ahaweto Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 ? Ja z Ramblerem to miałem odwrotnie. Na ustawieniach wg. instrukcji podczas oblotu rwał się do pętli. konieczne było ostre trymowanie steru wysokości w dół żeby leciał w miarę poziomo ale wtedy były problemy z lądowaniem. Dopiero podniesienie krawędzi spływu skrzydła aż o 6mm (podcięcie w kadłubie) i podłożenie 5mm pod górne mocowanie łoża silnika (skierowanie osi silnika w dół) spowodowało że model lata poprawnie. Oczywiście "po drodze" były dwa kapotaże przy lądowaniu ale na szczęście uszkodzenia były minimalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Super ! Szkoda że mnie nie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Dzisiaj udany wypad na lotnisko. Ja polatałem 11ka, więcej tutaj: a Darek Hurricane... Fajnie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Fajny, udany wypad na lotnisko... VID-20201017-WA0002.mp4 20201017150134.MTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Jakoś nie bardzo był czas na pisanie, a już troszkę czasu minęło od zbudowania i oblatania nowej maszyny Pianko mustang z GamHobby, 1,3m rozpiętości, silnik Himax-C-3516-1130, regler Hype Alpha Pro40 i pakiet 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Cześć! To mój ostatni wpis na forum. Ten temat zostawiam nieruszony i otwarty, gdyby ktoś chciał czasem napisać coś o spotkaniach na lotnisku Wilcze Ja już tu pisał nie będę, co nie znaczy że rezygnuję z modelarstwa i zapewne na lotnisku spotkamy się nie raz, jeśli będą chętni... Pozdrawiam- Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Bardzo ładny ten Mustang. W powietrzu prezentuje się jak prawdziwy. Gratuluję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Dzisiaj nie wytrzymałem. Przez okno niby trochę mgliście, temperatura 1 stopień, ale wydawało mi się że nie jest tak źle. Pojechaliśmy na lotnisko. Gdy dojeżdżaliśmy juz na miejsce okazało się że masakra. Czym dalej tym gorzej. Mgła okrutna. Z latania nici... Modele wyjęte w zasadzie tylko żeby się przewietrzyły. Wziąłem 11kę z tą myślą że może uda się zrobić chociaż jeden czy dwa loty dla sprawdzenia ostatnio zrobionych poprawek i modyfikacji. W tych warunkach nie zdecydowałem się jednak na lot. Darek w końcu postanowił polecieć. Było trochę regulacji silnika przed startem. W takie zimno i wilgoć nawet silniki chyba nie bardzo są chętne do pracy. Krótki lot "koło nogi", model przy zwrotach momentami prawie że znikał eksterma... no i porobiłem jedynie trochę fotek, głównie żeby sprawdzić nowy aparat... Dawno tak nie zmarzłem... Ciekawe kiedy w końcu pogoda pozwoli na loty... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 My również pojechaliśmy na lotnisko. Skończyło się na "pogaduchach" i do domu. Piękna ta jedenastka !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Dzięki Adam. Myślę sobie że kiedyś może przywiozę 11kę na Twoje lotnisko, zobaczyć jak startowała by z trawiastej nawierzchni. No ale to odległe plany jak narazie. A nasz dzisiejszy pobyt na lotnisku też był w zasadzie pogaduchami tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Piękna jest ta "11-stka". Zazdroszę Wam tak bliskiego i dobrego miejsca do starów i lądowań. Byle do wiosny - może wiosną grupka lataczy z Koszlalina zawita do Was i wspólnie polatamy. Byle do wiosny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dzięki Rysiu! Na zdjęciach chyba wygląda lepiej niż na żywo. Jest sporo rzeczy które mogłem zrobić lepiej. A może tylko ja o tym wiem... Miejmy nadzieję że Nowy Rok będzie lepszy i uda nam się spotkać, wspólnie polatać... Czy to u nas, czy może u Was. Tak jak mówisz - byle do wiosny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W Stowarzyszeniu czekamy na to, co przyniesie nam modelarzom ULC w sprawie naszego hobby. Formalności Stowarzyszenia Modelarzy AVIATOR są już w 100% zrealizowane. Jesteśmy organizacją non-profit w pełnym tego słowa znaczeniu. Czekamy do wiosny. Od wczesnej wiosny musimy ostro zabrać się za naszą łąkę-lotnisko (mamy już podpisaną przez właściciela gruntu umowę bezterminową, na użytkowanie łaki). Czeka na bardzo dużo pracy. Byle do wiosny. Pozdrawiam raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dzisiaj wreszcie udało się polatać Od długiego czasu szarobure niebo nareszcie zrobiło się niebieskie: Chociaż termometr wskazywał tuż poniżej zera, nie dało się wysiedzieć w domu Żeby nie przemarznąć do szpiku jak ostatnio wybór padł na elektryczki. Darek polatał mustangiem, ja swoim styro-Tigrem. I chociaż palce sztywne to i tak dobrze było wreszcie oderwać się od ziemi po tak długim czasie Być może jutro będzie powtórka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Pora roku niezbyt sprzyjająca uprawianiu naszego hobby. Nasza ekipa tak witała Nowy Rok: A kilka dni temu lotnisko Wilcze Laski wyglądało tak: Byle do wiosny... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Dzisiaj wyprawiliśmy się na lotnisko. Pogoda przez okno wyglądała zachęcająco. Słonecznie, temperatura też w miarę, blisko zera... Gdy dojechaliśmy na lotnisko okazało się że wiatr jest o wiele mocniejszy niż się wydawało w mieście. Pomiędzy zabudowaniami, odczucie było takie jakby było prawie bezwietrznie, a na lotnisku - głowę urywa... No cóż, trudno. I tak udało się polatać. Żartowaliśmy sobie że bieguny ziemii się przesunęły i jeden z nich jest teraz na lotnisku Wilcze Laski Darek poskładał film: A spotkanie bardzo udane. Dobrze było się zobaczyć, pogadać... Po tak długim okresie zimowej bezczynności. Po wszystkim jeszcze trafiliśmy wszyscy do Leszka modelarni, a tam miałem na co popatrzec, przecież to fabryka Respecta... Bardzo udany dzionek... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Lądowanie super, a i do startu nie trzeba wcale pasa ? A ja nie mam nic do latania na płozach ? a lotniska są wszędzie, jak na razie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Rzeczywiście, wiatr byl tak mocny że Leszek swoją Exterką startował i lądował pionowo w miejscu Narty zrobił szybko "na teraz". Ja miałem już zrobione dużo wcześniej, kilka lat czekały na to żeby polecieć bo nie było śniegu. No i w końcu się doczekały... Tak myślę że jak by pogoda pozwoliła to może w najbliższą niedzielę zrobimy powtórkę...? Muszę pogadać z chłopakami. edycja: No i dogadane. W niedziele, o ile pogoda bedzie w miare, śmigamy Ktoś jeszcze chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi