herkristo Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 NGH GF 38CM 4 suw ktos, coś? warto kupić? itd... Jak w tytule. Ciekawią mnie wszelkie opinie o tym motorku..
Henryk S. Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Miałem taki silnik w Fokkerze 2,6 m , bardzo ładnie pracował , ale tylko przez 6 miesięcy , zrobiły się luzy na korbowodzie i rozgrzał się do takiej temperatury że stopiło się kolanko wydechowe. Silnik został odesłany do Hin , uznali mi reklamację i przysłali nowy , nawet go nie rozpakowałem został sprzedany.
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 O ile pamiętam, to nasz forumowy kolega Jacek @jpd użytkuje taki silnik. Swego czasu go o niego podpytywałem. Chwalił sobie.
herkristo Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Wielkie dzięki za opinię o motorku. Byłem ciekawy opinii o silnikach NGH, bo nie znałem do tej pory tej firmy. Domyślam się że to jest jakaś podróbka Japońskiego silnika z Chin, a takich jest wiele.
kkdarch Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Mam ten silniczek i z zewnątrz wygląda estetycznie.Na początku miałem problemy z odpalaniem i regulacją ale wszystkiemu był winny pęknięty kolektor ssący.Dorobiłem coś na wzór TP 70 i teraz hula.Może jutro poleci w Mustangu z pheonix model 2.18m.
kkdarch Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Tu masz film jak ciągnie Mustanga (9kg)https://youtu.be/eP-gkv8dw2A Jeszcze nie jest do końca dotarty.
herkristo Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Opublikowano 5 Listopada 2017 Jeszcze raz wielkie dzięki za opinię o motorku.
Rekomendowane odpowiedzi