latacz Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam. Właśnie uzbrajam motoszybowiec fornirowiec ART-Hobby -kadłub wąski od szybowca... i mało miejsca. Półki pod pakiet zazwyczaj robi się ze sklejki. Laminat jak z płytki drukowanej byłby cieńszy -a jest dużo sztywniejszy niż sklejka -można by mocno wyażurować... można by zrobić odkręcaną półkę bez ryzyka, że łebki wkrętów się przebiją przez cienką sklejkę... Pasowało by mi zrobić półkę z laminatu -czy są jakieś przeciwwskazania? Szukam w necie i nie spotkałem żeby ktoś robił półki z laminatu -wszędzie sklejka i sklejka... Co sądzicie o wykorzystaniu laminatowej płytki ? Może ktoś tak robił ? jak się sprawdza? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 ... Szukam w necie i nie spotkałem żeby ktoś robił półki z laminatu -wszędzie sklejka i sklejka...Co sądzicie o wykorzystaniu laminatowej płytki ? Może ktoś tak robił ? jak się sprawdza? Robią półki z laminatu, z węglowego również. Źle szukałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Zrób sam. Przeciwwskazań nie ma. Choć ja mam i drewnianie i laminatowe. Rożnica w locie i zachowaniu modelu żadna Jedynie jeśli w pobliżu masz mieć odbiornik i anteny to lepiej dać polkę z laminatu a nie węglową. Ale równie dobrze możesz przykleić do kadłuba same rzepy i też wystarczy. Będzie to najlżejsze rozwiązanie. No ale jak z takim czymś pokazać sie na pikniku modelarskim :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Ale równie dobrze możesz przykleić do kadłuba same rzepy i też wystarczy. No ale jak z takim czymś pokazać sie na pikniku modelarskim :lol: :lol: Otóż to, jak tu się pokazać . Ja tam zrobiłem sobie półeczkę z płytki węglowej coby pasowała do reszty modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 No u Ciebie to dopuszczalne. I tak tam jest węgiel i odbiornika tam nie ma i te walory estetyczne rownież istotne są. a ja mam pakiet mocowany na wcisk pod dźwigarem z rzepem i gąbką. Nigdy nie ruszył sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 ja mam kadłub samo szkło i anteny będą wewnątrz -ale półka i pakiet daleko od odbiornika. Waga półki -przy rozpiętości 2m kilka gram wagi nie czyni różnicy -a model i tak jest lekki na nos. A sama półka więcej niż wskazana -wąski kadłub -bez półki pakiet leży na krzywiznach... na półce będzie leżał stabilniej a pod półką jakieś kabelki pójdą... laminatu na półkę bałem się, że może być za mocny -za sztywny -że pólka mocniejsza/sztywniejsza od kadłuba może powodować przy twardszym lądowaniu pękanie kadłuba na granicach wklejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi