roberts Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Witam, od niedawna jestem posiadaczem quadrokoptera na ramie 280 z kontrolerem Naze32 10DOF. Mam wątpliwości do działania barometru. Ustawiłem w cleanflight na jednym z kanałów AUX tryb Altitude hold, teoretycznie przełącznik działa, w zakładce sensors widać, że barometr również działa, choć ma duże wahania. Jednak mam wrażenie, że po wzniesieniu się i aktywowaniu Altitude hold kopter nie trzyma zadanej wysokości. Czy jest na forum ktoś kto używa tego kontrolera i trybu Altitude Hold i może mi coś podpowiedzieć na ten temat ? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Z tym baro to nie tak hop. Mam Flip32 10DoF - praktycznie to samo. Pierwsza rzecz to gąbka/wata na czujnik. Inaczej każdy podmuch wiatru będzie zaburzał odczyt - nawet w obudowie. Po drugie baro to pomiar ciśnienia i tutaj wahania +-1m były normą. Na 250-tce szału nie było. Może to kwestia urządzenia jako takiego, może kwestia implementacji/PIDowania. Baro natomiast fajnie mi się sprawdził na większych wysokościach, jakieś 20-30m wzwyż. Gaz w mniej więcej połowie i Alt hold potrafił się w miarę zachować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 U mnie tak samo sa wachania i nie uzywam go. Jak dla mnie to niepotrzebny bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Gdzieś czytałem, że to w ogóle działa jako tako powyżej 5m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi