Karol93 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 czyli najbezpieczniej będzie jak podłącze prostownik do akumulatora zwykłego, starego ołowiowego i do naładowanego podłącze moją ładowarke Wtedy wszystko powinno działać... Niestety na zasilacz za 50zł jak narazie pozwolić sobie nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 slawko_k, chyba jednak nie masz racji, iCharger 208 ma prąd ładowania do 20 A http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9005&Product_Name=iCharger_208B_350W_8s_Balance/Charger ZIP_PL, a taki zasilacz to chyba tylko na allegro ale cena nie mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 kto powiedział że musi. Tak jest napisane w jej spisie parametrów. a szukałeś? http://allegro.pl/item938893851_zasilacz_impulsowy_12v_25_a_zi_ps12250.html A przeczytałeś? a co miałem czytać ? ma on 25A i 12V w zakresie regulacji 10-14V i jego napiecie nie spadnie ponizej 11V przy 25A ! a pozatym jak pisał sławko_k ona ma wbudowaną przetwornicę do większego napiecia. moja ładowarka ma napięcie 11-15V i zasilam ją napięciem 11.75 przy 4A ładuję max prądem (4A) pakiet 4S i ładuje go do napięcia 16.8 - 16.9 więc wg twojej teorii powinienem zasilac ładowarkę napięciem 17V? Karol93 Dokładnie tak zrób jak nie masz zasilacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Meloonik, a znasz taką ładowarkę iCharger 208? jeśli nie to przeczytaj mój post nieco wyżej i zobacz jakiego napięcia wymaga ta ładowarka przy ładowaniu prądem 20A edit i po raz kolejny piszesz głupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 slawko_k, chyba jednak nie masz racji, iCharger 208 ma prąd ładowania do 20 A Chyba za dużo stron ma ten topic. W tytule jest wyraźnie napisane TURNIGY ACCUCEL-6! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIP_PL Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Miałem na myśli http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9005 iCharger 208B 350W 8S 20A, zasilanie do 32V. Melonik, przeczytałeś... ale nie to co trzeba. Ale dobra, kończmy już ten offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil-ek7 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Powracając do postów o kalibracji... Posiadam ładowarkę I-max 6. Jedną miałem 2 lata i działa po dzień dzisiejszy i odsprzedałem koledze, a teraz kupiłem drugą tę samą W nowej przeprowadziłem kalibrację, nie wielką, zrobiłem +1 ale do czego zmierzam, ładuję pakiet i kiedy naładuje mi ładowarka pakiet ( 2 cele) pokazuje napięcie na celach 4,20 i 4,19 i napięcie ogólne 8,36. Wszystko się zmienia jak podłączę pod miernik ( za który dałem 150 euro) , miernik pokazuje na celach 4,20 i 4,20 suma 8,39... więc ładowarka prawidłowo balansuje lecz inaczej pokazuje :crazy: :rotfl: Pozdrawiam użytkowników tych ładowarek ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.