AdamOld Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Silnik zamontowany i odpalony, pakiet pod spodem, oszklenie wklejone i schnie jeszcze, te białe śladu kleju po wyschnięciu mają być ponoć przeźroczyste. Chyba zostało mi dopiąć skrzydła i "pofrunąć". Może jeszcze obciąć ośki bo są za długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 To jak? Umawiamy się na wspólny oblot? Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Kuba, ja jutro mam czas tylko do południa. Mógłbym podjechać na Czyżyny np.o godz.10. Przywiozę mojego Wicherka i jak nie będzie ludzi to polecimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Ale ja jutro szkołę mam Myślę że raczej jednak jutro odpada. Może piątek lub sobota rano (7-8)? Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Kuba dowiem się o innym lotnisku to moglibyśmy zrobić obloty w piątek lub w sobotę o każdej porze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Mamy w Krakowie jeszcze jakieś lotnisko poza Pobiednikiem? (pytam z czystej ciekawości) Pozdrawiam Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Filmik z odpalenia silnika. Na początku odpalił ale przy dodawaniu gazu zgasł. Następne odpalenie i jakby dostał więcej paliwa, zaczął normalnie wchodzić w obroty. Filmowany telefonem, jakość kolorów bardzo kiepska. Dzisiaj znowu pochodzi trochę przed pierwszym oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Takie zwisające kable pod kadłubem, to nie jest najlepszy pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Takie zwisające kable pod kadłubem, to nie jest najlepszy pomysł. To na czas testów klapka nie była zakręcona. Przerwa w pracy silnika to chyba świeca. Czy po podłączeniu jej do grzałki powinna wewnętrzna elektroda się nagrzać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Świece zamówione, jutro odbiorę od Marcina. Na sobotę do południa będę chciał ulotnić mojego Wicherka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 U nas?.Daj znać o której to też przyjadę polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Chciałbym dotrzeć na lotnisko między 10 a 11. Niestety muszę być rano w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Zważyłem mojego Wicherka, gotowy do lotu czyli z pakietem 3cell 1400 oraz zbiornik paliwa 110 ml na full; całość 2182g. Jutro zobaczymy czy i jak poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Czym i jak umyć model popaprany paliwem z rury wydechowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 denaturatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzięki Krzysztof za info. Niestety dzisiaj za mocno wiało na oblot nowego modelu. Muszę poczekać na sprzyjające warunki, nie będę ryzykował tylu godzin pracy...hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Można użyć też płynu do okien + szmatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 No i poleciał. Lot nr 1; Ładny start, wznoszenie, krążenie i po chwili silnik gaśnie. Chwila konsternacji a tu Wicherek równo sobie szybuje. Kilka beczek i lekkie lądowanie. Kontrola rurek paliwa, przedmuchanie i ... Lot nr 2; Jak poprzednio, start, krążenie zapoznawanie się z jego reakcjami i silnik znowu gaśnie po dojechaniu zbiornika do połowy. Procedura lądowania jak poprzedni i znowu kontrola układu zasilania paliwa. Wypompowanie całego paliwa ze zbiornika, filterek i tankowanie. Lot nr 3; Oczywiście po przyjeździe na lotnisko okazało się że zapomniałem kamery i pozostał mi tylko telefon. Ustawiłem go na samochodzie i nakręciłem taki film. Lot nr 4; Rozochocony lataniem Wicherkiem zacząłem ostrzej latać, czyli na pełnym gazie. W pewnym momencie model zaczyna gwałtownie iść za kretem. Próba wylądowania bez reakcji na ster wysokości zakończyła się urwanym podwoziem i połamanym śmigłem. Jak na razie to jeszcze nie przeszedł kompleksowego przeglądu. I tym sposobem znowu mam co robić wieczorem. Takie straty; Reasumując to Wicherek lata fajnie, jedynie nie reaguje na lotki pomimo ustawienia różnicowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Uszkodzenie kadłuba po wyrwaniu podwozia raczej niewielkie, Statecznik poziomy po pęknięciu jednej gumy i ostrej jeździe, wyskoczył nad beleczkę którą dokleiłem z tyłu statecznika aby go lepiej ustabilizować, czym poskutkowało ściągnięciem steru wysokości w dół a zatem lot nurkowy. (ale kiepskie zdjęcie) Wywalę tą beleczką i zdejmę folię na połączeniu statecznika z kadłubem (folia nasmarowana olejem z wydechu jest to połączenie bardzo śliskie) to powinno zapobiec takiej powtórce. Tyle po oględzinach. Teraz naprawa i znowu w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi