Ładziak Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 starczy Starczy to jest uwiąd ta moc 50w na jaki pakiet maksymalnie starczy? Na niebieski! Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli zadając to pytanie, ale jeżeli chodzi Ci o ładowanie z pełną mocą, to np. przy 3S to ok. 4000mAh, a przy 6S połowę tego. Zresztą, sam możesz to policzyć z podstawowego wzoru P = U * I, gdzie: P – moc, U – stałe napięcie elektryczne, I – stały prąd elektryczny. - i dorzuć jeszcze trochę na straty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 oto mi chodzilo ok! mój największy pakiet to 2200mah 3s wiec narazie wystarczy, może kiedys przejde na turbinki to kupie sobie 4s p.s. zapomnialem że mam 2 male pakiety 2s 620mah i chce je ladowac razem w tm samym czasie jako 4s i jak zrobic przejsciówke do balansera i do tego głównego wyjscia od pakietu żeby polączyc te 2 pakiety w jeden 4s na czas ladowania i to samo z pakietami 3s 800mah jako 6s . może ktos zrobic jakis schemat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 a ta moc 50w na jaki pakiet maksymalnie starczy? Wystarczy na absolutnie kazdy produkowany obecnie pakiet i absolutnie kazdy koty bedzie produkowany w niedalekiej przyszlosci - wiekszy pakiet bedziesz ladowal dluzej - mniejszy krocej i to wszystko w tym temacie "starczania" na pakiety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wystarczy na absolutnie kazdy produkowany obecnie pakiet i absolutnie kazdy koty bedzie produkowany w niedalekiej przyszlosci a nie bo są pakiety większe niż 6S i wtedy nie naładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Wystarczy na absolutnie kazdy produkowany obecnie pakiet i absolutnie kazdy koty bedzie produkowany w niedalekiej przyszlosci a nie bo są pakiety większe niż 6S i wtedy nie naładuje Podlaczysz wtedy na dwa razy jako , np. 8S na 4S i 4S oczywiscie odpowiednio podlaczajac koncowki ladowania do krancowych wyjsc balancera 4 (zaden problem dorobic przejsciowke) . Ale oczywiscie jak ktos lubi robic sobie problemy to wlozy do nagrywarki plyt dwie plyty na raz - bo po co tracic czas na nagrywanie kazdej z osobna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 a co z ladowaniem ogniw zelowych? mam takie 2 akumulatorki 1,5v 30Ah i czy mozna je naladowac tą ładowarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 a co z ladowaniem ogniw zelowych? mam takie 2 akumulatorki 1,5v 30Ah i czy mozna je naladowac tą ładowarką? A tego niestety juz nie wiem - nie znam sie kompletnie na ogniwach zelowych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 a co z ladowaniem ogniw zelowych? mam takie 2 akumulatorki 1,5v 30Ah i czy mozna je naladowac tą ładowarką? Można ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 czy ta ładowarka odcina prąd po naładowaniu pakietów ni-xx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Kawsiu tu masz - Delta-peak sensitivity teraz dowiedx się się co to jest ta delta-peak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 znalazłem to system który wykrywa spadek napięcia i określa koniec ładowania. Ale czy to jest włączone do jak wchodzę w opcje to pisze dafalut tak ma być?? Może ma ktoś jakąś instrukcję do tej ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuGuSiK23 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Instrukcję do ładowarki można znaleść pod tym adresem : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uploads/ACCUCEL_manual.pdf Wstawiam link bo coś mi IE szwankuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 dzięki nie mogłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 To ja podniose wątek bo nabyłem właśnie ( szok - 4 wysłali a dzis czyli 7 już mam ) taką ładowareczkę , szukam manuala po polsku ale chyba nie znajdę. Wytłumaczcie mi jak co trzeba podłączyć i jakie prądy ustawiać bo nie mialem z takim urzadzeniem do czynienia jeszcze. Mam pakiety 2200 20-30C 3S, 1750 3S 20C i 1500 15C 3S.Czy do ładowarki muszę podłączyć i przez diagnostyczne i prądowe czy tylko diagnostyczne ? I jakie prądy poustawiać bo nie chcę się wysadzić w powietrze za 1 razem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dla lipoli prądy ładowania to 1C czyli np dla 1800mAh 1,8A. Jak dasz samo ładowanie to nie musisz złącza balancera podłączać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Problem w tym , że chyba lepiej ładować z balancerem wbudowanym a niestety instrukcja w ENG jest dla mnie nie zrozumiała. Czyli ładować mogę np 1,8A lub mniejszym co spowoduje dłuższe ładowanie ale nigdy nie większym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 ja bym ladowal te pakiety prądem 1A ( mam tą ladowarke, i sam tak laduje) zwiększy to ich zywotnosc i będą dokladniej naladowane czyli wydluzy se czas lotu ja luduje przez zlącze balansera i "normalne" jednoczesnie a co pare ladowan dodatkowo dla pewnosci daje osobne zbalansowanie prądem 0,6- 1A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 To ona podczas ładowania nie balansuje aku? Trzeba to robić osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 balansuje jak dasz tryb balance charge. instrukcja po polsku chyba gdzieś krążyła ale potrzebna to ona za bardzo nie jest do tak prostej ładowarki. jeśli masz pakiety markowe i się nie rozjeżdżają to lepiej do balancera ich nie podłączaj bo ona ci je rozbalansuje. niestety nie ma co się cudów spodziewać w ładowarce za 40$ ja bym ladowal te pakiety prądem 1A ( mam tą ladowarke, i sam tak laduje)zwiększy to ich zywotnosc i będą dokladniej naladowane czyli wydluzy se czas lotu raczej nie jest to potrzebne. producenci zalecają 1C i to raczej nie skraca życia polimerów. a co do pojemności po naładowaniu to ktoś kiedyś udowadniał że właśnie jak ładujesz polimera mniejszym prądem to nie naładujesz go do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 mo dobrze balansuje i podczas ladowania i podczas balansowania na kazdej celi 4,20v ja jestem zadowolony z tej ladowarki pakliety mi sie nie rozjezdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.