model Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Dzieki, w sobotę jesli pogoda dopisze to polatam i poklikam troszke wiecej zdjęć modelu w powietrzu Co do termiki to zobaczymy jak mi to bedzie szło,ale narazie musimy w tej sprawie po czekać az nadejdą cieplejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Robota ładna!! Miłego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Dzieki, na razie szybowiec wisi na ścianie i czeka na dodatnią temperaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Cześć. Dzis mała aktualizacja z lotów, skorzystałem z racji tego iż skończyłem wczesniej prace a pogoda byla w miarę dobra zapadła decyzja ze sobie troszkę polatam podladowalem baterie i szybko na łąkę, wstawiam pare fotek co by nie było wątpliwości ze model faktycznie lata (dwa poprzednie zdjecia tylko z ziemi). Co do samego lotu wszystko jak najbardziej ok tylko musze zrobić ciut wiekszy sklon silnika chyba od polowy gazu w górę szybowiec idzie ostro do góry moze jest to spowodowane dużym ciągiem w stosunku do wagi modelu? Ewentualnie mogę zmiksowac gaz z wysokością? Zaznaczę ze w locie bez silnika bardzo ladnie szybuje, nie wiem musze jeszcze troszke pokombinować z ustawieniami. Źle poklikałem w telefonie i mamy dwa posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Witam. Sam buduję xitona... świetna robota. Mam pytanie w jakie odległość o krawędzi spływu skrzydła jest krawędź natarci statecznika bo nigdzie w planach tego nie znalazłem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Cześć, ta długość ustala ci rurka ogona kadłuba która ma 50 cm długości,w planach masz wymiar plus odleglosc statecznika od konca kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witam Wróciłem do projektu... Ale gdzieś zgubiłem ( przeprowadzka)plany. Szukam w necie i nic. Były taki z podziałem na arkusze A4, a teraz ich brak. Może ktoś z kolegów ma takie to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Jeśli o te chodzi to podaję; Xiton_oz4104.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Tak właśnie to te plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam Pytanie do obu kolegów jakie silniki zamontowaliście do modelu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ja dałem dualsky ECO 2216 1250KV( 70g) z baterią 1800mah i śmigłem składanym 9x6 z tym zestawieniem waga 750g bateria musiała wylądować w okolicy sc a nie jak zamierzałem wlz przodu kadłuba, z tym zestawieniem po starcie xiton na 3/4 gazu dynamnicznie pnie się do góry, jak dla niego spokojnie wystarczy silnik w okolicy 50g i bateria 1300mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Dzięki. Mam Redoxa 900/1200. Będzie ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi