Skocz do zawartości

Górnopłat na pierwszy samolot

EnzO_CK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zapytałem bo nie miałem z czego zrobić. Na przydnie poszło opakowanie po Ferrero Roche, ale strasznie pęka. i nici z okien bocznych. Ale jednak znalazłem całe pudło opakowań po kasetach. Będą w sam raz.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam!

Z okazji, że mam wręgę, spytam jakie dać najlepiej kąty?? Może takie jak w wicherku 10, mianowicie 6° w dół i 1° w prawo

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam!

Szybowanie zakończone :P . Znaczy zniszczyłem 4 pudełka po kasetach i zrobiłem wszystkie szyby. Niestety praca na 3 :? . Ale postaram się czymś to zakryć. Teraz kolej na wręgew silnika.

Opublikowano

a nie mogles zrobic tych okien starannie z butelki pet ? na pewno by nie pekala i byla by latwiejsza w obrobce... chyba by jej nie wyzarlo ?

Opublikowano

Już wpadłem na pomysł jak zrobic aby nie było tego widać.

Zrobi się kontury z czerwonej taśmy izolacyjnej i będzie jak rama :D .

Mój kolega tez robi ten samoloti tak zrobił. Nawet ciekawie.

Opublikowano

Właśnie się zastanwiam, bo na kontury na skrzydłach tez dam czarna, ale nie wiem co na szyby będzie fajniej wyglądać.

Opublikowano

Witam!

Szybki zrobione i zaklejone, jednak czarną taśmą.

Nie widać co najlepsze nierówności ( czyli mojego lenistwa ).

Efekt szokujący. Dam zdjęcia jak już zrobie skrzydełka.

1. Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy?

Opublikowano

Może po nie w czasie, ale dlaczego nie kupisz sztywnej koszulki na dokumenty w papierniczym? A4 kosztuje kilka groszy, a tworzywo jest elestyczne i dobrze tnie się i nożyczkami i nożem.

Opublikowano
1. Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy?

No wiesz,skąd takie pytanie skoro kombata masz na gumy..

A tak poza tym fajny model strugasz :D

Opublikowano
Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy?

Ja, ja natürlich.Tylko daj jakis wichajster- zeby skrzydla sie nie obracaly podczas lotu, ale przy uderzeniu nie rozwalaly kadluba.Polecam to to rozwiazanie

46740430lj1.th.png

Opublikowano
A tak poza tym fajny model strugasz :D

Thx. Chodzi tylko aby przy bocznym wietrze nie spadł, bo troche będzie to irytujące czekać aż będzie bezwietrzna pogoda.

KK i TooM - lecą do was pomógł :wink:

Opublikowano

Che che :D Dziex :D

Teraz będzie wklejanie wręgi silnikowej ( już z kątami ). następnie kołowanie na podwórku ( żeby wyrobić chociaz troche obrotów ) a później chwila prawdy ( spadanie samolotu pionowo w dół ).

I mam jeszcze jedno takie pytanko.

1. SW względem skrzydeł jest troche w dół. Czy jak to nadrobie trymerami bedzie ok :?:

Opublikowano

SW ustaw na regulacji snapa albo długość całego popychacza tak żeby mieć już w locie cały zakres ruchu trymera.

Opublikowano

Czyli jest OK :D

Mam juz tak zrobione. Może dziś wkleje jeszcze wręge do silnika. Mam nadzieje, że w te wakacje wykonam chociaż jeden lot. :D

Opublikowano

Spokojnie dasz rade polatac. ;]

Ja koncze swojego rwd i nie mam jeszcze sprzętu, ale się łudzę ze go zobacze w powietrzu jeszcze w te wakacje.

Pozdrawiam i życzę Ci udanych lotów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Silnik już zamotowany ( cylindrem w dół ). Przy próbie kołowania, silnik nie słuchał sie wogóle.

Ale zaskaczył pare razy. Jak zdąłem klips ze swiecy chodził chwile i gasł. Ale raz zaskoczył nawet ładnie. Tak ładnie, że aż wsadziłem palec w śmigło :oops: :evil: . Śmigło odrąbało kawałek palca i silnik naturalnie zgasł.

Pytanie:

Czy jest to wina, że cylinder jest w dół i dlatego tak silnik nie chodzi jak trzeba, bo jak był na chamowni to działał jak ja mu zagralem. Przy kręceniu ręcznym lało się z gaźnika.

PS. Jest ktoś zainteresowany kupnem modelu bez wysposażenia??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.