cZyNo Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Bardzo szczęśliwy jestem z tego powodu dziś narty, jutro latanko. Szybki weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Było ,minęło tzn.wypad na ruski klif .Wrażenia znakomite na tyle, że dały mocny bodziec do dalszej pracy przy Respekcie. Serw nadal nie ma ale od czego koledzy ,zostały mi wypożyczone (dzięki Kazek) na montaż półki . Praktycznie skończyłem lutowanie mpx-ów ,wkleiłem półkę,spasowałem bowdeny. Przewody do serw w skrzydłach lutowałem,obciąłem przy serwach przewody i wykorzystałem od strony odbiornika. Pozostało osadzić balast w dziobie,ulokować odbiornik, wstępnie wyważyć wziąć radio w łapy i ustawianie modelu. Jak zwykle jakieś foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Skracaj te dźwignie przy serwach motylka o płowe. Co najmniej Ja w każdym modelu mam 5.5-6mm. A to i tak za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 To serwa z dźwigniami z Kazkowego Respecta (chwilowo nieaktywnego ) Ja czekam na swoje nowe .Dźwignie oczywiście będą odpowiednio krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 No. Bo na takich to ruch serwa może będzie wynosił 20% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Cały czas do przodu . Zasilanie modelu to pakiet lipol 1700mAh . Za włączanie zasilania odpowiedzialny będzie magnetyczny wyłącznik -po zbliżeniu magnesu natychmiast włącza zasilanie ,gaszenie polega na 3 sekundowym przytrzymaniu magnesu. Ostateczne umiejscowienie po wpakowaniu odbiornika - teoret. w środku kadłuba przy górnej ściance W balaście wyważającym zrobiłem przelotowy otwór fi 10 mm w którym umieszczę 5 kulek z łożyska -każda o wadze ok .4/5 g. Od tyłu otwór jest zaślepiony ,od przodu kadłuba jest dostęp i możliwość wkładania/wyciągania kulek. Ich ilość da mi pewne pole manewru do przesuwania środka ciężkości. Planuję wyważyć z kompletem kulek na standardowe 94 mm i potem ewent. je ujmować w celu przesuwania sc do tyłu jak sugerują mądrzejsi . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 elegancja francja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Mam mały dylemacik... Mam w akrobacie na zasilaniu zapłonu pakiet 2700 mAh i wymiarowo i wagowo jest tak jak z tym 1700 mAh. Wtyczka oryginalna mała. Co sądzicie ? wydoli ten 2700 mAh bodaj o wydajności 20 C czy jednak wsadzić tego 1700 mAh 35C. Dodatkowe 1000 mAh piechotą nie chodzi... Przy normalnych serwach pewnie nie było by problemu ,natomiast nie wiem jak z HV bo mam pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Rafał niebieski ma 1700mAh i 35C zatem odda nam 59,5A, pomarańcowy ma 2700mAh i 2C (mam go w swojej Futabie), czyli odda nam zaledwie 5,4A (pisze na nalepce) - ja bym nie ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Do normalnego latania styknie. Doczytaj wątek o zasilaniu modeli Jutro trening z bazami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Znam Twoje pomiary i temat Jurek dlatego uśmiechnąłem się do tego pakietu 2700 mAh. Z ciekawości zrobiłem dziś próbę jak wychodzi wyważenie i szok ,od strzału model ustawił się idealnie na 94 mm. Co prawda nie miałem docelowego odbiornika ale zasymulowałem jego wagę ..... zapalniczką wsuniętą w miejsce gdzie on ma być . Kurcze oblot się zbliża wielkimi krokami ,niestety nastąpi on najwcześniej w przyszły weekend gdyż dostawa serw do motylka się opóźnia . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 No to jutro polatamy bez Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Za dobrze by było machać ok. 600 km co weekend ,na hałdzie też ma wiać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Na studia zaoczne jeździ sie 600km i wiecej Co weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dotarły serwa do motylka,najnowsze v3 z rzekomo zębami ze stali nierdzewnej ,jeszcze praktycznie ostatnia rzecz na którą czekam -odbiornik i są szanse że jak coś powieje w weekend to model poleci . W ramach relaksu i ślimaczego tempa przy ostatecznym złożeniu modelu zrobiłem sobie pojemnik na balast gdyż po doświadczeniach z balastem z Toxica czyli noszenie po kieszeniach ,gubienie w trawie ,szukanie po samochodzie postanowiłem to jakoś ucywilizować . Krótkie dźwignie na serwach ... Wesoła twórczość,reklama sklepu niezamierzona ,taką opaskę po prostu miałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 ... dlugie te na fotce poniżej też za długie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ej ,bez przesady... mogę jeszcze wywiercić otworek ciut bliżej ale sanp się oprze o śrubkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 To popracuj nad snapem i dźwignia. Ja w modelach mam 5.5 mm. To jest około 70% normalnego ruchu serwa. A około 50% pełnego. Czyli i tak za długie. Pamiętaj - Precyzja na "dupce" najważniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/401851-Erfahrungen-quot-Respect-quot-(F3F-Leszek-Durczak) tu o respekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Janek ,ta strona jest od dawna(ciekawa,ciekawa), ale to jest polski model a w Polsce praktycznie nie ma relacji o Respekcie to dlatego ten mój temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi