AndyCopter Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Zdjęcie dość stare, a pochodzenie dla mnie już nie znane. Prawdopodobnie wykonane w 1938r. Podpowiedź dotycząca okoliczności wykonania zdjęcia jak i uczestników, bardzo mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 To raczej Rumuni lub Bułgarzy moim zdaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 "PZL.37 in Bulgaria:" taki tam widnieje wpis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRoman Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Oczywiście , że to nie Rosjanie ! A gdzie widać gwiazdę ? Rosjanie nie mieli kordzików i szabel -ci od awiacji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CichyBart Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 https://forum.warthunder.com/index.php?/topic/107196-pzl37b-%C5%82o%C5%9B-medium-bomber/&page=2&tab=comments#comment-4417185 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyCopter Posted February 1, 2018 Author Share Posted February 1, 2018 Dziękuję za podpowiedzi. Przekazano mi, że jest to polska delegacja rządowa podczas spotkania z władzami Bułgarii w Sofii w 1938r. podczas rozmów dostarczenia tam produkcji PZL Łoś oraz uruchomienia fabryki od października 1939, do czego jak wiemy, nie doszło. Informacje otrzymałem dzięki pracownikowi naukowemu UJ za co serdecznie dziękuję. Zdjęcie pochodzi z portalu War Thunder ps do "moderatora" z postu #2, takie wypowiedzi publicznie są haniebne. edit. Dobry zbiór do czytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts