Kamilos Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Opublikowano 27 Lipca 2016 Eee nie jest tak źle kadłub się na pół złamał i to w zasadzie jest chyba najpoważniejsze uszkodzenie.
majula7 Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Te modele sa ok ale to jest zabawa dla ludzi doswiadczonych tj. daj wzmocnienia weglowe wewnatrz a po wierzchu tkanina szklana odp. przesaczona. Jeszcze w srodku trzeba zrobic drewniane wnetrze
Kamilos Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Opublikowano 30 Lipca 2016 Wkleiłem stery.Jeszcze tylko domek silnika i model rtf .Nadarza się okazja oblatania go na lotnisku aeroklubowym więc mam zamiar ją wykorzystać. Tylko mam problem z maską silnika, niby mogę ją skleić na cyjaka ale hmm brakuje mi pary małych kawałków. Sklejać ją czy polecieć bez niej ?
AMC Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Wkleiłem stery.Jeszcze tylko domek silnika i model rtf .Nadarza się okazja oblatania go na lotnisku aeroklubowym więc mam zamiar ją wykorzystać. Tylko mam problem z maską silnika, niby mogę ją skleić na cyjaka ale hmm brakuje mi pary małych kawałków. Sklejać ją czy polecieć bez niej ? Jak tam jakichś kolosalnych oporów aero bez niej nie będzie, to ją sobie na razie daruj. Odpicowanie modelu przyciąga uwagę kretów . Częstość kretów spada wraz z ilością napraw .
Atomizer Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jest środek odstraszający krety... skutecznie odstrasza zapachem he he Może jak model będzie gotowy wystarczy wetrzeć lub nasmarować i po kretach ha ha ha... polecam BROS
Kamilos Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No spróbuję spróbuję. Dziś zacząłem wycinać domek silnika.Wręgę już wyciąłem(to to kółko ze sklejki). A domek będą stanowić cztery prostokąty które są ażurowane żeby było chłodzenie silnika dobre. 1
AMC Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No spróbuję spróbuję. .Wręgę już wyciąłem(to to kółko ze sklejki). A czym ją wycinałeś, jeżeli nie tajemnica ?
Kamilos Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Multiszlifierką z tarczą do cięcia.
Kamilos Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dziś skończyłem odbudowę. Tym razem stery zamocowane są na zawiasach więc tym nie powinien odpaść żaden z nich.No i oblot w sobotę na lotnisku aeroklubowym.
AMC Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dziś skończyłem odbudowę. Tym razem stery zamocowane są na zawiasach więc tym nie powinien odpaść żaden z nich.No i oblot w sobotę na lotnisku aeroklubowym. Wiesz co... Z tym chłodzeniem silnika i nie tylko jego to z grubsza jest tak, że powietrze odprowadzające ciepło powinno przepływać wokół lub przez chłodzony podzespół. Więc którędyś napływać i którędyś - już cieplejsze - odpływać. Nie jest najlepiej, gdy musi to robić jednym i tym samym otworem czy szczeliną, bo wtedy ten przepływ jest utrudniony - chłodniejsze mija się z cieplejszym, przeszkadzają sobie i mieszając wyrównują trochę temperatury, co jest Nam "nie na rączkę". W Twoim SU nie powinno dojść do przegrzania silnika, ale najlżej miał nie będzie. W przyszłości : kilka niedużych, nie osłabiających zanadto konstrukcji otworków w przedniej ściance, w pobliżu wałka silnika to jest to, za co będzie Ci on wdzięczny .
Kamilos Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 hehe wpadłem na ten pomysł z dziurkami. I tam jest ich chyba dwie :D .Dobrze wywiercę ich więcej ale nie osłabiając konstrukcji ale to już po oblocie zrobię.
Kamilos Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Model oblatany!!! Pełen sukces jak wrócę do domu to bardziej to opiszę i filmik dam.Filmu z oblotu nie ma bo pogoda była deszczowa i moja kamerzysta nie wychodzila z samochodu dla tego jutro ma być lepsza pogoda i jutro nakręcimy lepszy filmik.
AMC Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Model oblatany!!! Pełen sukces jak wrócę do domu to bardziej to opiszę i filmik dam.Filmu z oblotu nie ma bo pogoda była deszczowa i moja kamerzysta nie wychodzila z samochodu dla tego jutro ma być lepsza pogoda i jutro nakręcimy lepszy filmik. Gratulacje ! Wiercę się niecierpliwie w oczekiwaniu na filmik ... Ale dzisiaj wieje dość mocno, jakby co to nie ryzykuj, krety nie śpią tfu, tfu.... Odpukałem w niemalowane .
Kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tak dziś strasznie mocno wiało, chyba z 5m/s. Nie poleciałem dziś.Ale tak model strasznie agresywny na wychylenie steru wysokości musiałem zmniejszyć mocno wychylenia i ustawić duże expo. Po wczorajszym locie zauważyłem że jedna połówka stery wysokości jest wychylona lekko w dół podczas gdy prawa jest równo będę musiał to poprawić. No ale tak to model fajny lata straaaaasznie powoli myślę że to idealny model do F3A-klub hehe. No i to w zasadzie tyle filmik dodam za nie długo nie wiem czy jeszcze dziś się z nim wyrobię ale się postaram.
Kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. 1
AMC Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. Bardzo fajna, sugestywna propozycja pt. : "jak fajnie spędzić dzień" . Wcześniej jednak trzeba sobie na taką możliwość zapracować .
Atomizer Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tutaj taki film ogólny z wyjazdu tam na początku widać jak lata SU-26. a te większe to prawdziwe czy makiety? he he he słabo widać, to mógłby być inny samolot
Kamilos Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Te większe to prawdziwe. To jest SU-26 ponieważ w tedy jak nim latałem na lotnisku nic nie latało innego ponieważ padał deszcz znaczy nie że lało tylko przelotnie.W zasadzie to te sceny z SU co są w filmie to są jedynymi które mam.Ponieważ wczoraj strasznie wiało a ja jeszcze nie jestem pewien modelu nie latałem nim.
Rekomendowane odpowiedzi