AndyCopter Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 jak w tytule, balsowy - konstrukcyjny. Z możliwością wycięcia laserem lub zamówienia wycięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 albatros_dva.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Bardzo dziękuję, choć z tymi planami nieco zabawy będzie. Zawsze to coś więcej niż mam teraz Zrewanżować się mogę tylko planami modelu w skali niespełna 30 cali. Albatros_DV_DVA.pdf.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Bardzo dziękuję, choć z tymi planami nieco zabawy będzie. Zawsze to coś więcej niż mam teraz Zrewanżować się mogę tylko planami modelu w skali niespełna 30 cali. Cześć, czemu ? Wszystko jest na miejscu tylko trzeba będzie wydrukować dwa komplety ale to tylko dla wygody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Cześć, czemu ? Wszystko jest na miejscu tylko trzeba będzie wydrukować dwa komplety ale to tylko dla wygody Do bezpośredniego wydruku, plany się nie nadają, dlatego że to skany bez "obrobienia". W załączeniu do postu te same plany z PDF'u jako oddzielne strony juz po wstępnym "oczyszczeniu". Inną sprawą jest przeliczenie grubości materiałów z miary imperialnej na metryczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Z tym przeliczeniem to raczej nie tak źle-tu prosty programik http://www.metric-conversions.org/pl/dlugosc/cale-do-milimetry.htm a tu znalazłem jeszcze jednego Albatrosa 1800mm rozpiętości albatros_dva_4.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Przeliczenie przeliczeniem, ale jeśli miało by to być pod laser to jeszcze trzeba przewymiarować wszelkie wpusty gniazda itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Z tym przeliczeniem to raczej nie tak źle-tu prosty programik http://www.metric-conversions.org/pl/dlugosc/cale-do-milimetry.htm a tu znalazłem jeszcze jednego Albatrosa 1800mm rozpiętości albatros_dva_4.pdf Za plany dziękuję ponownie. Teraz mam juz w obu skalach. Z przeliczaniem z pozoru to nie tak banalnie proste. Wymiary materiałów i konieczność użycia w odniesieniu do planów dla Kogo, kto zajmuje się tym na co dzień jest to łatwe. Dla mnie to dopiero samodzielne początki ze stolarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Masz jeszcze plan modelu na stronie outerzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Irku! To chyba dobrze, że masz... Inni Koledzy też mieli i jakoś nie dali takiego samego komunikatu, jak Ty... Po co o tym mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Marek - nie gumam Twego pytania. Kolega poszukuje to mu wskazałem miejsce. Chciałem tu wkleić ale nie udało mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 A, to co innego. Trzeba było napisać, aby taki rep, jak ja zrozumiał Twoje przesłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Z poszukiwaniem planów w serwisach takich jak outerzone, problem jest taki, że zadając precyzyjnie pytanie, otrzymujemy precyzyjną odpowiedź. To chyba dobrze ? Problem jednak tkwi w tym, że owe wyszukiwanie, choć jest prawidłowe, nie pozwala na wyświetlenie pożądanej informacji. Poniżej, zadane ponownie wyszukiwanie, ze zbyt ogólnym (nie precyzyjnym, nie właściwym) zapytaniem: Jak widać, znalezione I jak widać, logika rozmyta, wkradła się już i do komputerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ale w czym problem? Klikasz ściągnij i oglądasz na własnym kompie czy odpowiada ci ten plan czy nie. Zaraz spróbuje go wkleić. E D I T - chyba się udało tą razą Albatros_DV_DVA.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Problemu nie ma Przeszukując dziesiątki podobnych stron, trudno jest pamiętać o niuansach wyszukiwania jakie towarzyszą poszczególnym portalom. Jednak dziękuję bardzo i za tą podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi