EnzO_CK Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Witam! Zapytałem bo nie miałem z czego zrobić. Na przydnie poszło opakowanie po Ferrero Roche, ale strasznie pęka. i nici z okien bocznych. Ale jednak znalazłem całe pudło opakowań po kasetach. Będą w sam raz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam! Z okazji, że mam wręgę, spytam jakie dać najlepiej kąty?? Może takie jak w wicherku 10, mianowicie 6° w dół i 1° w prawo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam! Szybowanie zakończone . Znaczy zniszczyłem 4 pudełka po kasetach i zrobiłem wszystkie szyby. Niestety praca na 3 :? . Ale postaram się czymś to zakryć. Teraz kolej na wręgew silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 a nie mogles zrobic tych okien starannie z butelki pet ? na pewno by nie pekala i byla by latwiejsza w obrobce... chyba by jej nie wyzarlo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Już wpadłem na pomysł jak zrobic aby nie było tego widać. Zrobi się kontury z czerwonej taśmy izolacyjnej i będzie jak rama . Mój kolega tez robi ten samoloti tak zrobił. Nawet ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 zrob z czarnej, bedzie jak uszczelka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Właśnie się zastanwiam, bo na kontury na skrzydłach tez dam czarna, ale nie wiem co na szyby będzie fajniej wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam! Szybki zrobione i zaklejone, jednak czarną taśmą. Nie widać co najlepsze nierówności ( czyli mojego lenistwa ). Efekt szokujący. Dam zdjęcia jak już zrobie skrzydełka. 1. Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Może po nie w czasie, ale dlaczego nie kupisz sztywnej koszulki na dokumenty w papierniczym? A4 kosztuje kilka groszy, a tworzywo jest elestyczne i dobrze tnie się i nożyczkami i nożem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 1. Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy? No wiesz,skąd takie pytanie skoro kombata masz na gumy.. A tak poza tym fajny model strugasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Czy jakbym chciał zrobić skrzydła z lotkami i "troche" w przyszłości poszaleć, mogą być umocowane na gumy? Ja, ja natürlich.Tylko daj jakis wichajster- zeby skrzydla sie nie obracaly podczas lotu, ale przy uderzeniu nie rozwalaly kadluba.Polecam to to rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 A tak poza tym fajny model strugasz Thx. Chodzi tylko aby przy bocznym wietrze nie spadł, bo troche będzie to irytujące czekać aż będzie bezwietrzna pogoda. KK i TooM - lecą do was pomógł :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Nareszcie aparat :wink: Gdyby jeszcze nie ta automatyczna lampa .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witaj! Modelik naprawdę ładny, czekam na jakiś filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Che che Dziex Teraz będzie wklejanie wręgi silnikowej ( już z kątami ). następnie kołowanie na podwórku ( żeby wyrobić chociaz troche obrotów ) a później chwila prawdy ( spadanie samolotu pionowo w dół ). I mam jeszcze jedno takie pytanko. 1. SW względem skrzydeł jest troche w dół. Czy jak to nadrobie trymerami bedzie ok :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 SW ustaw na regulacji snapa albo długość całego popychacza tak żeby mieć już w locie cały zakres ruchu trymera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Czyli jest OK Mam juz tak zrobione. Może dziś wkleje jeszcze wręge do silnika. Mam nadzieje, że w te wakacje wykonam chociaż jeden lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Spokojnie dasz rade polatac. ;] Ja koncze swojego rwd i nie mam jeszcze sprzętu, ale się łudzę ze go zobacze w powietrzu jeszcze w te wakacje. Pozdrawiam i życzę Ci udanych lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Dzięki za słowa otuchy PS. Twoje RWD będzie spalina czy elektro?? Daj moze temat, abo chociaż zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam! Silnik już zamotowany ( cylindrem w dół ). Przy próbie kołowania, silnik nie słuchał sie wogóle. Ale zaskaczył pare razy. Jak zdąłem klips ze swiecy chodził chwile i gasł. Ale raz zaskoczył nawet ładnie. Tak ładnie, że aż wsadziłem palec w śmigło :oops: :evil: . Śmigło odrąbało kawałek palca i silnik naturalnie zgasł. Pytanie: Czy jest to wina, że cylinder jest w dół i dlatego tak silnik nie chodzi jak trzeba, bo jak był na chamowni to działał jak ja mu zagralem. Przy kręceniu ręcznym lało się z gaźnika. PS. Jest ktoś zainteresowany kupnem modelu bez wysposażenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.