sebka34 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jak na moje oko tam są dwa luty czyli przewód antenowy ekranowany https://77hobby.pl/frsky-antena-odbiornika-ufl-250mm-p-41.html Ja też bym się nie podjął lutowania. Ale zlecił bym jakiemuś elektronikowi by mi to przelutował Wyślij do mnie te płytki to przelutuje Tobie te anteny w sensie kolega z serwisu przelituje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jak na moje oko tam są dwa luty czyli przewód antenowy ekranowany Oczywiście że są dwa punkty lutownicze; ekran i żyła sygnałowa. Anteny to radzę umieścić na zewnątrz obudowy i to w odległości kilku centymetrów od niej, zwłaszcza wtedy gdy jest wykonana z metalu. Sugeruję dolutowanie kabli z gniazdami SMA i umieszczenie gniazd SMA na obudowie, i do nich dokręcenie typowych anten nadawczych. Tak by było najlepiej i bardziej profesjonalnie. I jeśli nie masz żadnego doświadczenia w lutowaniu to tak jak radzi kolega Sebastian zleć to w jakimś serwisie RTV. A tak poważnie to warto potrenować precyzyjne lutowania. Na początek wystarczy zwykła lutownica transformatorowa, najlepiej taka w której groty można robić samemu. Czyli o takim montażu grotu jak niżej i z przełącznikiem do regulacji mocy grzania. Np taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Pulpit nadajnika i zaślepki po lakierowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Kotwice doszły dzięki koledze z forum wyglądają świernie https://youtu.be/K50KAFVc6Lg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Efekt super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Muszę jeszcze powalczyć by łańcuch się równo zwijał. Twój pulpit na aparatury widzę że potęga. Bardzo poważna sprawa efekt końcowy będzie zapewne świetny i będzie robił wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pulpit nadajnika po zmontowaniu. Jeszcze parę drobiagów i pozostaje przetestować czy działają wszystkie elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Czy widzę koszyki na baterie. Jak taka przeróbka to czy nie lepiej wstawić od razu lipola z wyprowadzeniem do ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 ten łańcuch wizualnie fajny, ale się klinuje - można by go nasmarować albo wymienić na taki od korka do wanny, ten ładnie by się zwijał https://www.google.pl/search?q=%C5%82a%C5%84cuszek+korka+wanny&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi93uG425HaAhVM_aQKHdToBfkQsAQIUw&biw=1024&bih=742 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Czy widzę koszyki na baterie. Jak taka przeróbka to czy nie lepiej wstawić od razu lipola z wyprowadzeniem do ładowania. Koszyki na baterie 4xAA były oryginalnie z wyjściem na ładowanie. Czas pracy baterii jest dla mnie wystarczający i nie ma potrzeby na bardziej pojemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Zrobiłem rysę śrubokrętem na obudowie podczas montażu. Próbowałem zamalować, ale wszelkie próby powodowały, że miejsce do zakrycie się tylko powiększało. Ostatecznie najlepszym wyjściem było rozebranie wszystkiego i ponowne malowanie. Ech, tak to jest jak się chce, aby było ładnie. więc, malowanie i montaż od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 i po lakierowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jeszcze piktogram w części centralnej, aby było wiadomo, który przełącznik do czego będzie służył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Musisz wysłać teraz zdjęcie producentowi może będzie chciał odkupić prawa autorskie Bardzo poważnie zapowiada się ten Atlas z taką kierownicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Poprzeczkę postawiłem sobie bardzo wysoko, jak na pierwszy model RC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Podporę steru wykonałem tak, aby w razie konieczności można było płetwę steru zdemontować wusuwając do dołu. W tylnej części będzie przykręcone łożysko/podpora steru: Płetwę steru wykonałem z dwóch elementów plexi o grubości 6mm. Po nacięciu piłą i przewierceniu wzdłuż, zamontowałem wał i skleiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Stopa steru. Zrobiłem z PCV. Zobaczę jak się będzie spisywała i w razie potrzeby zamienię na mosiężną, ale powinna być wystarczająco dobra. i już na miejscu. pierwsza przymiarka. Oj jest trochę zabawy, aby wszystko ustawić we właściwych płaszczyznach. wyżłobiłem rufę, aby mieć miejsce na mechanizm obrotu steru. Jeszcze w opakowaniu przymierzony napęd kabestanu. Silnik kątowy 12V 40 obr/min. Widać jak korniki zdążyły się dobrać do co lepszych kawałków drewna. 40 lat zrobiło swoje. Jeżeli jeszcze tam są, zostaną wkrótce zalaminowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Darek żeby nie dowalili się jacyś ekolodzy że pozabijałeś bardzo żadki gatunek Kornika, Przemyśl to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No dobra, nie zabiję ich, zalaminuję żywcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 No dobra, nie zabiję ich, zalaminuję żywcem. Nie chcę Cię straszyć. Ale laminat dla kornika nie jest jakąś wielką przeszkodą. Widziałem jak przegryzał centymetrową warstwę żywicy która była wylana na krążek z drewna. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi