Kamilos Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Eee nie jest tak źle kadłub się na pół złamał i to w zasadzie jest chyba najpoważniejsze uszkodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Te modele sa ok ale to jest zabawa dla ludzi doswiadczonych tj. daj wzmocnienia weglowe wewnatrz a po wierzchu tkanina szklana odp. przesaczona. Jeszcze w srodku trzeba zrobic drewniane wnetrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wkleiłem stery.Jeszcze tylko domek silnika i model rtf .Nadarza się okazja oblatania go na lotnisku aeroklubowym więc mam zamiar ją wykorzystać. Tylko mam problem z maską silnika, niby mogę ją skleić na cyjaka ale hmm brakuje mi pary małych kawałków. Sklejać ją czy polecieć bez niej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wkleiłem stery.Jeszcze tylko domek silnika i model rtf .Nadarza się okazja oblatania go na lotnisku aeroklubowym więc mam zamiar ją wykorzystać. Tylko mam problem z maską silnika, niby mogę ją skleić na cyjaka ale hmm brakuje mi pary małych kawałków. Sklejać ją czy polecieć bez niej ? Jak tam jakichś kolosalnych oporów aero bez niej nie będzie, to ją sobie na razie daruj. Odpicowanie modelu przyciąga uwagę kretów . Częstość kretów spada wraz z ilością napraw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 HAHAH okey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jest środek odstraszający krety... skutecznie odstrasza zapachem he he Może jak model będzie gotowy wystarczy wetrzeć lub nasmarować i po kretach ha ha ha... polecam BROS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No spróbuję spróbuję. Dziś zacząłem wycinać domek silnika.Wręgę już wyciąłem(to to kółko ze sklejki). A domek będą stanowić cztery prostokąty które są ażurowane żeby było chłodzenie silnika dobre. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No spróbuję spróbuję. .Wręgę już wyciąłem(to to kółko ze sklejki). A czym ją wycinałeś, jeżeli nie tajemnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Multiszlifierką z tarczą do cięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dziś skończyłem odbudowę. Tym razem stery zamocowane są na zawiasach więc tym nie powinien odpaść żaden z nich.No i oblot w sobotę na lotnisku aeroklubowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dziś skończyłem odbudowę. Tym razem stery zamocowane są na zawiasach więc tym nie powinien odpaść żaden z nich.No i oblot w sobotę na lotnisku aeroklubowym. Wiesz co... Z tym chłodzeniem silnika i nie tylko jego to z grubsza jest tak, że powietrze odprowadzające ciepło powinno przepływać wokół lub przez chłodzony podzespół. Więc którędyś napływać i którędyś - już cieplejsze - odpływać. Nie jest najlepiej, gdy musi to robić jednym i tym samym otworem czy szczeliną, bo wtedy ten przepływ jest utrudniony - chłodniejsze mija się z cieplejszym, przeszkadzają sobie i mieszając wyrównują trochę temperatury, co jest Nam "nie na rączkę". W Twoim SU nie powinno dojść do przegrzania silnika, ale najlżej miał nie będzie. W przyszłości : kilka niedużych, nie osłabiających zanadto konstrukcji otworków w przedniej ściance, w pobliżu wałka silnika to jest to, za co będzie Ci on wdzięczny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 hehe wpadłem na ten pomysł z dziurkami. I tam jest ich chyba dwie :D .Dobrze wywiercę ich więcej ale nie osłabiając konstrukcji ale to już po oblocie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Model oblatany!!! Pełen sukces jak wrócę do domu to bardziej to opiszę i filmik dam.Filmu z oblotu nie ma bo pogoda była deszczowa i moja kamerzysta nie wychodzila z samochodu dla tego jutro ma być lepsza pogoda i jutro nakręcimy lepszy filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Model oblatany!!! Pełen sukces jak wrócę do domu to bardziej to opiszę i filmik dam.Filmu z oblotu nie ma bo pogoda była deszczowa i moja kamerzysta nie wychodzila z samochodu dla tego jutro ma być lepsza pogoda i jutro nakręcimy lepszy filmik. Gratulacje ! Wiercę się niecierpliwie w oczekiwaniu na filmik ... Ale dzisiaj wieje dość mocno, jakby co to nie ryzykuj, krety nie śpią tfu, tfu.... Odpukałem w niemalowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tak dziś strasznie mocno wiało, chyba z 5m/s. Nie poleciałem dziś.Ale tak model strasznie agresywny na wychylenie steru wysokości musiałem zmniejszyć mocno wychylenia i ustawić duże expo. Po wczorajszym locie zauważyłem że jedna połówka stery wysokości jest wychylona lekko w dół podczas gdy prawa jest równo będę musiał to poprawić. No ale tak to model fajny lata straaaaasznie powoli myślę że to idealny model do F3A-klub hehe. No i to w zasadzie tyle filmik dodam za nie długo nie wiem czy jeszcze dziś się z nim wyrobię ale się postaram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. Bardzo fajna, sugestywna propozycja pt. : "jak fajnie spędzić dzień" . Wcześniej jednak trzeba sobie na taką możliwość zapracować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. a te większe to prawdziwe czy makiety? he he he słabo widać, to mógłby być inny samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Te większe to prawdziwe. To jest SU-26 ponieważ w tedy jak nim latałem na lotnisku nic nie latało innego ponieważ padał deszcz znaczy nie że lało tylko przelotnie.W zasadzie to te sceny z SU co są w filmie to są jedynymi które mam.Ponieważ wczoraj strasznie wiało a ja jeszcze nie jestem pewien modelu nie latałem nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi