dyra63 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam . Poszukuję taśmy jak wyżej ,najlepiej winylową do wykonania linii podziałowych blach poszycia .Wszystkie jakie znalazłem na Amazonie to przesyłka z USA. Wartość rolki taśmy długości ok 16m to 6$- koszt przesyłki ok.25-30$. W Europie nie znalazłem ,może ktoś też szukał i ma jakieś namiary. Posiadam kilka pasków z sklepu od M.Reevsa, ale są bardzo krótkie po około 25 cm. Mam również rolkę do modeli plastykowych , jest papierowa i nie ma dobrych krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam . Poszukuję taśmy jak wyżej ,najlepiej winylową do wykonania linii podziałowych blach poszycia .Wszystkie jakie znalazłem na Amazonie to przesyłka z USA. Wartość rolki taśmy długości ok 16m to 6$- koszt przesyłki ok.25-30$. W Europie nie znalazłem ,może ktoś też szukał i ma jakieś namiary. Posiadam kilka pasków z sklepu od M.Reevsa, ale są bardzo krótkie po około 25 cm. Mam również rolkę do modeli plastykowych , jest papierowa i nie ma dobrych krawędzi. Cześć Adamie! Ja się zapytałem w firmie reklamowej czy mogą naciąć kawałek foli samoprzylepnej . I nacięli - paski o szerokości 0,5 mm, 0.8 mm, 1 mm i 2 mm , bez problemu za kilkanaście złotych. Modele Max ma chyba w ofercie paski 1 mmm. Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Dzięki Panie Lucjanie .Spróbuję w firmie reklamowej ,te 1mm to chyba ciut za duże by były, chociaż może warto spróbować ,zależy mi żeby po pomalowaniu wyglądało to jak najbardziej realistycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Niektóre mieszalnie lakierów posiadają w sprzedaży. Widziałem taśmę o szer 1mm, ale nie wiem, czy to będzie OK dla projektu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 W sklepach dla lakierników są wąskie taśmy ,ale najmniejszy wymiar który widziałem to 3mm z 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Do wyboru, do koloru - taśmy Aizu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Dzięki Bartku ,w tym sklepie akurat nie mają żadnej na stanie ale znalazłem taką w AGTOMIE , będę próbował kilka wariantów spróbuje i z tą choć jest strasznie cieńka ,lepiej rowek powstaje po przemalowaniu grubszej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 I robisz co chcesz http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/NARZEDZIA-I-PRZYRZADY/Inne-narzedzia-i-przyrzady/Maszynka-SmartStripe-do-ciecia-folii-w-paski-TOP-FLITE.html?pa=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Też jest to jakieś wyjście . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Cześć Adamie. Tak jak pisał Lucjan, z tym że folia powinna być stosunkowo gruba, 0.3-0.4 mm. Przyklejasz w miejscu podziału blach, na to szpryc-kit z pistoletu szerokości ok 3 cm, potem szlifowanko do wysokości folii i można odkleić pasek folii. Zabawy co nie miara, ale efekt na pewno będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Tutaj http://plastmodel.pl/q/?keywords=Aizu 0,4, 07, 1.0 mm i grubsze. Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 To nie grubości taśmy, lecz szerokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 To nie grubości taśmy, lecz szerokości. Masz rację - szerokość, przepraszam za pomyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi