PilotM Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam, Od dawna myślałem o budowie modelu makiety, i temat rozpoczęty. Piotr przekazał mi starego swojego Sopwitha na którego podstawie będę budował 3 metrowego, coś może wykorzystam lecz bardziej traktuje go jako wzór. Pierwsze kroki z pracy nad kadłubem. Całość pewno potrwa bo praca i obowiązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam a jaka rozpiętość tego co masz od piotra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam a jaka rozpiętość tego co masz od piotra 3 metry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Czyli taką samą wielkość będziesz budował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Czyli taką samą wielkość będziesz budował . Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 W dniu dzisiejszym moją modelarnie odwiedził zacny gość mój Tata który ma 87 lat i pomagał mi w pracy nad modelem więc prace znacząco ruszyły. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Podkanowicz Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Chcialbym miec takiego pomagiera obserwuje zboku i podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 obserwuje zboku To do Marka ?? Sorki nie moglem się powstrzymać...zabrzmiało śmiesznie . A taki pomocnik to skarb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Marek zazdroszcze ci że masz tate blisko siebie mój tato mieszka1200 kl.odemnie ibardzo mi go brakuje.Powodzenia w pracy nad takim starym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Szukam kogoś kto wycina na ploterze, chciałbym wyciąć żebra do skrzydeł dam sklejkę Jak nie znajdę to pozostało wycinać samemu lecz z czasem krucho. Deszcz padał więc coś tam zrobiłem krok do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam czemu wyklejasz między listewkami chyba łatwiej jeden kawałek na całość przykleić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Szukam kogoś kto wycina na ploterze, chciałbym wyciąć żebra do skrzydeł dam sklejkę Jak nie znajdę to pozostało wycinać samemu lecz z czasem krucho. A goni Cię ktoś? czasami warto samemu większa satysfakcja, powodzenie w budowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam czemu wyklejasz między listewkami chyba łatwiej jeden kawałek na całość przykleić . Zdjęcie wszytko tłumaczy, taki będzie wygląd gotowego, I dzięki Twojemu pytaniu dopatrzyłem się błędu. Oklejona pozostaje tylko góra, która będzie pokryta blachą, boki są tylko listewki. Byłem w dniu dzisiejszym u Henia i również tak ma wykonane więc już zmieniłem. Dzięki za trafne spostrzeżenie.. A goni Cię ktoś? czasami warto samemu większa satysfakcja, powodzenie w budowaniu I masz racje wycinam ręcznie. Pytałem oferentów usługi i powiem świat na głowie postawiony. Nikt nie potrafi ocenić ile będzie u niego kosztować usługa wycięcia żeber, to tak jak ja bym moim klientom powiedział wykonam to dla Pana koszty podam przy odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Z tym wycinaniem to ja mam już gotowe pliki do wycięcia za dzień dwa będę wiedział ile zapłacę to dam ci znać , ale 50zł za gogzinę pracy maszyny trzeba liczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Z tym wycinaniem to ja mam już gotowe pliki do wycięcia za dzień dwa będę wiedział ile zapłacę to dam ci znać , ale 50zł za gogzinę pracy maszyny trzeba liczyć . A gdzie tak tanio wycinają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 A gdzie tak tanio wycinają? A jakie stawki są w standardzie ? Jak będę miał wycięte dam znać ile zapłaciłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Tak informacyjnie wycięcie kompletu żeberek do Pipera 3,5 m wraz z materiałem sklejka dostałem ofertę na 340 zł Ale pozostawiam temat i czekam na info. Małe zmiany nie będzie bocznego wypełnienia dopatrzyłem się po fakcie na zdjęciach że tylko folia jest w tym miejscu. Tak wygląda moja praca na tym etapie kończę prace na przodem kadłuba i oklejam + blacha tak jak na zdjęciu powyżej. Oklejam: KOVERALL jest syntetyczną tkaniną imitującą płótno, stosowaną do pokrywania modeli latających - najczęściej redukcyjnych. Do przyklejania tkaniny do konstrukcji modelu można używać nitrocellonu, innego lakieru lub kleju o odpowiedniej gęstości.Po przyklejeniu, tkaninę napręża się za pomocą żelazka modelarskiego lub nagrzewnicy. Tkanina może być malowana większością stosowanych lakierów.Gęstość tkaniny, zapobiega powstawaniu zacieków lakieru na wewnętrznej powierzchni. gramatura: [g/m²]: 41 wielkość [m²]: 1,3 format [cm/cm]: 170 / 76 Cena 54 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam co do wycinania ja zapłaciłem 50zł za godzinę pracy maszyny A gdzie wycinałem sklep modelarski RADIOMODELS.COM.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Oklejam: KOVERALL Jestem ciekawy efektów i wrażeń dla mnie koveral to modelarski masochizm osobiście zawsze polecam oratex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Krzysztof jak koszty pozwolą to będzie oratex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi