Crazy Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Witam, Panowie dostałem taki silnik od kolegi, jest on NOWY z pudełka wyjęty, lecz niestety nie wiem co to za silnik i ile jest wart, pomożecie w wycenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Silnik o pojemności 6,5ccm. Swego czasu można je było kupić na Allegro za około 100-150 złotych. Zdania użytkowników mocno podzielone - od bardzo zadowolonych do bardzo niezadowolonych, co świadczy o rozrzucie jakości wykonania . Patrząc realnie na wartość vs jakoś wykonania - nowy raczej nie powinien być droższy niż jakieś 250 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Dziękuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Dodam tylko że jest to rosyjski silnik, seria po wykupieniu firmy Mds przez niemiecką Robbe pod koniec lat 90tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Że on tyle lat się gdzieś uchował Nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Czyli pochodny Radugi? Sprawnosc także podobna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Pamietam dokładnie jak w 1997 roku leżały na półce w sklepie modelarskim w takich ładnych czerwonych pudełkach. Krótko je produkowali. Jakość mniej więcej jak Raduga 10. Tak jak kolega wcześniej pisał poszczególne egzemplarze bardzo różniły się parametrami i jakością wykonania. O wartości trudno rozmawiać zależy ile ktoś może za niego dać. Ja bym raczej nie kupił za żadne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Niedawno kupiłem dwa nowe w pudelkach po 100 zł.Jakość przyzwoita.Sporo czasu zajęło wyregulowanie ale pracują bardzo ładnie miękko i bardzo cicho.Przy poprawnej regulacji bez problemu daje się uzyskać bardzo wolne obroty.Jedyna wada to że są ciężkie,ale akurat potrzebowałem silnika o dużej wadze. Tutaj filmik z pracy tego silniczka podczas docierania na fabrycznych ustawieniach,jeszcze przed regulacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi