zbjanik Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Dla poprawy samopoczucia w tej mniej przyjemnej części roku (choć akurat dzisiaj u nas w opolskim jest całkiem fajnie, słonecznie), zmontowałem film z września, czyli taki przełom- koniec lata i początek jesieni. Ćwiczenia z "touch and go" na dopiero co skoszonej łące i świeżo zaorane pole po kukurydzy. Zapraszam. https://youtu.be/NQOndW1ZYVs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 No pięknie! Kto Cię filmował, bo nie zauważyłem u Ciebie kamery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Cześć Tomasz! Film naprzemiennie- "z czapki", oraz z modelu, potem połączone, zmiksowane razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 A zdradzisz, czym rejestrujesz wideo z kamerki pokładowej? Mam obecnie dylemat, czym nagrywać i interesują mnie Twoje (Wasze) rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Nagrywam Mobiusem z węższym obiektywem, Obraz jest bardzo dobry, kamera niedroga. Na youtubie natomiast widać wersję mocno okrojoną, bo program którego używam do przygotowania filmu (Windows Live Movie Maker) go zubaża. Chyba zmienię go na jakiś mniej stratny- że tak to określę. Ale Mobiusa polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czyli jednak rejestrator na pokładzie modelu. Ja zamontowałem zestaw FPV Na ToMaszu i raczej szukam rozwiązania do rejestracji sygnału przezeń wysłanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Tomasz, ale z fpv to nagrasz jakość psiakość, chyba, że potrzebujesz dokumentacji parametrów lotu. Jak tak, to swego czasu najlepszym rozwiązaniem było to https://www.foxtechfpv.com/dv02-portable-d1-av-recorder-p-541.html . Nie wiem co jest teraz na topie, ale ja mam taką nagrywareczkę i jest b. wygodna w użyciu, choć jak pisałem to jest rozdzielczość PAL + parametry kompresjii itd. = jakość psiakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Dziękuję Irku za podpowiedzi. Moim zamiarem jest latanie FPV, mam gogle, ale bez możliwości nagrywania. Nie chcąc nadmiernie rozbudowywać instalacji (mała nośność ToMasza) pomyślałem, że ekonomicznie będzie wykorzystać jedną kamerę do dwóch zadań: pilotaż FPV i nagrywanie. Na pokładzie mam takie coś http://pfmrc.eu/index.php/topic/49268-to-masz-polska-odpowied%C5%BA-na-magnuma/page-7?do=findComment&comment=686341 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Możesz popatrzeć na to: Eachine ProDVR. W sieci jest dużo filmików jak podłączyć to do danych gogli. Myślę, że mogłoby się to sprawdzić w Twoim przypadku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czarku, właśnie czegoś takiego szukałem! Dzięki za podpowiedź. W Polsce można kupić odpowiednik Ready Tosky PRO-DVR, zamawiam po niedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi