Kwasiu Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Co myślicie o tej ładowarce parametry i wygląd jest podobna do tej http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5548 a jest dużo tańsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ja zamówiłem dwie i niedlugo przyjdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 też mam na nią "ochotę" ale nigdy nie robiłem zakupów zagranica :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 z instrukcji wynika że można nią ładować prądem min 1A. Czyli nie mógł bym ładować pakietów poniżej 1000mah?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 0.1A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Kwasiu, a o co w tym chodzi? Może ja coś ominąłem przy pochłanianiu wiedzy... 1000mah to pojemność pakietu, a 1A to prąd ładowania, im większy tym szybciej naładujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Może ja coś ominąłem hmm nawet sporo Kolega myslal, ze min prad ladowania jest 1A - (sila rzeczy nie zaleca sie ladowania lipoli pradem wiekszym niz 1C - czyli stad 1000mah) w rzeczywistosci ta ladowarka ma min prad ladowania 0.1 A czyli mozna ladowac pakiety od 100 mah . EDIT. Halewer sa pakiety ktore mozna potraktowac nieco ostrzej Fast Charging - In conjunction with Enerland, the FlightPower EVO 20 range has been qualified for 2C charging as a combination of cell technology and matching by FlightPower at the point of manufacture. This means that an EVO20 1800 mAh pack can be fast-charged at 4.5 Amps (or 4500 mAh). This will result in a pack that is 90% full in around 25 minutes. (All) fast charging of rechargeable chemistry results in a reduction in cycle life, it is therefore recommended that fast charging be done when time is of the essence Czyli mozna te 2C stosowac (FlightPower EVO 20 ) w sytuacjach kiedy zalezy nam na czasie, ale liczyc sie z tym, ze powoli szlag je zacznie trafiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 dzięki za odpowiedź zdecydowałem się na tą ładowarkę tylko muszę rozwiązać problem z wpłatą pieniędzy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 do mnie już 2 lecą powtórzylem sie i niezauważyłem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ja nie mam jak kasy zapłacić a kupił bym też parę innych rzeczy. Ile średnio kosztuje paczka do 1kg?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 wysylka? do 1kg 19,95$ masz tam tabelke w "postage table" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Wlasnie zostalem szczesliwym posiadaczem takowej ladowareczki . Po testach - wszystko OK , nie ma sie do czego przy...lic , no moze czarna obudowa - troche sie nagrzewa na sloncu . Mozliwosc ladowania A123 - :jupi: . Laduje do 6S i 5A :shock: . Cena naprawde jak na ten sprzet niska (40USD) . Nie ma problemu z bledem pomiaru napiec balancera - jak to bylo z imax B6 . Zestaw kabelkow w komplecie , spokojnie mozna zasilac z zasilacza laptopa np. Wiatarak wbudowany slychac ale to nie problem . A co najlepsze mozliwosc ladowania od 0.1A a wiec mozliwosc utrzymywania przy zyciu pakietow mocniej wyladowanych oraz powracania zmarlych oakietow spuchnietych metoda rozladowawczo-lodowkowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 za tydzien bede zamawial jedna z tych ladowarek. Kompletnie nie wiem ktora wybrac Generalnie niczym praktycznie sie nie roznią. Roznica 40zł, wiec troche jednak jest. Ale mysle, ze jak wybiore imaxa, to nie bedzie zakup na jeden sezon, wiec moze lepiej dolozyc tą sume? Jakies opinie przemawiajace zza wyborem konkretnej ladowarki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Jakies opinie przemawiajace zza wyborem konkretnej ladowarki? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8610 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Laduje do 6S i 5A tyle że max moc to 50W dlatego też wymieniłem Imaxa ( też 50W) na iChargera 106B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Laduje do 6S i 5A błąd logiczny lub niedoczytanie parametrów. ja bym napisał 6s lub 5A. mam imaxa b6 i tą turnigy. i tu tez problem z balancerem i jego wskazaniami. imaxa dało się wykalibrować, turnigy niestety nie. myslałem że gorszych kabli niż w imaxie nie może być. myliłem się. turnigy ma równie parszywe i do tego kilka razy cieńsze. ale za 39$ to się nie ma co zastanawiać tylko brać. za tą kasę POLECAM!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 czyli ten turning do normalnego ładowania pakietu od czasu do czasu może być bo mi na czasie nie zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 czyli niemożna ladowac pakietu 6s prądem 5A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 czyli niemożna ladowac pakietu 6s prądem 5A? No nie bardzo, bo to tego potrzeba ok. 130W... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 a ta moc 50w na jaki pakiet maksymalnie starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.