Patryk Urban Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Model Bardzo mi się podoba. Co do Haku to Motylasty gdzieś tutaj zamieszczał rozwiązania jak go robić. A najlepiej zajrzyj na jego stronke. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Ładna robota , a taki byłeś sceptyk Ja hak robie ze szprychy od rowera - 50groszy i nierdzewieje , a mocna jak diabli :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Plat kosztowal mnie prawie 2 tyg pracy.... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Czy sklejka "owocowka:D" moze byc jako cos co trzyma hak czy nie bardzo ?? Hak 15 st w strone dziobu od SC tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Sklejka (albo 2 warstwy na przekładkę) w środek kadłuba - tylko na żywicę i niec innego, potem otwór, a hak wygięty w literę U. Hak Przylaminowany do sklejki przynajmniej na 4-6 wartwy tkaniny i żywicy , na całej możliwej długości w kadłubie. To jest przed s.c. nie żałuj żywicy i maty. Lepiej hak zrobić raz i pożadnie niż go wyrwać potem. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Postanowilem ze najpierw zrobie oblot HLG bez haka i potem po poprawnym wyregulowaniu SC wstawie hak. Zrobilem klapke, model bez wyposarzenia i bez lakierowania wazy 300g, wiec polakierowany z hakiem bedzie ok 320g. Wyliczylem ze z wyposazeniem model bedzie wazyc 479 g ( pakiet 4x1500mah 100g) bede musial chyba dowazyc 10g na dziob - SC dalem w 33 % cieciwy. Nie wiem czy to duza waga jak na taki szybo? - jak sadzicie Nie moge sie na model napatrzec - podziele sie z Wami moim widokiem Luk na baterie i odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Pamięaj najpierw wsadzić pakeit poźniej odbirnik tzn. pakeit bliżej noska. I ta klapke niestety musis zprzerobić bo magnesy nei gwarantuja 100% albo na srubke, albo na półsrodek załóż na to grubsza gumke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Motyl z tym odbiornikiem to sie usmialem :rotfl: Wiadomo ze obiornik za pakietem Widac miejsce gdzie bedzie odbiorni i gdize jest pakiet ( na ostatnim foto widac pakiet i miejce za nim na odb). Wsadzilem 4 neodymy - trzymaja jak cholera - z reszta wszystkie moje klapki we wszystkich modelach mam na neodymu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Wsadzilem 4 neodymy - trzymaja jak cholera - z reszta wszystkie moje klapki we wszystkich modelach mam na neodymu Zebyś se nei zdziwił kiedyć jak polecisz bez pakietu i odbirnika Hmm...... raczej polecisz odbiornikiem bez modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeśli mogę coś zasugerować to skróć pręt mocujący skrzydło. Teraz w razie kraksy skrzydło wyrwie sie z cała wręgą, a jak będzie krótszy to po prostu sie z niej wysunie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A o ile mam go skrocic ?? Ta klapka to tylko dostep do bebechow niczego nie trzyma a pakiet jest opatulony w gabke i nawet jak trzese modelem gora dol to sie nie przesuwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Tak żeby po zmontowaniu skrzydła pręt wystawał za wręgę jakieś 2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Zebyś se nei zdziwił kiedyć jak polecisz bez pakietu i odbirnika Abyś Ty Motylu się nie zdziwił bo ja już na własne oczy widziałem jak elektron tak lata ... .... później na forum się pytał jak uzupełnić braki w styropianie (spitfire)... hehe Jeśli sam odbiornik i pakiet będzie zabezpieczony przed wypadnięciem to neodymki poradzą sobie z klapką. Elektron kiedy oblatujesz Pelikana z holu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Oblot z reki postaram sie zrobic w srodku tygodnia. A oblot z holu jezeli sie uda to w weekend - tylko pogoda bezwietrza musi byc i musze dogadac sie z jakims modelarzem ktory ma gume :rotfl: A tak na marginesie - gdzie i za ile mozna kupic gume ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jak masz jakies plany tego modelu to poprosze @ albo PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Oryginalne plany niestety czesciowo nie istnieja:( Ale postaram sie rozrysowac wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PXT Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Zamówiłem tego szybowca w sklepie GAMA i latam nim już trochę. Jak chcecie to też mogę podrzucić parę fotek i informacji. Mam także plany do niego. Zainstalowałem w nim serwa 1,3 kg i pracują sprawnie. Ołowiu niestety mam sporo (ok. 120g). To strasznie dużo, dlatego przerabiam go teraz na motoszybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 JEZU!!! tyle olowiu ??? Wsadz wiekszy pakiet! - ja wsadzilem 1500mah - i musze dac tylko 10 g olowiu:) To napewno ten sam model?? - jezeli tak to ja tez poprosze o kopie planow. W jakim miejscu masz SC i w jakim masz hak - zaraz bede wklejal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Zrobilem wzmocnienie kadluba od zrodka sklejka 5mm, i wsadzilem drut tak jak milby byc. Potem na to 5-8 wartst tkaniny z laminatem i bedzie git. I WIELKA prosba do Was - czy hak jest w dobrym miejscu ?? - prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.