Gość Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Nie no bez przesady...Model będzie miał tendencję do przegłębiania na prawą burtę bo to wynika z momentu reakcyjnego od zespołu napędowego. Można to niwelować masą na lewej burcie co robi większość budujących takie modele. Warto więc od razu zaplanować np akumulator i regulator bliżej tej lewej burty. Serwo to mało znacząca masa w tym przypadku. A może się okazać, że za dużo nie będziesz musiał doważać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Jak popatrzyłem na twoją robotę to i mnie wzięło. Z racji, że świat szybkich motorówek jest dla mnie czarną magią postanowiłem spróbować swoich sił i zbuduję sobie ślizga. (chyba). Nie wiem czy mogę zaśmiecać twój wątek czy założyć nowy? EDIT Postanowiłem jednak nie śmiecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Michał, nadmierna prędkość przyczyną wielu wypadków. Wręga do której przymocowany jest silnik wygląda na sklejkę cytrusową. Ta sklejka jest krucha. Może wytrzyma, może nie. Os steru jest pionowo, czy ma przechył. Brak przechyłu jest widoczny w moim modelu kutra rakietowego, który w ostrzejszych skrętach ma zamiar wyskoczyć z wody. Raz miał wywrotkę. To zjawisko widać na filmie w środkowej części osi czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kaziu no ja nie rozumiem Twojego podejścia z całym czacunkiem. Autor tematu buduje ślizg a Ty piszesz, że nadmierna prędkość jest przyczyną wypadków.. Widocznie ślizgi nie dla Ciebie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Fajnie pływa - gratulacje dla stoczniowca ( jeżeli budowana samodzielnie) i szypra !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 W szybkich ślizgach wszystko musi być pancerne bo woda robi się szybko twarda a model nie zawsze idzie po gładkiej wodzie. Czasami jak płynie ślizg to słychać jak by po kamieniach to dno leciało.. Ale wiadomo łódka z tematu jest małym ślizgiem i lekkim co wcale nie oznacza że w pewnych warunkach może być szybki. Tak czy siak jak silnik swoje waży warto podeprzeć go w 2 punktach, wtedy wręga silnika ma lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Ale to nie Izaura a szkoda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Marku, czyżbyś pamiętał że kiedyś po trzesiecku pływała "Izaura" ?! Ja dopiero po Twoim wpisie ledwo co skojarzyłem że kiedyś dawno temu było coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 A ja to za czasów Gładkowskiego:) Był moim dyrektorem szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi