robertus Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Przyszły graty. 30min i oto moja ramka. Zbudowana z kształtek do wody, drutu Nikrothal 80 0,40mm - Conductance, regulatora 20A do silników szczotkowych. Dodałem taki mikro wyświetlacz jako gadżet. Taką ramką mogę wycinać elementy do 35cm. Moje obserwacje są takie, że styrodur tnie już gdy na wyjściu regulatora jest 5V, przy 10V tnie już szybko. Tu muszę potrenować aby było w sam raz. W tym czasie na wyjściu z pakietu mam 11V i 0.08A. No i uwaga, trzeba w regulatorze ustawić max gazu, ale testerem da sie to zrobić bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckydan Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Bardzo oryginalnie wygląda, rozumiem że naciągasz drut poprzez ręczne rozginane ramion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dolną rurkę trochę wyprostowałem i dzięki temu bez naciągu ramka jest bardziej rozwarta. Zakładając drut napiąłem go jak na łuku, napięcie drutu zapewnia konstrukcja. Myślę, że jest wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_P Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Pytanie laika...ściemniacz dajemy przed trafem? W sensie najpierw napięcie 230V, ściemniacz, trafo i ramka z drutem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Tak jest najlepiej i najłatwiej. Ściema, trafo, ramka do wtórnego. Zmieniasz na pierwotnym (wartość skuteczną napięcia) i działa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi