JADAR62 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 7 paneli na miejscu. Blacha aluminium 1 mm. I przymiarka z dużą częścią wyposażenia. Oj, ciasno. To co widać + 4 baterie Lipo to 11 kg. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Podstawa pod wytwornicę dymu. Nie bardzo jest co pokazywać, ale i takie elementy trzeba wykonać. Ważne dla mnie jest, aby zrobić w miarę możliwości codziennie coś dołożyłem ścianę do pojemnika na baterię, aby odgrodzić od przyszłych wiązek kablowych: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 My to doceniamy i zazdrościmy wytrwałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Dzięki Wam mi raźniej :) Wiecie jak to jest, w domu już nikogo nie interesują moje zabawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Witamy w klubie !!!! Trzymaj się ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Dlatego super, że takie kluby istnieją :) :) Pozdrawiam wszystkich obserwatorów. Montaż podstawy pod odbojnik burtowy: właściwy odbojnik będzie wykonany z drewna. Ale to jeszcze daleka droga. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 teraz jeszcze obróbka lewej burty, aby dopasować do odbojnika: ale dopiero jak się zwiąże prawa burta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Rurki PCV do kotwicy znowu się połamały po lekkim dotknięciu. Nie wiem dlaczego. Co zrobię próbki - to są elastyczne. No nic, trzeba wymyślić inne rozwiązanie. Zdemontowałem je w całości. Podstawy pod odbojniki po wklejeniu: i po oszlifowaniu gotowe do nałożenia drewna: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Nowe mocowanie podłączenia wody na kotwicę. Jednak wszystkie podłączenia wodne muszą być pewne, aby nie było Titanica. Przymiarka papierowego pokładu, aby sprawdzić, czy wszystko da się zamontować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 To będzie bardzo rozbudowana instalacja elektryczna. W trakcie montażu rysuj na bieżąco schemat. Może się w przyszłości przydać w przypadku awarii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Mam rozrysowane wszystko na schematach blokowych. Końcowe schematy podłączeń elektrycznych robię w trakcie instalacji. Na zdjęciach widać numerację kabli. Ale zabawy z podłączeniem będzie bardzo dużo. Mam cały czas obawy czy się zmieszczę z całym okablowaniem. W końcu dużo podłączeń będzie też do nadbudówki, która będzie zdejmowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Namoczyłem listwy drewniane na odbijacz 9x1,5 mm - 6 sztuk na stronę. Nałożyłem 5 bo na 6 mi ściski już nie łapały. Szóstą dołożę po sklejeniu. Nie wiem jakie to drewno, ale taki ma naturalny kolor. Odbijacz wykonam przed nałożeniem pokładu, a zamocuję po wykonaniu pokładu. Tak będzie łatwiej go obrobić i przymocować już gotowy. I ostatni element kadłuba - lodochron dla steru. Pleksi trochę popękała, ale to nie ma znaczenia. trochę wyszedł za wąski i muszę krawędź dziobową poszerzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Lewa burta gotowa do obróbki: Prawa burta przygotowana do klejenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Obróbka odbojnic: Faktura drewna widoczna, tak jak być powinno. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Coraz bardziej nabiera rumieńców !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Wygładzenie odbijaczy burtowych. Po ostatecznym wklejeniu, pozostanie ich przycięcie na długość. Ale to dopiero, jak już będzie nadburcie, a kadłub pomalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Położyłem podkład i czynię przygotowania do wklejenia lodochronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Montaż krat kingstonów: teraz muszę poczekać, aż klej dobrze zwiąże.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 <<Śrubki M1.6x4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zaczyna wyglądać naprawdę zacnie te kratki super się prezentują. Z ciekawości one będą ponad wodą czy w połowie w wodzie czy jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi