Skocz do zawartości

Rura duralowa 32mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukuję internet i jakoś nie mogę znaleźć rury jak w temacie, czy któryś z kolegów wie czy i ewentualnie gdzie zakupić cienkościenną rurę 32mm średnicy?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Grzegorz

Opublikowano

Grzegorz,zajrzyj do Bociana .Swego czasu miał w ofercie różnej średnicy rury duraluminiowe bodaj z Czech.

PA 38 to taki twardszy ołów  ;) . Do Piperka może sie nada ale do akrobata bym nie ryzykował.

Opublikowano

To szukaj zdecydowanie duralu lub węglowej (droga) :) .

Kiedyś u nas jeden latał na aluminiowej rurze właśnie w Extrze 2.2 m i tak szalał że wylądował modelem ze skrzydłami z wzniosem.

Kij, bo nic się nie stało ,skrzydła zeszły z rury ale musieliśmy ją ciąć brzeszczotem przy kadłubie bo nie było opcji aby ją wyciągnąć :D

Opublikowano

No właśnie takich sytuacji wolałbym uniknąć :lol:

Dla tego w tytule zaznaczyłem dural :)

Dzwoniłem dziś do Grzesia z Nastika ale niestety, 30mm lub 35mm a u mnie 32mm :(

Popytam jutro u Bociana.

Opublikowano

Zapytałem i niestety, jest tak samo, 30 lub 35mm a węglowa max 22mm :(

Może ktoś gdzieś widział takie nietypowe rozmiary duralu?

Edit:

Obdzwoniłem większość hurtowni materiałów kolorowych w Biesku i owszem, znalazłem 32mm ścianka 1mm ale PA38, z PA6 powiedzieli, że nie ma takiej możliwości i tam skąd biorą towar takich profili nie ma.

Chyba trzeba będzie kupić 30mm, nawinąć kieszeń szklaną ścianka niecały 1mm i wkleić w już istniejącą :rolleyes:

Opublikowano

Wstrzymaj sie do dzisiejszego wieczora. Mam w domu nową duralowa rure do Extry 300 Laniera. Zmierzę średnicę i dam znac w okolicach 20.00-21.00

Opublikowano

Przepraszam za wczorajszy brak informacji. Sprawy służbowe nie pozwoliły mi być wieczorem w domu.

Wracając do tematycznej rurki to niestety......średnica zewnętrzna to fi 38, ścianka 1,2mm

Opublikowano

Dzięki, no ale niestety, szkoda, swoją drogą też pięknie nietypowa.

No nic zostaje temat zrobienia kieszeni na rurę 30mm.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.