AndyCopter Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zdjęcie dość stare, a pochodzenie dla mnie już nie znane. Prawdopodobnie wykonane w 1938r. Podpowiedź dotycząca okoliczności wykonania zdjęcia jak i uczestników, bardzo mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 To raczej Rumuni lub Bułgarzy moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 "PZL.37 in Bulgaria:" taki tam widnieje wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Oczywiście , że to nie Rosjanie ! A gdzie widać gwiazdę ? Rosjanie nie mieli kordzików i szabel -ci od awiacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 https://forum.warthunder.com/index.php?/topic/107196-pzl37b-%C5%82o%C5%9B-medium-bomber/&page=2&tab=comments#comment-4417185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dziękuję za podpowiedzi. Przekazano mi, że jest to polska delegacja rządowa podczas spotkania z władzami Bułgarii w Sofii w 1938r. podczas rozmów dostarczenia tam produkcji PZL Łoś oraz uruchomienia fabryki od października 1939, do czego jak wiemy, nie doszło. Informacje otrzymałem dzięki pracownikowi naukowemu UJ za co serdecznie dziękuję. Zdjęcie pochodzi z portalu War Thunder ps do "moderatora" z postu #2, takie wypowiedzi publicznie są haniebne. edit. Dobry zbiór do czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi