kaszalu Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Oba bardzo dobrze spełniają swoje funkcje w pracach modelarskich, ale Twój ma sztywniejszy korpus - typowo frezarska konstrukcja ! Moja to wiertarko - frezarka. Ale drobnym wiórkiem i małym posuwem daje radę !! Zaletą jest obrotowa głowica z podziałką kątową, co pozwala wiercić i frezować pod różnymi kątami ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ciekawa podstawa ściągnięta z netu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 To pewnie była inspiracja - suchy dok ! Ciekawie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Właśnie taką podstawę miałem zamiar zrobić, ale boczne podtrzymania spowodowały, że zrezygnowałem z planu i mam to co mam. Maskownice pomalowane w myśl zasady lewe czerwone, prawe zielone, silnik niebieski i dym szary: i przymiarka na nadajniku: w polu centralnym miejsce na główny piktogram. Ostatecznie zaprogramowałem: kanał 3 dolny - 8 dźwięków muzycznych kanał 1 górny - 6 dźwięków modelu + dźwięk muzyczny kanał 3 górny - 1 dźwięk silnika w różnych prędkościach obrotowych kanał 4 górny - 8 dźwięków modelu Zaprogramowałem też możliwość przerwania dźwięku muzycznego w dowolnej chwili odtwarzania. Fajny ten modulator :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 W końcu prace zostały wznowione. Trzeba zacząć od nowa, z tym, że wykorzystam elementy z odzysku. Znacznie skrócie to odbudowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 i pierwsza warstwa szpachli - pomału odzyskuje pierwotny kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 po przeszlifowaniu... i przyklejeniu górnej części nadburcia... woda nie jest tak poręczna jak mleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 W drugiej minucie i 20 s na filmie jest pokazane działanie serwa za pomocą przełącznika ON-ON serwo zajmuje kolejno skrajne położenia w zależności od pozycji przełącznika. Ja potrzebuję zrealizować taką samą funkcję, ale zamiast przełącznika ON-ON na nadajniku mam do wykorzystania (jako jedyną wolną) manetkę proporcjonalną. Jak tego dokonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Nadburcia ciąg dalszy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Prasujesz coś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 W domu powiedzieli, że deskę do surfowania robię :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 nadburcia ciąg dalszy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 ... nadburcie ciąg dalszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Doposażyłem skrzynię redukcyjną w drugi bieg (wolny). Nie dlatego, że jest potrzebny, tylko dlatego, że mam taką możliwość. A może nawet się przyda podczas długotrwałego holowania :D . Przełączanie będzie oczywiście zdalne za pomocą serwa Traxxas 2065. Stąd moje wcześniejsze pytanie o adaptację manetki proporcjonalnej do tego celu. Ostatecznie zrobię to przełącznikiem ON-OFF-ON, a manetkę proporcjonalną wykorzystam do załączania radaru poprzez moduł OPTO SP 06. Nie testowałem jeszcze, ale mam nadzieję, że będzie możliwe wykonanie takiej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 przygotowanie do woskowania .... folię niebieską musiałem zdjąć, gdyż weszła w reakcję z woskiem. woskowanie.... 5-6 warstw z polerowaniem przed laminowaniem wykonam próbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 możesz bardziej szczegółowo opisywać co robisz i dlaczego ? bo czasem się zastanawiam i nie wiem o co chodzi ? to jest forma nadburcia, a wosk dałeś żeby odkleić później laminat ? czy to całe nadburcie zalaminujesz i już tak zostanie z tą pianką w środku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Obraz mówi więcej niż 1000 słów. Cierpliwości, a następne zdjęcia wszystko wyjaśnią. To jest tylko forma do nadburcia. Po laminowaniu, nadmiar zostanie obcięty, a to co jest na zdjęciach będzie bezużyteczne. Poprzednim razem laminat się nie odseparował od formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 nałożyłem żelkot.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Epidian 53 i utwardzacz Z1. Tkanina 200 g/m2 dla usztywnienia i 110 na wyoblenia pierwsza warstwa na miejscu... aż się prosi, aby to zrobić próżniowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 a mógłbyś filmik nagrać , jak te warstwy układasz ? i jak proces przebiega ? czy nie wystarczy sama żywica epidian ? i po co ten żelkot to jakaś farba jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi