f-150 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Tomeczku to zrób wreszczie model z białego depronu. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Model oklejony, zabrałem go wczoraj na gliwickie lotnisko. Wnioski "polotowe" - srodek ciężkości muszę trochę przesunąć przesunąć do przodu, model jest obecnie zbyt akrobatyczny, a zbyt mało trenerkowaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Ale piękny!!! W weekend chyba ruszę z budową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Moim gustem, nizbyt wyszukanym, aż się prosi o eleganckie, uciekające do tyłu końcówki skrzydeł. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 madrian, Zawsze można troszkę zmodyfikować. Po za tym to ma być trenerek do nauki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 piekny model ( zreszta tak jak inne z serii toto ) chyba zrobie taki ojcu na urodziny :shock: powinien byc zadowolony. Pozdr Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot_ Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Witam, Toto już na warsztacie Mam tylko małą uwagę, jest pewna nieścisłość jeśli chodzi o szablony żeberek. Na planie są za długie, a na zdjęcia są już skrócone o grubość spływu. Pozdrawiam PS Kreskowanie na planie z szablonami są super ułatwiają klejenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek529 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Można ten model zbudować z depronu 5mm i 3 mm ? taki szary rowkowany. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Myślę że można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek529 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 W takim razie po napływie funduszy (mam nadzieje że taki nastąpi :roll: ) kupuje resztę materiałów oraz silnik, regiel, li-pol'a, ładowarkę (trochę tego dużo :cry: ) i buduje ten samolocik ;] chciałem sie na nim nauczyć latać. Na razie słabo u mnie z kasą.. byłem w pracy w Szwecji na truskawkach(przez całe wakacje). Jednak kupiłem tylko aparaturę (sanwa vg-6000). Bo resztę pieniędzy dałem mamie na czynsz... :cry:. Mam jeszcze pytanie, czy można do tota zamontować odbiornik w wersji standard? nie będzie to za ciężkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 A ja niestety budowę odłożę na później... Brak czasu... na razie to cudem udało mi się zagospodarować troszkę czasu na odbudowę skrzydła do Toto1(więcej niedługo w odpowiednim temacie) Mam jeszcze pytanie, czy można do tota zamontowaćodbiornik w wersji standard? nie będzie to za ciężkie? Nie, jeśli zastosujesz odpowiedni silnik. Ciąg silnika może zrównoważyć masę odbiornika. SC będzie trzeba troszkę przenieść ale powinno sie latać jak klasycznym trenerkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Nie będzie za ciężki, można zastosować normalny odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek529 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Uf... ;] to troszeczkę mi ulżyło ;] tak więc powolutku zabieram się za budowę toto. Jak zbuduje to dam znać co i jak ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezak Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Przepraszam- chyba niezbyt uważnie czytam- nie mogę zrozumieć:plan naklejamy na arkusz depronu , czekamy aż wyschnie i wycinamy to rozumiem ale na następnych fotkach nie widać tego papieru na kadłubie :shock: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ale na następnych fotkach nie widać tego papieru na kadłubie :shock: . :shock: :shock: :shock: :shock: Możesz go po wycięciu odlepić, albo użyć do jego mocowania szpilek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezak Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Dziękuję bardzo.Wolałem rozwiać swoją niepewność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Ja używam kleju biurowego w sztyfcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkis Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ja mam takie małe pytanie-ile ten samolot waży z pełnym wyposażeniem, gotowy do lotu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ja mam takie małe pytanie-ile ten samolot waży z pełnym wyposażeniem, gotowy do lotu??? Opłaca się czytać temat od początku :wink: Co do wagi modelu, kadłub z silnikiem, reglerem i serwami waży 220 g. skrzydła nie ważyłem jeszcze, ale myślę że jest to ok 180 g. Sprawdzę dzisiaj. Takowe niedopatrzenie z mojej strony. Obecnie model jest w fazie oklejania taśmami pakowymi, co też pozbawi go szpitalnego koloru. Co do łącznika skrzydeł , to wydaje mi się za słaby. Masz racje .... wydaje Ci się. Zważyłem kadłub i skrzydło - razem 370 g. EDIT Wyposażenie modelu : - silnik "dzwonek", smigło GWS 8x4 - regler Dynam 25A - odbiornik Jeti Rex 5 Mpd - serwa - ESKy - pakiet 2S1P Dualsky 1350 mA. W najbliższym czasie zapodam pakiet 3S1P Fullymax 1050, myslę że na śmigle 8x4 to będzie mały szatan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkis Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Niezauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.