Grzesiek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 24 to za mala cos ten opis jest do bani Michal jaki powinien byc wyjsciowy wiatrak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 24 na takie obroty na pewno będzie dobra, nie zapominaj o tym, że model jest mały i wąski i lekki. Załóż sobie śrubę 28 na taki kadłub z takimi obrotami i zobacz jak na każdej lepszej falce będzie Ci model beczki kręcił . 28 to może dobra śruba do Mini Standarda na silniku klasy 400. Wbrew pozorom mini Eco expert trudno jest wyregulować bo to mały nerwowy i dość szybki model. Wsadzenie za mocnego napędu skutkuje tylko ciągłymi wywrotkami i w końcu utopieniem modelu, ale co ja się znam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 No to kiszka bo rozmiaru 24 nie ma:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Marek bierz od Władka ten wiekszy kadłub i buduj na pewno lepiej się nim pobawisz niż tym eco pingpongiem.Ten kadłub mojej produkcji naprawdę na fali zachowuje sie bardzo poprawnie. to jest ten model z filmu powyżej obecnie na sprzedaż cały do pływania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Powoli dochodzę już do takiego samego wniosku. A sprawa kadłuba od Władka załatwiona pozytywnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 I macie rację. Mini klasy to dla mnie porażka, od kiedy je wprowadzili reszta większych klas podupadła. Teraz te klasy są bardzo promowane ale moim zdaniem szkoda się bawić w rekreacji w takie modele gdzie palce ciężko włożyć..Zaznaczam, że to moje osobiste zdanie i nie każdy musi się zgodzić. Z zeszłego roku mamy Polskiego Mistrza świata w mini mono i chwała mu za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Więc jakiej mocy i o jakich obrotach powinien być silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Moje zdanie juz znasz kilka postów wcześniej. Ja bym go zrobił na 2-3S silnik ok3000- 4200kV i mocy ok 800W. Lekkie modele łatwiej w ślizg wchodzą.Pamiętaj ze mocy nigdy nie jest za wiele,nie musisz na całym gazie plywać. Poza tym na gładkiej wodzie potrzebujesz trochę więcej mocy niż na fali,aby uzyskać ta samą predkosc. Sam dojdziesz do tego z biegiem nabywania doświadczenia. Pisałes cos ze silnik juz masz wsadzaj go do modelu i będzie git. jak będzie za słaby możesz zawsze sprzedać i kupić mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Pisałem, że mam regulator. Silniki dopiero zamówione. To już jedno wyjaśnione. Jaki max ciężar powinna mieć bateria? Na HK jest teraz fajna promocja na bateryjki. Jaka powinna być do tego śruba? Jak pisałem mam akurat 36mm ale nic nie stoi na przeszkodzie aby kupić dowolnie inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Mam silnik co prawda spalinowy o mocy ok 1kM, sruba fi 35 kręci sie ok 20000 RPM.waga modelu ok 3000G. Moze to cos pomoże.Paliwa 600G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 To są ważne dane. ile waży pusta skorupa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jakby kto potrzebował sklejkowy kadłub 125 cm, to mam do zagospodarowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Nie pamietam ile wazyl ten od Wladka robilem go 2 lata temu.Ale odbitki wychodzily 300-400G wzaleznosci od uzytych materialow .To są te odbitki co wychandlowales .Zrób czysto to nie bedziesz musial malowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 A jaką to ma wielkość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Elektronika 500g, bateria 500-900. mechanika 200 i korpus 400g. to daje nam 1,6 do 2kg. To o wiele mniej niż ten twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 A jaką to ma wielkość? 710x250 Elektronika 500g, bateria 500-900. mechanika 200 i korpus 400g. to daje nam 1,6 do 2kg. To o wiele mniej niż ten twój Wazylem teraz swoja bez paliwa 2050G.Buduj Marek buduj i sie pochwal co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 silnik i regulator zamówione https://www.aliexpress.com/item/GoolRC-90A-Brushless-ESC-and-3660-4300KV-Motor-with-36-S-Water-Cooling-Jacket-Combo-for/32831129409.html bateryjka z HK 10 000mah też już zamówiona. Wał i serwo jest. Teraz tylko czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Spore te obroty, odważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 4300 a 4000 to mała różnica. Nie zawsze można gazować "do dechy":) Zresztą do odważnych świat należy, najwyżej zakopię się w mule:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zresztą do odważnych świat należy, najwyżej zakopię się w mule:( To mi sie podoba. A na ile S? A jak bedziesz sklejał gore z dnem i wszystko inne to tylko zywica epoksydowa zadne poxilole itp.bo sie zemsci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi