Tomek Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Ostatnio sporo osób pokazuje zdjęcia tego giganta , widać maszyna i wyglądem i właściwościami lotnymi budzi spore zainteresowanie. Faktycznie maszyna prezentuje się okazale zarówno w locie jak i na ziemi. Jednak model już w czasie produkcji swoimi wymiarami wzbudzał podziw , a także zaciekawienie jak robi się takie giganty. Dlatego przestawię kilka zdjęć jakie mogłem zrobić , bywając czasami w Lubartowie przy okazji moich wypadów. Zresztą nigdy nie zapomnę miny Artura kiedy pierwszy raz "wielkie modelarze" pojechały do wsi Lubartów zobaczyć co oni tam na tym laserze może by potrafili wyciąć. Na miejscu okazało się ,że obaj jesteśmy sto lat za murzynami w porównaniu do chłopaków z Artexu Miny Artura nie mam ,ale za to mam to co zastaliśmy. Do tej dziury można było się spokojnie wsunąć i zostać do oblotu. A poważnie to niektóre materiały użyte do budowy mają atest lotniczy. To czego nie widać na zdjęciach to , że większość ważniejszych elementów modelu to sklejka w kanapce z tkaniną węglową i znowu sklejka, można się na tym wieszać i nie puści. Wtedy to był szok ,że oś takiego robi się ww kraju, gdzie dla mnie szczytem marzeń był 1,8m. cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 cdn... kiedy kiedy?????!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Do tej dziury można było się spokojnie wsunąć i zostać do oblotu. che che Ja najchętniej wsadził bym psa mojej sąsiadki, bo mnie strasznie denerwuje :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Model robi wrażenie. Ładuję filmik z lotu tego modelu ze zlotu na Żarze. Film z lotu z soboty 19 lipca Żar http://pl.youtube.com/watch?v=EtghRSpz7Mk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Niesamowity. Nie dość, że uwielbiam dwupłaty (PITTS, SAU... wszystkie) to jeszcze rozmiar. Mam tylko nadzieję, że nie spowodowany jest on drobnym kompleksem ;-) CUDEŃKO!!! Czy to przypadkiem nie elektryk ? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Raczej mało chwale modele (nie wiem dlaczego), ale ten "misiek" coś w sobie ma. Pewnie dlatego że jest żółty i ma dwa płaty ;D . Ps Jak by był dwa razy mniejszy też bym pochwalił. edit1 też myślałem że to elektryk :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 czy to przypadkiem nie elektryk ? :shock: nieee, siedzi w nim ZDZ 420ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Z jego lewej strony nie widać wydechu. Z prawej nie widać miejsca na wydech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=RRdRafu6oqQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 siedzi w nim ZDZ 420ccm Ten silnik to prawdziwy potwór jak na modelarskie warunki. Jak widać to kręci też dużymi śmigłami A tak wygląda jego zamocowanie w modelu No i pije też jak na bulldoga przystało pełną michę cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 ten model to normalnie jest masakra!!! różne duże rzeczy widziałem, ale takiego modelu jeszcze nie. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 A ja mam takie pytanko... co za serwa na sterze wysokości tam siedzą? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Tomek, co Ty mi tu o spalinie - przeciez na pierwszej fotce widac, ze silnik stoi na glosniku - to elektryk jest z generatorem dźwięku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Humm, nie ma - nie możliwe nie widze wylotów powietrza chłodzącego głowice, pewno bedzie latał w Chrcynnem to sobię obejrzę go dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 A ja mam takie pytanko... co za serwa na sterze wysokości tam siedzą? :-D JR 8711 z tego co pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Panowie trzymałem tą bestie podczas rozruchu na żarze. ehh ... trzepotało porteczkami tak że aż mi się zimno w nogi zrobiło ! ;D Musze przyzanć ze robi wrażenie i na ziemi i w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mamy konkurencję : http://www.rc-network.de/forum/showthread.php?t=133254 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mamy konkurencję Faktycznie i to z przewagą bo ich ma 4,67m. :shock: Cóż za silnik 6 cylindrów , serwa wielkości paczki papierosów.Nono zapowiada się ciekawy model. A codo naszego polskiego buldoga to na filmie od rabbitlkr zauważyłem że w modelu jest zamontowany gasbox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Troche fotek z latania w Chrcynnie w zeszlym roku - mozna obejrzec tu: http://www.alehar.aplus.pl/galeria_najwiekszy_model_w_polsce.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.