Patryk Urban Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 heh Patryk polataj se na takich wychyleniach glebokosci i napisz jak bylo.Oczywiscie wstaw fote tego co zostalo z oblotu :twisted: Tak się składa że latam na takich wychyleniach w Tzagim. Super jest :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 jeśli jest to taka guma o której myślę(jakby kilkanascie receprutek w oplocie) to się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 To jest guma "zeglarska" -wyglada jak lina le sie rozciaga Jest juz po oblocie Po pierwszym wyrzucie model przelecial 50m i ladnie wyladowal:) Cos chyba mam za male wychylenie kierunku bo bardzo slabo reaguje na ten ster i gdy dam mocno w prawo to model bardzo zwalnia - nie wiem co jest nie tak:( Generalnie oblot zakonczylem z modelem z polamanym ladlubem :cry: = bokiem uderzylem w jedyne kretowisko i zlalal mi sie kadlub w pol - jest to juz naprawione. Ale nie wiem czy nie wzmocnic kadluba od dolu tkanina i zywica.... co o tym sadzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 przy laminowaniu pamietaj ze zywica wsiknie w balse i zrobi ja krucha.... ja bym wzmocnil fornirem lub sklejka 0.4mm od srodka kadluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 krzysiek w ma racje co do forniru i sklejki 0.4mm... chyba ze sie uprzesz to mozesz wylaminowac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Sklejki niestety juz nie wsadze bo naprawilem kadlub a nie mam dostepu do czesci "ogonowej". Kadlub zlamal sie zaraz za skrzydlem. Mam trzy opcjie - 1.Nic nie robic. 2.Dac tkanine i lamiatem. 3. Dac 2 paski rowlingu... Jak mam poczynic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 zakaponuj balse i daj tkanine szklaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No i poszlo Dalem 1 pasek rowlingu na calej dlugosci, na to tkanina. Chyba dam jeszcze jedna warstwe tkaniny ale to sie zobaczy jak wyschnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No i znowu rozwalilem... MODELE BEZ LOTEK TO SZIIIIIIIITTTT!! Podwialo mi uderzylem uchem i wyrwalem mocowanie kolka z kadluba :/ Coprawda juz naprawione ale mnie to bardzo irytuje:/ Widze dwie mozliwosci - albo przestac latac z reki i latac tylko z holu. Albo przerobic model na gume do trzymania centro. Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Definitywnie przestań się tak bawić Ja jak przesadzę z rzucaniem tak jak ty to bardzo często mi się zdarza uszkodzić model. Bierz się za hol i to jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 model bez lotek to szit - doszłem do tego samego wniosku 3 modele temu :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Nie mogac wyciagnac mocowania skrzydla powiekszylem dziore i przerobilem na M5. mam nadzieje ze bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 JUPI !!!!!!!!!!! MODEL LATA !!! I TO JAK Po bardzo nieudanych oblotach wkurzylem sie... i wyblagalem kolege o to aby przyjechal z guma:) Naciagnal..... i srrrruuuuuuuuuuu w gore wkrzydelka wytrzymaly wsio ok... wzbil sie na ok 100m i dostalem aparature... najpierw lot po prostej i proba skretu o 180, udana. Model bardzo nie lubi skrecania bez wys - trzeba uzywac wysokosci - wtedy nie wytraca wysokosci i predkosci Model wylatal 3.30min I kolejna proba niestety urwal sie...... kolek z ziemi i model nie wyniusl sie na duza wysokosc ale poszybowal 2.47min Model zaraz nad ziemia zachowuje sie jak by nie chcial do ziemi... jak by poduszka powietrzna go trzymala Potem poszlismy na wal przeciw powodziowy i z tamtad go rzucalismy. wiaterek ok 2m/s i niestety latalismy na zawietrznej. Cofam wszystko co powiedzialem zlego o uszatkach:) - maja super gracje latania Pelikan wyglada w powietrzy jak kondor amerykanski Nie moge sie nacieszyc :rotfl: :rotfl: :rotfl: Dwa filmiki ze zbocza na zawietrznej... W holu nie mial kto filmu robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 model bez lotek to szit - doszłem do tego samego wniosku 3 modele temu :lol2: niewidze powodu do smiechu ani obrazania tego typu modeli ... Cofam wszystko co powiedzialem zlego o uszatkach:) - maja super gracje latania ciesze sie ze zmieniles zdanie. najwaznejsze ze ten piekny szybowiec lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Jutro jak pogoda dopiesze to kolejne loty z kolegi holu:) Jest u mnie dostepna guma ala zeglarska 6mm czy da sie z tego zrobic hol ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No pewnie! Ale do szybowca 1.5m spokojnie wystarczy 4-5mm. Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Widze Bartus ze zarobiles juz dwa ostrzezenia Wiem ze by wystarczyla ale nie ma u mnie takiej Jaka proporcje guma/zylka zrobic przy tej gumie 6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No widze modelik oblatany i cały Fajne masz zbocze , normalne total wypas. Dasz min rade na tym zboczu latać? Żeby cie niezabralo na zawitrzną? Zwrotny jest? Ładnie go pomalowałeś. Moje nie są takie łatne. Ja latam drewniakami Ja dziś oblatałem 1,2m i pięknie świszcze. Płat będziesz mu robił z lotkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ten model jednak zostanie klasykiem uszatkiem. Z lotkami zorbie inny Dzisiaj latalem na zawietrznej - tylko wiaterek 2m/s ( wedle lotniskowego wskazania Lisie katy) wiec prawie jak by go nie bylo. Model jak na uszatka calkiem zwrotny ale przy ostrym zakrecie ostro wytraca predkosc i potrafi sie zwalic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Model jak na uszatka calkiem zwrotny ale przy ostrym zakrecie ostro wytraca predkosc i potrafi sie zwalic :/ Typowe zakręty uszatkami właśnie tak wyglądają. Ja swego czasu 2 metrowym uszatkiem latałem na zboczu to zakręty robiłem tylko i wyłącznie z dodatkiem wysokości. Troszkę poćwiczysz i na pewno będą wychodziły idealnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.