Crazy Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Witam, Panowie dostałem taki silnik od kolegi, jest on NOWY z pudełka wyjęty, lecz niestety nie wiem co to za silnik i ile jest wart, pomożecie w wycenie ??
bjacek Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Silnik o pojemności 6,5ccm. Swego czasu można je było kupić na Allegro za około 100-150 złotych. Zdania użytkowników mocno podzielone - od bardzo zadowolonych do bardzo niezadowolonych, co świadczy o rozrzucie jakości wykonania . Patrząc realnie na wartość vs jakoś wykonania - nowy raczej nie powinien być droższy niż jakieś 250 złotych.
skuter Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Dodam tylko że jest to rosyjski silnik, seria po wykupieniu firmy Mds przez niemiecką Robbe pod koniec lat 90tych
Crazy Opublikowano 2 Września 2016 Autor Opublikowano 2 Września 2016 Że on tyle lat się gdzieś uchował Nowy
Marcin K. Opublikowano 2 Września 2016 Opublikowano 2 Września 2016 Czyli pochodny Radugi? Sprawnosc także podobna?
skuter Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Pamietam dokładnie jak w 1997 roku leżały na półce w sklepie modelarskim w takich ładnych czerwonych pudełkach. Krótko je produkowali. Jakość mniej więcej jak Raduga 10. Tak jak kolega wcześniej pisał poszczególne egzemplarze bardzo różniły się parametrami i jakością wykonania. O wartości trudno rozmawiać zależy ile ktoś może za niego dać. Ja bym raczej nie kupił za żadne pieniądze.
f-150 Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Niedawno kupiłem dwa nowe w pudelkach po 100 zł.Jakość przyzwoita.Sporo czasu zajęło wyregulowanie ale pracują bardzo ładnie miękko i bardzo cicho.Przy poprawnej regulacji bez problemu daje się uzyskać bardzo wolne obroty.Jedyna wada to że są ciężkie,ale akurat potrzebowałem silnika o dużej wadze. Tutaj filmik z pracy tego silniczka podczas docierania na fabrycznych ustawieniach,jeszcze przed regulacjami
Rekomendowane odpowiedzi