modelarzkobi Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Tak ostatnio myślałem jak marka silników spalinowych jest najleprza więc postanowiłem zrobić ankietę...
modelarzkobi Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Ja miałem styczność tylko z mvvs-ami więc dlamnie są najleprze chociaż niektórzy na nie narzekają.
DJDIT Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 wedłÓg :wink: Dołaczam sie do wypowiedzi domana, zależy do czego. Ktoś kto bawi się w ślizgi czołowym silnikiem będzie CMB i nikt napewno nie założy mvvs aby wygrać zawody. Jesli chodzi o modele latające to wymieniłes silniki z dolnej półki za wyjatkiem os max, gdzie SAITO, YS czy choćby webra ??? Czy do pylona zamontowałbys 4takta a do modelu do nauki latania silnik gwiazdowy ? dlaczego np mvvs to najlepsza marka skoro w ofercie nie maja nawet silnika gwiazdowego ? dla goscia od redukcji nie bedzie to najlepsza marka... Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Ankieta musiała by być bardziej rozbudowana.
Way Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ja dla złośliwości nie zagłosuję. To chyba przez tę ortografie gdzie normalnie krew mi z oczu zaczęła lecieć jak przeczytałem....
Pawel_W Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Jaka marka silnikow spalinowy jest najleprza wedłóg was? Ludzie, przeglądarka Firefox 2 ma automatyczne sprawdzanie pisowni... I nie piszcie bzdur o dys... cośtam, bo to zwykłe i pospolite lenistwo. Amen. A NAJLEPSZY silnik spalinowy, to taki, który działa.
DJDIT Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Dobra juz starczy panowie :wink: Chodziło tylko o to, aby wątek był choć troche merytorycznie poprawny :wink:
qba Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Po pierwsze ortografia. A po drugie to pytanie powinno chyba brzmieć jaką markę najbardziej lubisz
Marcin K. Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Lub jakie silniki są dobre do jakich modeli i jakie paliwo pala.
romanov Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Jesli mi wolno sie wypowiedzieć na temat silników. Dla mnie najważniejsza sprawa przy zakupie silnika to: Cena Jakość wydajność dostepność cześci. Kilka silników 2T w zyciu zajezdzilem. Z silnikami 4T nie mialem doczynienia do tej pory. zdazyło mi sie ze mialem klopoty z silnikiem MVVS ale za to z silnikiem rosyjskim RADUGA na przekór temu co pisali chodzil super. Tak wiec w zasadzie nie ma reguły konkretnej co do tego który lepszy. Wiadomo ze silniki markowe bedą pewniejsze niz np: chinszczyzna. Kontrola jakości w procesie produkcyjnym jest wieksza. A Chiny ida raczej na ilość niż na jakość . pozdrawiam
Tomek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ja najlepiej lubię nie gasnące w locie :rotfl: Czyli elektryczne :rotfl:
Tomek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Wiem Armand znam ją doskonale . Po 20 minutach ostrej jazdy muszą stygnąć 2 godziny aby w tym czasie można było naładować pakiet :wink:
AndyW Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Tak, ale w tych 2 godzinach można na przykład…. na ptaszki popatrzeć, albo policzyć ile to już mogło się wbić ‘elektronów’ do baterii. Naprawę te dwie godziny to balsam dla duszy.
armand Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Adrenalina opadnie, a ma to być bezpieczny dla zdrowia sport - prawda :wink:
hubert_tata Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Tomek, to nie wina silnika elektrycznego. To wada portfela
modelarzkobi Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Dlatego ja nie latam elektrykami. Wole zatankować i w powietrze
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.