydarzenia: - Park Miniatur & Warownia w Inwałdzie&napolskimniebie.pl -sponsorzy generalni - sklep modelarski ABC.RC.pl - U.M. Andrychów - kompleks Czarny Groń - Lucrum Games - Mam Newsa Moi Drodzy! Jak co roku, zapraszam Was w moje rodzinne okolice Wygląda na to że będą to zawody ESA na które warto zabrać CAŁĄ rodzinkę! Zawody rozegrane będą na terenie kompleksu Park Inwałd: w obrębie Parku Miniatur, Warowni i Dinolandii: www.parkminiatur.com Dla zawodników –darmowy karnet na wstęp do Parku Miniatur,Warowni i Dinolandii -do wykorzystania w ciągu roku, a dla rodzin zawodników 50% zniżki (muszę mieć wcześniej zgłoszenia liczby osób i ich wiek.(dzieci do 3 r.ż. - free). Dla osób towarzyszących będzie można dokupić obiad: (kurczak, frytki, surówka) w cenie ok 15 PLN/os. Jeśli ktoś chce przyjechać wcześniej/zostac dłużej - propozycje zakwaterowania: gościniec " GREK ZORBA" www.grekzorba.pl Agroturystyka p. Plackowscy - tel.: +48 33 873 65 31 ______________________________ ZAWODY _____________________________ 1. Zgłoszenia e-mailem na moją skrzynkę: marek@napolskimniebie.pl imię, nazwisko, eskadra, kanał WW1 - tak/niemodel(-e): WW2-tak/nie,model(-e): Rodzina:lie osób i ich wiek: Zabierzcie coś do lotów pokazowych -obiecałem sponsorom że uatrakcyjnimy zawody pokazami Zgłoszenia przyjmuję do 4 maja. Opłata startowa 30 PLN w ramach opłaty mamy: ciepłą przekąskę, kawę, herbatę, ciacho, wodę i opłatę na Puchar Polski ESA 2. Zawody: Zawody rozegramy 7-ego maja 2016 r., na terenie przylegającym do Parku miniatur i Warowni:Inwałd ul. Wadowicka 167www.parkminiatur.com Program: 10.30 Pierwsza runda walk WW1 i WW2 12.00 Druga runda walk WW1 i WW2- pokaz akrobacji dużym modelem spalinowym 14.00 Trzecia runda walk WW1 i WW2 15.30 Część pokazowa- holowanie baneru reklamowego przez duży model spalinowy- pokazy modeli spalinowych śmigłowców i samolotów 16.00 Finałowe walki WW1 i WW2- możliwość obejrzenia okolicy z „lotu ptaka” w czasie transmisji obrazu on-line z pokładu drona16.30 Uroczysta dekoracja Zwycięzców zawodów 16.30 -17.00 Finał "B" czyli wszystko co lata- w górę! ____________________________________________________________________________ Lista uczestników (będę się starał uzupełniać ją możliwie na bieżąco) imię i nazwisko eskadra ww1 ww2 1. Marek Rokowski Kraków Fokker D VII Fw190, Me163 2. Tadeusz Cieślik Kraków Ansaldo A.1 Balilla Zero, Reggiane Re 2001 3,Robert Ondříšek Kyjov, Czechy tak tak4,Pavel Hanák Kyjov, Czechy tak tak5,Jakub Hanák Kyjov, Czechy tak tak6,Petr Vajmola Kyjov, Czechy tak7,Radek Navrátil Kyjov, Czechy tak8,Michał Drozd Warszawskie Jastrzebie Fokker DR1 9,Marcin Sałek Warszawskie Jastrzebie Pfalz DIII A6M5 Zero10,Krzysiek Sionek tak tak11,Bogdan Piotrowski Warszawskie Jastrzebie Pfalz DIII Mig312,Jacek Siwica MDK Rybnik D52013,Artur Liszka MDK Rybnik Łagg 314,Łukasz Piórecki MDK Rybnik P62 15,Michał Dudek MDK Rybnik I 1616,Jan Kałuża CC Sieradz tak17,Artur Wawrzyniak CC Sieradz tak18,Piotr Pietrzak CC Sieradz tak tak19,Marek Marchlewski CC Sieradz tak20,Krzysztof Chudy CC Sieradz tak21,Daniel Pol CC Sieradz tak22,Adam Jeziorski CC Sieradz tak23,Paweł Jeziorski CC Sieradz tak24,Kamil Drabek Warszawskie Jastrzebie PZL P-55, Reggiane Re 2001 25,Konrad Kwaśnik Warszawskie Jastrzebie Pfalz DIII PZL-37 Łoś26,Daniel Skiba tak tak 27. Dariusz Stężalski Kamikadze Wrocław tak tak 28. Krzysztof Wieczorek Kamikadze Wrocław tak tak 29. Wojciech Krajnik Kamikadze Wrocław tak tak 30. Kacper Babik Andrychów Sopwhite Pup Fw190 31. Mirosław Skowroński Kraków Spad XIII Saetta 32. Paweł Tuszkiewicz Katowice Ikar Wickers Vimy HS129, Me109 33. Kuba Kołodziej Andrychów Sopwith Pup Jak3 34. Alina Miszczyk Me109 35. Marian Miszczyk Me109, Fw190 36. Jarosław Janus Aircombat Zawiercie tak tak 37. Zbigniew Bzdęga Aircombat Zawiercie tak tak 38. Marek Betka Kamikadze Wrocław Spad Fw190 39. Sergiusz Pogwizd , Kamikadze Wrocław Albatros D11 Bercat F4F 40. Stefan Paszkiewicz Pfalz dIII, Halberstadt DII, Albatros DII 41. Jacek Karolczak Fokker DrI, Phonix DI 42. Adam Lenik Kraków tak tak 43. Hubert Jaworski Kraków tak 44. Jacek Owczarczak Warszawskie Jastrzebie tak tak 45. Piotr Kwiatek Kraków tak 46. Aleksander Sielski Katowice Ikar tak 47. Jakub Sarek Katowice Ikar tak 48. Jindrich Janosec Ostrava, Czechy tak 49. Mariusz Małkowski Katowice Ikar tak 50. Ryszard Rejman Andrychów tak tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdkp Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Brawo Marek ! To chyba będzie największa walka ESA. Patrząc na liczbę zawodników to finały o godzinie 16.00 są raczej niemożliwe. Chyba, że wszyscy piloci będą pilnować kolejności swojego sędziowania i latania. Proponuję wydrukować więcej list startowych i przekazać je też eskadrom, żeby każdy mógł szybko zobaczyć kiedy startuje. Mam nadzieję, że wszyscy się zmobilizujemy i oprócz największych mogą to być najlepsze zawody ESA. Do zobaczenia na zawodach. Bogdan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ale będzie jatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ale będzie jatka... naprawde nei znajdzie sie jeszce JEDEN zebysmy doszli do 50tki? chacha PS jutro oprócz mam nadzieje super zabawy - bedzie NIEMIECKI ORDUNG startowy! bo inaczej zostajecie do niedzieli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Super zawody, super klimat i miejscówka. Gratulacje dla zwycięzców. Pozdrowienia od IKARA Katowice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Lokalne wiadomości donoszą http://www.mamnewsa.pl/newsy,13653-wadowice--andrychow-samoloty-szalaly-nad-inwaldem--foto- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Mareczku - zawody po zbóju!!! Rozmiar, otoczenie, siła wiatru, ilość stref - to będzie ciężko przebić A w prasie mój Graf von Kosten załapał się na fotkę Jedno powiem - nakręciłem się na skończenie Siemensa-Schuckerta, za co Wam wszystkim serdecznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Co góry to góry, słońce mnie opaliło ale wiatr przewiał do szpiku kości. To były niepowtarzalne zawody bo nawet jeśli kiedyś faktycznie dobijemy 50-tki zawodników na starcie to raczej nie przebijemy siły wiatru i statystycznej ilości stref na rundę :-) SUPER IMPREZA !!!!! Mam takie zdjęcie obrazujące atmosferę na zawodach i staro_żółnierską prawdę ......skąd nadlatuje przeciwnik ........ otóż z Nienacka Takich zaskoczeń w powietrzu było znacznie więcej, znacznie więcej niż na ostatniej bitwie o Wawel, bo samoloty nadlatywały z Nienacka, ze strefy, z boku strefy a czasami startowały od razu w strefę aby potem z zaskoczenia wyłonić się gdzieś z za starej warowni :-) Nie wiem dlaczego mój model wwI z wiatrem na wyłączonym silniku leciał trzy razy szybciej niż z włączonym silnikiem pod wiatr .... pewnie miałem jakieś słabe pakiety :D Mam wrażenie, że jak teraz trafi się bezwietrzna pogoda na zawodach to będzie strasznie nudno. Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 II bitwa o Inwałd już za nami... Jeszcze raz dzięki wszystkim PILOTOM i ich rodzinom za wspólną zabawę! podziękowania dla sponsorów: -Panu Bogu za ufundowanie pięknej pogody i licznych niespodzianek -w tym wiatrowych )) oraz za czuwanie nad bezpieczeństwem uczestinków i widzów )) -Parkowi Miniatur i Warowni za udostępnienie terenu i nagłośnienia oraz przekąski, posiłki i bilety wstepu na okoliczne atrakcje - sklepowi modelarskeimu ABC-RC.pl który od lat wspiera nas od strony SUPER NAGRÓD i upominków dla wszystkich pilotów-uczestników a także znacząco ułatwia dostęp do energii elektryczej -Urzędowi Miasta i Burmistrzowi za patronat honorowy oraz ufundowanie statuetek -Dinolandii - za przeniesienie w czasie o kilka milionów lat wstecz i możliwość podziwiania wielkich stworów;) -ośrodkowi Czarny Groń za ufundowanie nagród. "Z nami nuda się nie uda" -to ich motto -i myślę że śmiało możemy się pod tym podpisać -dodatkowe podziękowania dla ludzi którzy poświęcili swój wolny czas abyśmy mogli spotkać się w Inwałdzie i trochę pościgać w powietrzu: Gosi, Witkowi, Mariuszowi, Mirkowi, Tadkowi, Adamowi, Piotrkowi i wszystkim innym ludziom dobrej woli do zobaczenia w przyszłym roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie, nie możemy zapomnieć o ZWYCIĘZCACH tych zawodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 wyniki: WW2 ww1 a teraz wisinka na torcie: ww1 - 15 stref ww2 - 23 strefy RAZEM 37 STREF!!! chacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Zawody pierwsza klasa Przejdą do historii i zapisane będą w nowych podręcznikach jako największa bitwa powietrzna nad polską w XXI w. Co do stref i zagrożenia z powietrza, to przez całe zawody siedziałem w kasku i nie bez powodu. Siedziałem sobie spokojnie na krzesełku i kleiłem model po walce a tu nagle okrzyk: STREFA... UWAGA. Jak podniosłem głowę to zobaczyłem dwupłata pikującego w moją stronę. Wbił się w Miga leżącego metr ode mnie... Generalnie całe zawody ekscytujące Za rok jak będą też przyjadę Dołączam się do podziękowań wszystkim organizatorom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek B Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witajcie Zazdroszczę takiej impry pomimo, że już właściwie jestem w rezerwie Mam problem z jednym zawodnikiem. W CoRe jest dwóch Pavel Hanak. Tak jakby starszy i młodszy. Proszę o ustalenie, który to? Proszę też o plik z wynikami na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ogromne podziękowania dla Marka i całej ekipy (oraz dla wszystkich zawodników) za sprawne przeprowadzenie zawodów! W sumie jestem zaskoczony, że skończyło się tylko na 38 strefach - silny wiatr (w porywach pewnie do 10 m/s) "w twarz" wymaga od pilotów maksymalnego skupienia! Od siebie wrzucam kilka zdjęć: http://foto.modelerc.info/galeria.php?temat=esa_inwald_2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 http://faktyoswiecim.pl/dzieje-sie/kultura-i-rozrywka/ii-bitwa-o-inwald-film-foto/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi