Iras 11 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 A ja myslalem ze z aluminium , dlatego proponowalem 2mm . Mosiadz tez nie nalezy do wytrzymalych ale lepszy od aluminium . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 a dzisiaj same niespodzianki na początku przesyłka z modele-sklep a chwilę potem przesyłka z serduchem do dh2 teraz trzeba będzie zamówić "lewe" śmigło 32/18 i pomyśleć jak najlepiej upchnąć go w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 łaaaał, fajniutki - dorwałeś tego z "wyprzedaży" ? Biela chyba robi pod przekładnie właśnie ale nie wiem czy pchające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 A moze prosciej zmienic obroty silnika i zwykle smiglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 wychodzi na to, że się zmieści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ooo takie ustawienie mi chodzilo , no widzisz on tutaj byl od samego poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Trochę odetchnąłem jak okazało się, że się mieści, pozostało jeszcze trochę pokombinować z odsadzeniem o wręgi silnikowej, żeby śmigło minęło kadłub i skrzydło. Śmigło już zamówione, wziąłem "fialę". Pewnie jak wrócę z krótkich ferii będzie już czekać. Marzy mi się obracająca atrapa silnika, ale to wymagało by przerobienia trochę wału od przekładni. Może jak już będzie bliżej końca budowy to pomyślę nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 To jest dokladnie to o czym rozmawialismy https://modelemax.pl/pl/pozostale/9946-mp2854-napinacz-m3-2szt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Powiem mało skromnie: spróbuję zrobić sobie samemu takie, ale z gwintem M2. Wielce spore wyzwanie, ale spróbuję. Ponoć, kto nie próbuje, ten w kiciu nie siedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 no udało mi się znaleźć trochę czasu i zacząłem powoli zamykać "kadłub" jeśli te rury i kawałki drewna połączone drutem można tak nazwać na razie dopasowałem tylne rozpórki teraz pozostało nadać im ostateczny kształt powklejać pręty z gwintem i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 To ja Arku mogę powiedzieć, że dobrze Ci idzie. Gdzie mi z takimi krótkimi rureczkami podwozia do Twojego rurowania tego ptaszydła ?... Ale z całą sympatią życzę sukcesu i zanim jakąś rurę utniesz, nawet 5 razy przymierz, a pózniej się z tym prześpij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 z cięciem rur mam dokładnie tak jak piszesz, dzisiaj je trochę skróciłem, bo ciągle o nie zaczepiałem, ale nadal są za długie, ostateczne cięcie zrobię jak je połączę ze skrzydłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Toż to prawie jak budować altankę Rozpórki kadłuba z sosny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Rozpórki kadłuba z sosny? świerkowe, trochę lżejsze, łatwo się obrabia, tylko pyli się gorzej niż balsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 no to skończyłem, "tyłeczek" gotowy, no prawie gotowy bo jeszcze olinowanie i płoza ogonowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Te górne rury V-ki się kończą tak wcześnie? Nie za wcześnie aby? Czy tylko to tak wygląda na fotce? Nie żeby coś, ale tam trochę siły działają, zarówno od usterzenia jak i od tylnej płozy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Wystarczy np. Jacku złapać je nylonowymi opaskami zaciskowymi na ich końcu i po sprawie. Inna sprawa, że wg mnie też trochę krótkie, ale Arek też walczy z wagą ogona, bo silnik ma blisko ŚC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Te górne rury V-ki się kończą tak wcześnie? Nie za wcześnie aby? Czy tylko to tak wygląda na fotce? chodzi Ci o górne rury ? kończą się przed krawędzią statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 A, czyli dobrze widziałem. Czyli tam nie ma węzła z tyłu łączącego na sztywno górne i dolne? Tylko poprzez usterzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 chyba jednak nie do końca rura górna i dolna są połączone ze sobą poprzeczkami pionowymi i całość jest skręcona śrubami, dojdzie do tego jeszcze wykrzyżownie z linek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi