mjs Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Końce nakładek sosna 10x10 bym zukosował, (mikrofalę wyrzucił). A model zapowiada się rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak-to model dla lubiących drewno .Nawet dla stolarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Mirku tak się stanie, to co widać to dopiero surowizna po wstępnym szlifie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam. Dokończyłem nakładki przedniej części kadłuba i tył skrzynki kadłubowej. A tak obecnie wygląda przednia część kadłuba. I zmiana szerokości w belce przedniej stojaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam. Myślałem, że taki Patyk gdzie kadłub to praktycznie 2D pójdzie szybko, a to wcale nie jest prawda. Kable do sterowania lotkami wstawiłem do belki w koszulce i można je swobodnie przesuwać. I zabrałem się za fotel, oparcie będzie zabudowane na stałe, a dolna część będzie odkręcana co ułatwi dostęp serwisowy do skrzynki kadłubowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Czekałem przeglądałem aż.sie doczekałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dokończyłem fotel. I zaczynam myśleć co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zabrałem się za napinacz na piramidce, a jednocześnie wpadło mi do głowy dokładanie widoku oryginału: I jeszcze małe wspomnienie fotela. I jak Wam się to podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 No jak dla mnie rewelacja przymierzam się do budowy tego modelu i zaglądam tu systematycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Też mi się bardzo podoba, piękny model powstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 I jeszcze małe wspomnienie fotela. Czy się podoba? Fantastycznie to robisz, a fotel BAJECZNY ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam. Dokończyłem napinacz i w ramach przerwy mikołajowej w budowie mojego patyczaka zrobiłem dla Max'a taki oto patykowy pojazd: Zapraszam do oglądania http://pfmrc.eu/index.php?/topic/65648-butelkowiec/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam Model jestem zainteresowany nie tylko budową Twojego modelu cisną się pytanie czy można za Wilgą poholować ? Jestem członkiem Ligi Przyjaciół Polskiego Lotnictwa a samolot ma nasze początki. Czekam za dalszymi pracami nad skrzydłem .Myślę nad skalą 1-3 ale ta cięciwa skrzydła mnie lekko przeraża to pięćdziesiąt cm. Szybowiec był holowany nie za samolotem a to nie wiem czy nie musiał bym zastosować innego profilu ? Poproszę obserwatorów podpowiedz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam Grzegorz czekam na twoje wyliczenia.Nadal szukam jaki mam zastosować profil, chodzi mnie pogłowie Clark Y nie jestem do końca pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 sp2jbsWydaje mi się, że to zdjęcie będzie stanowić dla Ciebie wystarczającą odpowiedź. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Panowie co do profilu to macie porównanie - profil jaki mam zamiar zastosować to granatowa kreska, a brązowa to profil zastosowany przez kolegę z Francji. Decyzja należy do Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 SG38 JEŻÓW SUDECKI 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam Jerzy przetarłem okulary jestem coraz bardziej przekonany do tego szybowca.Pilotem tego modelu ma być kolega Stanisław a ja pilotem Wilgi z czasem pilotami moi wychowankowie Maciek Robert klawo latają kąbatami. Wojtku dzięki za pokaz a tak naprawdę graficzną różnicę.W środę usiądę do nakreślenia szkicu pomierzyłem moją deskę montażową ma zaledwie 420 mm a skala daję większy głębokość profilu. Pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2jbs Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam To nie bardzo typowe jednak dzisiaj usiadłem z Stanisławem wspaniale rozumnie moje podejście do przepracowywanie profilu płatów skrzydła. Tak dziwacznie ale postanowiłem budowę od skrzydła.Rysunki w Auto kadzie zasługa kolegi, ja nie radze mam 2017 lubię 2010, a jestem zacofany jutro wysyłam rysunki na laser. Jak kolega pozwoli Wojtek umieszczę moje wypociny. Model chcę wybudować w skali 1:3. Cięciwa płata to 50 cm z małym plusem muszę poszukać odpowiedniej deski montażowej. Pracownia modelarni czeka mnie nowe wezwanie. Nie mam pojęcia gdzie zdobyć odpowiednie listwy na dźwigary rozpiętość jednego płata to około metr siedemdziesiąt sporo.Tu w Warszawie dobrego stolarza znaleźć dlatego proszę o pomoc czytających,stukam w internecie nie znajduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czekam z zapartym tchem. Ja właśnie mam zamiar wystartować z mechanizmem układu sterowania kierunkiem i wysokością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi