Piotrek83 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Więc "tajmery" musiałem programować jeszcze raz i działają ok. Co do piszczenia "za dużo gazu" to nie pomogło i pozmieniałem opcje silnik na "kein" . Może idzie to zrobić ale nie wgłębiałem się w to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Czy zakładaliście do tej aparatury pakiet li-po 3S ? Oryginalnie siedzi tam pakiet 8x1,2V ni-mh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Ja miałem w swojej, o ile mnie pamięć nie myli to był pakiet GE power na pewno 2200mah. Jedyny minus to charakterystyka rozładowania. Nie pamiętam czy jest taka możliwość ale trzeba podnieść próg alarmu rozladowania. U mnie wyłączył nadajnik, bez pikania że brak prądu. Na szczęście latałem wtedy na symulatorze... Od tego czasu ładowałem co 10h pracy nadajnika. Nie wiem jak długo pracuje przy alarmie w okolicach ~10v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Latam cały czas na Mx-16s zasilanym pakietem 3S ZIPPY - chyba już piąty rok ,żadnych problemów .Jedyne co zmieniałem to wtyczkę na graupnerowską ,no i jest trochę ciasno ale da się upchać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Adamie a jaka pojemność pakietu? Pytam bo chodzi mi o wymiar jaki tam wejdzie. Mam dostęp do nowych akumulatorów 18650 Panasonica 3600mAh, tak myślę, aby zrobić sobie z nich pakiet z wtyczką do balasera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Ja mam Wellpowera 3 S 1400 mAh 85 x 30 x 21 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Niestety ogniwa 18650 nie mieszczą się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 2500 mAh wymiary 100x30x23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Więc po kilku przeróbkach "dremelem" udało się umieścić w aparaturze 3 ogniwa 18650. Użyłem takich o pojemności 3500mAh bodajże Samsunga. Dodałem oczywiście wtyczkę do balansera. Całość prezentuje się tak: Nic w środku nie "haczy", akumulatory dodatkowo przyklejone klejem na gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin668 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Wszystko ładnie pięknie , tylko nasuwa się pytanie po co ta cala kombinatoryka ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek83 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Powody są dwa: 1. Pojemność 3500mAh 2. Akumulatory 18650 miałem w bardzo dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi