mieczotronix Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 koś to uprawia jeszcze oprócz mnie? polecam, bo w nocy lata się b. fajnie - nie wieje, zero turbulencji - powietrze marzenie - nikt głowy nie zawraca (dzieci śpią, żona ogląda serial) - niezapomniane wrażenia jak samolot leci wysoko i go nie słychać i widać tylko lampki przesuwające się na tle gwiazd (niestety gwiazd nie da się nagrać na wideo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Znajomy ma Extrima uzbrojonego jak choinka, tez lubi latać nocą, argumenty ZA ma podobne;) http://www.zerograwitacji.republika.pl/extrim.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Now that's what I call a nice flying Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ja też mam oświetlonego extrima http://mieczu.webd.pl/albumy/Modelarstwo/Modele/Extrim%20II/index.html ale z braku równego lotniska nie latałem nim nocą, tylko raz pod wieczór. Ale chyba się wkurzę, odkręcę kółka i spróbuję.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam, Ja też myślałem, żeby spróbować nocnych lotów, ale nie za bardzo wiem od czego zacząć... I mam pytanie czym i jak oświetlacie modele ?? ja myślałem o Minimag'u ale widzę, że tu nikt nie opisał oświetlenia w EPP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 witam , u mnie jest 48 diod 3mm super jasnych , łączone szeregowo po 4 szt zasilane z dodatkowego pakietu 3S 600ma , przy zasilaniu z tego samego pakietu co silnik przygasały dość mocno po dodaniu gazu , jest to model z filmiku który przedstawił RABBITLKR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Ile mogą się świecić takie diodki na pakiecie 600mAh?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 jeśli jednia dioda pobiera 10 mA , to cały zestaw pobiera 120 mA , czyli powinny świecić 5 godzin , ja jeszcze swojego pakietu nie ładowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 jeśli jednia dioda pobiera 10 mA , to cały zestaw pobiera 120 mA 10 mA * 48= 480mA ~ 1,2h świecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 A czy te diodki nie nagrzewają się za bardzo i nie psocą z folią? Całkiem fajnie to wygląda Dało by się zrobić coś takiego w modeliku z EPP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 jeśli jednia dioda pobiera 10 mA , to cały zestaw pobiera 120 mA 10 mA * 48= 480mA ~ 1,2h świecenia ErAsSo chcałeś "błysnąć" i znowu nie wyszło , wcześniej pisałem że diody są łączone po 4 szeregowo , a 4 diody połączone szeregowo ciągną 10 mA ( napięcie wzrasta a prąd jest taki sam) czyli 12 po 4 diody * 10 =120 mA 600 : 120 = 5 godzin , :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 mea culpa :oops: pomyliłem z połączeniem równoległym. przepraszam za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Dało by się zrobić coś takiego w modeliku z EPP? Dołączam się do pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Zrobić coś takiego - owszem. Ale czy będzie tak wyglądać - z pewnością NIE. Do takiego efektu potrzebne jest pokrycie folią, która można by podświetlić od środka. Inaczej na wierzchu będą tylko białe diody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Zrobić coś takiego - owszem. Ale czy będzie tak wyglądać - z pewnością NIE. Tak - z pewnością nie tak samo - ale również całkiem nieźle Ja do swojego Acromastera wstawiłem 19 LEDów 5mm (do środka - Acromaster bywa pusty w środku). W porównaniu z modelem krytym folią: EPP (tu elapor) mocniej tłumi światło natomiast w mniejszym stopniu, bądz wcale, widać pojedyńcze diody - świeci cała podświetlona powierzchnia. Przy okazji zrobię zdjęcia i pokażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 A tak parę dni temu latał kolega Formica: http://vimeo.com/2104866 Chyba też sobie coś takiego zamontuję wkrótce w helikopterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 A moze taki acromaster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ładnie gościu pomyka heli po ciemku, u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy 15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów a tutaj warunki ekstremalne i takie loty. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Tu akromaster w wersji choinkowej: http://pl.youtube.com/watch?v=ZWjTT_OMzic&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 A tak parę dni temu latał kolega Formica: http://vimeo.com/2104866 Chyba też sobie coś takiego zamontuję wkrótce w helikopterze. No i do tego ladowisko z prawdziwego zdarzenia bo jak sadze i sie nie myle to start z ladowiska na blonich:) Nie ma zaklucen od przetwornic w tych gieltkich neonach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.