vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Napiszę krótko i na temat, w moim Pioneer'ku 1400 mam "luźne skrzydła" widoczne na filmie.Zapewne powstały w wyniku kretów jakie zaliczyłem. Jak w takim modelu można pozbyć się takich luzów, a może pozostawić tak jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian93 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja wbiłem patyki od szaszłyków i klejem CA Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja wbiłem patyki od szaszłyków i klejem CA Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka No tak ale jak powbijam patyki i zakleję to wydaje mi się że narobię dziur i będę miał problem z demontażem skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLITEK Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja kiedyś w easy glider'ze zalaminowałem tą część(te łączenie) w skrzydle w miarę grubym szkłem (chyba 120) i było elegancko. A kadłub tylko lekko pomalowałem żywicą na tym łączeniu od środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Możesz spróbować zanurzyć w wrzątku te części skrzydeł, które wchodzą w kadłub to spuchną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Możesz spróbować zanurzyć w wrzątku te części skrzydeł, które wchodzą w kadłub to spuchną. Wydaje się być to prosty sposób tylko czy kabelki od serw nie ucierpią? Mam też rzepy w miejscu gdzie stykają się skrzydła zapewne one się odkleją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja w Becie dokleiłem kawałek pianki między skrzydło a kadłub na tyle, taki cienki pasek aby skrzydło nie miało możliwości przesunięcia się. A i przy demontażu skrzydeł to nie przeszkadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ja w Becie dokleiłem kawałek pianki między skrzydło a kadłub na tyle, taki cienki pasek aby skrzydło nie miało możliwości przesunięcia się. A i przy demontażu skrzydeł to nie przeszkadzało. Też dobry pomysł, jeśli nie sprawdzi się sposób podany przez stema to będę musiał pokombinować z pianką chyba jest to najmniej inwazyjny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Najłatwiej to chyba nakleić na skrzydło po pasku z pianki lub balsy, po obu stronach kadłuba. Ale tak aby przykleić je tylko do skrzydła. Będą blokować takie ruchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzięki wielkie, w wolnej chwili wezmę się za to i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi