RenoFlo Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Takie mam poszukuję takich bez napinacza. Napinacz zostaw w szufladzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam w sieci znalazłem zdjęcie napędu linkowego w RWD 8 myślę że ten sam majster robił to do 10 wiec wykombinowałem w ten sposób na to koszulka termo ,i tak wygląda w wersji docelowej zrobie jeszcze zabezpieczenia linek przed przecieraniem z igły lekarskiej za sworznie będzie robiła śruba M2 z podkładkami i zalutowaną nakrętką CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Witam zrobiłem napędy sterów do wysokości dałem po dwie linki 0,5 zakute razem za osie robią tulejki od mocowania serw przycięte na wymiar i skręcone śrubą m2 napinacz dałem pod statecznikiem do kierunku dałem pojedyncze linki 0,8 nawet to działa CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam Wiem że post pod postem ale piszę. zrobiłem sobie przerwę od RWD i skleiłem sobie drugie skrzydełko z zestawu który leży na regale z 6-7 lat i się prosi o dokończenie. na skrzydle położyłem skrzydło od RWD oba są w tej samej skali Jak dorobiłem skrzydełko to poskładałem samolocik w całość jaki ten RWD -10 malutki a będąc a MLP w Krakowie oglądałem Pipera i wyglądał taki malutki, to przy nim RWD to pchełka . CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Samoloty fajne jak i ten Jaguar , parę lat temu robiłem komuś remont silnika w takim sprzęcie , 6 garów 4,2 litra z dwoma gaznikami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 No ten Kotek w tle niezły choć już trochę leciwy, Ale za to więcej warty niż prawie nówka co niemiec płakał jak sprzedawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jaguar we wrześni skończył 40 lat i dalej śmiga ,a to jeden z 1677 w wersji Daimler Coupe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 No comment.!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam pomalutku do przodu. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Paweł ten srebrny kolor to co to za farbka ? Pytam bo nie długo będę malował swoją RWD 5 i tkie cuś bym potrzebował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Akryl dwuskładnikowy ale nie wiem jaki numer bo jak dorabiałem to zadzwoniłem do '' mieszalni '' i powiedziałem żeby dorobił taki sam jak przywiózł klient na felgi. w poniedziałek spróbuje się dowiedzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Witam Doszło kolanko do wydechu, więc zmontowałem go na gotowo , a po założeniu maski.widać też wyłącznik zasilania zamontowałem serwo gazu ,zawór tankowania i zostało miejsce na gniazdo żarzenia którego brakło. miejsce na baterie i odbiornik jest na górze domku silnika wykonałem przegrodę kierującą przepływ powietrza na silnik oraz zamontowałem pilotowi wiatrochron pytanko:jaki kolor powinien być za wiatrochronem ( srebrny zostawiał by refleksy ?) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Fajny model i ciekawa relacja - kiedy lecimy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Fajny model i ciekawa relacja - kiedy lecimy ? Dzięki .już nie długo pomalowałem maskę od środka ,dorobiłem wydechy. polutowałem nakrętki ze śrubami w zawieszeni ,zastrzałach i linkach napędów sterów. dorobiłem sworzeń mocujący zastrzały do kadłuba. mocowanie skrzydeł to jedna śruba M3 i dwa sworznie . CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam wreszcie znalazłem troszkę czasu i zabrałem się za RWD zaprogramowałem nadajnik ,pozabezpieczałem snapy ,zamontowałem odbiornik i baterie zasilania ,dorobiłem gniazdo żarzenia świecy poskładałem go w całość . jak już był na dworze to odpaliłem silnik i uregulowałem ,wyszedł mały babol przy pełnym gazie same otwierały się boczne osłony silnika ( mocowane były na wcisk )więc wkleiłem magnesy i teraz powinno być OK teraz zostało go oblatać ,Może uda się w przyszłym tygodniu. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 PEŁNA PROFESKA, model świetnie się prezentuje, zrób inne ujęcie w oddali same drzewa i bezie wyglądał ja prawdziwy w skali 1:1 DAJ KONIECZNIE FILM Z LOTU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Brawo Ty, czekam na film z lotów, prosze o przeloty z bezpieczna predkoscia blisko kamery, latajaca kropka na niebie juz mi spowszedniała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Witam Dzisiaj RWD zapoznawało się z lotniskiem podczas prób kołowania wyszedł babol , muszę ustawić geometrię podwozia mimo całego wychylenia steru kierunku model kręcił kółeczka oto filmik CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Cześć, mam małe zapytanie do bardziej doświadczonych kolegów i autora tematu może coś pod powiedzą, wyczytałem gdzieś ze samolot wyważony poprawnie ( pomimo tego) w czasie lotu wygląda jakby ogon ciągną za sobą ( był za mało wyważony na przód) pomimo korygowana sterem wysokości i dobrze było by ster wysokości zrobić regulowany jak w przypadku RWD 5 W.Shiera na śrubkach? Co o tym sądzicie prawda to czy nie ? Koledze jak latało się swoim RWD 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Paweł, latałeś nim? Czy ktoś z Was kupił może, zbudował i latał tym http://modelpartner.ig.pl/sklep/?pl_rwd-10-2-5m,221 Pewnie niestety nie bo nawet producent nie ma stronie filmu z lotów modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi