Skocz do zawartości

Turnigy Accucel-6

Kwasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
starczy

Starczy to jest uwiąd :P

ta moc 50w na jaki pakiet maksymalnie starczy?

Na niebieski!

Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli zadając to pytanie, ale jeżeli chodzi Ci o ładowanie z pełną mocą, to np. przy 3S to ok. 4000mAh, a przy 6S połowę tego.

Zresztą, sam możesz to policzyć z podstawowego wzoru P = U * I,

gdzie: P – moc, U – stałe napięcie elektryczne, I – stały prąd elektryczny.

- i dorzuć jeszcze trochę na straty :)

• Odpowiedzi 306
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

oto mi chodzilo ok! mój największy pakiet to 2200mah 3s wiec narazie wystarczy, może kiedys przejde na turbinki to kupie sobie 4s

p.s. zapomnialem że mam 2 male pakiety 2s 620mah i chce je ladowac razem w tm samym czasie jako 4s i jak zrobic przejsciówke do balansera i do tego głównego wyjscia od pakietu żeby polączyc te 2 pakiety w jeden 4s na czas ladowania

i to samo z pakietami 3s 800mah jako 6s .

może ktos zrobic jakis schemat?

Opublikowano
a ta moc 50w na jaki pakiet maksymalnie starczy?

Wystarczy na absolutnie kazdy produkowany obecnie pakiet i absolutnie kazdy koty bedzie produkowany w niedalekiej przyszlosci

- wiekszy pakiet bedziesz ladowal dluzej

- mniejszy krocej

i to wszystko w tym temacie "starczania" na pakiety .

Opublikowano

Wystarczy na absolutnie kazdy produkowany obecnie pakiet i absolutnie kazdy koty bedzie produkowany w niedalekiej przyszlosci

a nie :P bo są pakiety większe niż 6S i wtedy nie naładuje :)
Opublikowano

a nie :P bo są pakiety większe niż 6S i wtedy nie naładuje :)

Podlaczysz wtedy na dwa razy jako , np. 8S na 4S i 4S oczywiscie odpowiednio podlaczajac koncowki ladowania do krancowych wyjsc balancera 4 (zaden problem dorobic przejsciowke) .

Ale oczywiscie jak ktos lubi robic sobie problemy to wlozy do nagrywarki plyt dwie plyty na raz - bo po co tracic czas na nagrywanie kazdej z osobna :) .

Opublikowano
a co z ladowaniem ogniw zelowych? mam takie 2 akumulatorki 1,5v 30Ah i czy mozna je naladowac tą ładowarką?

A tego niestety juz nie wiem - nie znam sie kompletnie na ogniwach zelowych .

Opublikowano
a co z ladowaniem ogniw zelowych? mam takie 2 akumulatorki 1,5v 30Ah i czy mozna je naladowac tą ładowarką?

Można ładować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

znalazłem to system który wykrywa spadek napięcia i określa koniec ładowania. Ale czy to jest włączone do jak wchodzę w opcje to pisze dafalut tak ma być?? Może ma ktoś jakąś instrukcję do tej ładowarki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To ja podniose wątek bo nabyłem właśnie ( szok - 4 wysłali a dzis czyli 7 już mam ) taką ładowareczkę , szukam manuala po polsku ale chyba nie znajdę.

Wytłumaczcie mi jak co trzeba podłączyć i jakie prądy ustawiać bo nie mialem z takim urzadzeniem do czynienia jeszcze.

Mam pakiety 2200 20-30C 3S, 1750 3S 20C i 1500 15C 3S.Czy do ładowarki muszę podłączyć i przez diagnostyczne i prądowe czy tylko diagnostyczne ?

I jakie prądy poustawiać bo nie chcę się wysadzić w powietrze za 1 razem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Problem w tym , że chyba lepiej ładować z balancerem wbudowanym a niestety instrukcja w ENG jest dla mnie nie zrozumiała. Czyli ładować mogę np 1,8A lub mniejszym co spowoduje dłuższe ładowanie ale nigdy nie większym?

Opublikowano

ja bym ladowal te pakiety prądem 1A ( mam tą ladowarke, i sam tak laduje)

zwiększy to ich zywotnosc i będą dokladniej naladowane czyli wydluzy se czas lotu

ja luduje przez zlącze balansera i "normalne" jednoczesnie

a co pare ladowan dodatkowo dla pewnosci daje osobne zbalansowanie prądem 0,6- 1A

Opublikowano

balansuje jak dasz tryb balance charge. instrukcja po polsku chyba gdzieś krążyła ale potrzebna to ona za bardzo nie jest do tak prostej ładowarki.

jeśli masz pakiety markowe i się nie rozjeżdżają to lepiej do balancera ich nie podłączaj bo ona ci je rozbalansuje. niestety nie ma co się cudów spodziewać w ładowarce za 40$

ja bym ladowal te pakiety prądem 1A ( mam tą ladowarke, i sam tak laduje)

zwiększy to ich zywotnosc i będą dokladniej naladowane czyli wydluzy se czas lotu

raczej nie jest to potrzebne. producenci zalecają 1C i to raczej nie skraca życia polimerów. a co do pojemności po naładowaniu to ktoś kiedyś udowadniał że właśnie jak ładujesz polimera mniejszym prądem to nie naładujesz go do końca.

Opublikowano

mo dobrze balansuje i podczas ladowania i podczas balansowania na kazdej celi 4,20v

ja jestem zadowolony z tej ladowarki pakliety mi sie nie rozjezdzają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.