rafał .k Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 na filmie jest coś jeszcze ciekawe kto zauważy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Fokker D XXI z ogołoconymi goleniami podwozia ? .Podobny również do naszego P-50 Jastrząb -szkoda że niema zdjęć z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Noooo.... podobieństwo duże . Ja już wszędzie widzę Jastrzębia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Noooo.... podobieństwo duże . Ja już wszędzie widzę Jastrzębia . Zacznij następny - obsesji się pozbędziesz A samolot z filmu, to chyba faktycznie Fokker. Ma charakterystyczne stałe podwozie, z mocowaniem koła na widelcu. (Chociaż nie pasi mi kształt kozła przeciwkapotażowego w kabinie...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Na filmie jest prawdopodobnie nasz akcent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 A ta łódź podwodna to miała jakieś skrzydła, że się załapała do samolotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 3:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 W oddaleniu nie stoi czasem RWD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zacznij następny - obsesji się pozbędziesz A samolot z filmu, to chyba faktycznie Fokker. Ma charakterystyczne stałe podwozie, z mocowaniem koła na widelcu. (Chociaż nie pasi mi kształt kozła przeciwkapotażowego w kabinie...) Te skrzydła takie jakieś nie jak od Fokkera i te dwa otwory na okapotowaniu silnika też podejrzane. Może jakiś Japoniec? Mi to trochę przypomina Aichi D3-A1 Val. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Tak Grzegorzu masz całkowitą rację to jest Aichi Val,dotarłem do oryginalnego zdjęcia z opisem .To zdjęcie umieszczone w filmie jest z 2006 roku w muzeum w USA w Fredericksburg Texas. Aktualny stan w muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Gratuluje i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 W oddaleniu nie stoi czasem RWD ? Ja tam RWD nie widzę. Ale ten I-16 z dwoma kabinami ciekawy. Bardziej za polski akcent moglibyśmy uznać tego MiGa z 3.34 bo może to LIM a te produkowano w Polsce. Tą straszną ludzką gębę w Aichi zauważyłeś? Na szczycie lewej goleni podwozia ( tej ułamanej ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Też to zauważyłem i nawet chciałem o tym napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Takie kwiatki chyba każdy widzi tylko nikt o tym nie pisze .Może się mylę ale w oddaleniu podanego prze zemnie momentu stoi chyba RWD wyraźny zarys skrzydła moim skromnym zdaniem na to wskazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Takie kwiatki chyba każdy widzi tylko nikt o tym nie pisze .Może się mylę ale w oddaleniu podanego prze zemnie momentu stoi chyba RWD wyraźny zarys skrzydła moim skromnym zdaniem na to wskazuje Ale jaki to miałby być RWD ? Bo RWD-8 to miał bardziej ścięte skrzydła a poza tym, nie widzę tego dokładnie ale śmigło jakieś trójpłatowe czy coś. RWDziaki to raczej dwupłatowe śmigła. No ale ręki sobie nie dam odciąć za to śmigło. Trochę za słabo to wszystko widoczne. Po głębszym przeanalizowaniu przyznaję jednak że to może być RWD-8. Ta opadnięta klapa na prawym skrzydle ! Śmigło nie jest widoczne dobrze więc może być dwułopatowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi