vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Napiszę krótko i na temat, w moim Pioneer'ku 1400 mam "luźne skrzydła" widoczne na filmie.Zapewne powstały w wyniku kretów jakie zaliczyłem. Jak w takim modelu można pozbyć się takich luzów, a może pozostawić tak jak jest?
Adrian93 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja wbiłem patyki od szaszłyków i klejem CA Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja wbiłem patyki od szaszłyków i klejem CA Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka No tak ale jak powbijam patyki i zakleję to wydaje mi się że narobię dziur i będę miał problem z demontażem skrzydeł.
MLITEK Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja kiedyś w easy glider'ze zalaminowałem tą część(te łączenie) w skrzydle w miarę grubym szkłem (chyba 120) i było elegancko. A kadłub tylko lekko pomalowałem żywicą na tym łączeniu od środka.
stema Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Możesz spróbować zanurzyć w wrzątku te części skrzydeł, które wchodzą w kadłub to spuchną.
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Możesz spróbować zanurzyć w wrzątku te części skrzydeł, które wchodzą w kadłub to spuchną. Wydaje się być to prosty sposób tylko czy kabelki od serw nie ucierpią? Mam też rzepy w miejscu gdzie stykają się skrzydła zapewne one się odkleją.
Matijus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja w Becie dokleiłem kawałek pianki między skrzydło a kadłub na tyle, taki cienki pasek aby skrzydło nie miało możliwości przesunięcia się. A i przy demontażu skrzydeł to nie przeszkadzało.
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja w Becie dokleiłem kawałek pianki między skrzydło a kadłub na tyle, taki cienki pasek aby skrzydło nie miało możliwości przesunięcia się. A i przy demontażu skrzydeł to nie przeszkadzało. Też dobry pomysł, jeśli nie sprawdzi się sposób podany przez stema to będę musiał pokombinować z pianką chyba jest to najmniej inwazyjny sposób.
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Najłatwiej to chyba nakleić na skrzydło po pasku z pianki lub balsy, po obu stronach kadłuba. Ale tak aby przykleić je tylko do skrzydła. Będą blokować takie ruchy
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzięki wielkie, w wolnej chwili wezmę się za to i dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi