model Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 Dzieki, w sobotę jesli pogoda dopisze to polatam i poklikam troszke wiecej zdjęć modelu w powietrzu Co do termiki to zobaczymy jak mi to bedzie szło,ale narazie musimy w tej sprawie po czekać az nadejdą cieplejsze dni.
model Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 Dzieki, na razie szybowiec wisi na ścianie i czeka na dodatnią temperaturę
model Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Opublikowano 9 Marca 2018 Cześć. Dzis mała aktualizacja z lotów, skorzystałem z racji tego iż skończyłem wczesniej prace a pogoda byla w miarę dobra zapadła decyzja ze sobie troszkę polatam podladowalem baterie i szybko na łąkę, wstawiam pare fotek co by nie było wątpliwości ze model faktycznie lata (dwa poprzednie zdjecia tylko z ziemi). Co do samego lotu wszystko jak najbardziej ok tylko musze zrobić ciut wiekszy sklon silnika chyba od polowy gazu w górę szybowiec idzie ostro do góry moze jest to spowodowane dużym ciągiem w stosunku do wagi modelu? Ewentualnie mogę zmiksowac gaz z wysokością? Zaznaczę ze w locie bez silnika bardzo ladnie szybuje, nie wiem musze jeszcze troszke pokombinować z ustawieniami. Źle poklikałem w telefonie i mamy dwa posty
Krzyś63 Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Witam. Sam buduję xitona... świetna robota. Mam pytanie w jakie odległość o krawędzi spływu skrzydła jest krawędź natarci statecznika bo nigdzie w planach tego nie znalazłem. Pozdrawiam
model Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Opublikowano 9 Marca 2018 Cześć, ta długość ustala ci rurka ogona kadłuba która ma 50 cm długości,w planach masz wymiar plus odleglosc statecznika od konca kadłuba.
Krzyś63 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witam Wróciłem do projektu... Ale gdzieś zgubiłem ( przeprowadzka)plany. Szukam w necie i nic. Były taki z podziałem na arkusze A4, a teraz ich brak. Może ktoś z kolegów ma takie to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
mayster8405 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Jeśli o te chodzi to podaję; Xiton_oz4104.pdf
Krzyś63 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam Pytanie do obu kolegów jakie silniki zamontowaliście do modelu? Pozdrawiam
model Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ja dałem dualsky ECO 2216 1250KV( 70g) z baterią 1800mah i śmigłem składanym 9x6 z tym zestawieniem waga 750g bateria musiała wylądować w okolicy sc a nie jak zamierzałem wlz przodu kadłuba, z tym zestawieniem po starcie xiton na 3/4 gazu dynamnicznie pnie się do góry, jak dla niego spokojnie wystarczy silnik w okolicy 50g i bateria 1300mah
Krzyś63 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Dzięki. Mam Redoxa 900/1200. Będzie ok. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi