grzegorzp Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam, przeszukuję internet i jakoś nie mogę znaleźć rury jak w temacie, czy któryś z kolegów wie czy i ewentualnie gdzie zakupić cienkościenną rurę 32mm średnicy? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 http://sklep-metale.pl/aluminium/rury-okragle/rura-aluminiowa-32x1-0-pa38-produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 O no dzięki wielkie za link Czy ten materiał PA38 nada się na łącznik skrzydeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Grzegorz,zajrzyj do Bociana .Swego czasu miał w ofercie różnej średnicy rury duraluminiowe bodaj z Czech. PA 38 to taki twardszy ołów . Do Piperka może sie nada ale do akrobata bym nie ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Dzięki Rafał, jutro zadzwonię i zapytam, to właśnie ma być do Extry 2,30m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 To szukaj zdecydowanie duralu lub węglowej (droga) . Kiedyś u nas jeden latał na aluminiowej rurze właśnie w Extrze 2.2 m i tak szalał że wylądował modelem ze skrzydłami z wzniosem. Kij, bo nic się nie stało ,skrzydła zeszły z rury ale musieliśmy ją ciąć brzeszczotem przy kadłubie bo nie było opcji aby ją wyciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 No właśnie takich sytuacji wolałbym uniknąć Dla tego w tytule zaznaczyłem dural Dzwoniłem dziś do Grzesia z Nastika ale niestety, 30mm lub 35mm a u mnie 32mm Popytam jutro u Bociana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 U Boćka może być niestety tak samo...ale warto zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zapytałem i niestety, jest tak samo, 30 lub 35mm a węglowa max 22mm Może ktoś gdzieś widział takie nietypowe rozmiary duralu? Edit: Obdzwoniłem większość hurtowni materiałów kolorowych w Biesku i owszem, znalazłem 32mm ścianka 1mm ale PA38, z PA6 powiedzieli, że nie ma takiej możliwości i tam skąd biorą towar takich profili nie ma. Chyba trzeba będzie kupić 30mm, nawinąć kieszeń szklaną ścianka niecały 1mm i wkleić w już istniejącą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Wstrzymaj sie do dzisiejszego wieczora. Mam w domu nową duralowa rure do Extry 300 Laniera. Zmierzę średnicę i dam znac w okolicach 20.00-21.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Przepraszam za wczorajszy brak informacji. Sprawy służbowe nie pozwoliły mi być wieczorem w domu. Wracając do tematycznej rurki to niestety......średnica zewnętrzna to fi 38, ścianka 1,2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Dzięki, no ale niestety, szkoda, swoją drogą też pięknie nietypowa. No nic zostaje temat zrobienia kieszeni na rurę 30mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Sprawdziłem w moim najbliższym sklepie modelarskim ale niestety nie mają na stanie: http://www.pvmodel.cz/produkt/alu-trubka-prumer-32mm-delka-800mm-u13368 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Dzięki wielkie może się pojawią, tylko muszę sprawdzić czy aby 80cm długości wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi