herkristo Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 NGH GF 38CM 4 suw ktos, coś? warto kupić? itd... Jak w tytule. Ciekawią mnie wszelkie opinie o tym motorku.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk S. Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Miałem taki silnik w Fokkerze 2,6 m , bardzo ładnie pracował , ale tylko przez 6 miesięcy , zrobiły się luzy na korbowodzie i rozgrzał się do takiej temperatury że stopiło się kolanko wydechowe. Silnik został odesłany do Hin , uznali mi reklamację i przysłali nowy , nawet go nie rozpakowałem został sprzedany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Piękoś Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 O ile pamiętam, to nasz forumowy kolega Jacek @jpd użytkuje taki silnik. Swego czasu go o niego podpytywałem. Chwalił sobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herkristo Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Wielkie dzięki za opinię o motorku. Byłem ciekawy opinii o silnikach NGH, bo nie znałem do tej pory tej firmy. Domyślam się że to jest jakaś podróbka Japońskiego silnika z Chin, a takich jest wiele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkdarch Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Mam ten silniczek i z zewnątrz wygląda estetycznie.Na początku miałem problemy z odpalaniem i regulacją ale wszystkiemu był winny pęknięty kolektor ssący.Dorobiłem coś na wzór TP 70 i teraz hula.Może jutro poleci w Mustangu z pheonix model 2.18m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkdarch Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Tu masz film jak ciągnie Mustanga (9kg)https://youtu.be/eP-gkv8dw2A Jeszcze nie jest do końca dotarty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herkristo Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Jeszcze raz wielkie dzięki za opinię o motorku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts