robert.pilot Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam Jak w temacie, posiadam silnik 4T Saito FA-62 B GK, chciałbym zbudować model pod ten silnik. Jeżeli chodzi o doświadczenie w lataniu to jestem w miarę doświadczony ale składałem modele tylko z zestawu. To będzie mój pierwszy model zbudowany od listewki, więc szukam planów na prosty model pod ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 http://www.profili2.com/eng/plans.asp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Np ten. Flybaby.pdf Lub ten. Spacewalker.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wielkie dzięki, modele nad którymi kiedyś zastanawiałem się, żeby kupić je w zestawie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Aktualnie mam zbudowaną półmakietę Fly Baby (silnik ASP 4T 91) Lata super, relacja z budowy a także filmik z oblotu i zawodów http://rcplock.pl/forum/viewthread.php?thread_id=1908&pid=17476#post_17476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Aktualnie mam zbudowaną półmakietę Fly Baby (silnik ASP 4T 91) Lata super, relacja z budowy a także filmik z oblotu i zawodów http://rcplock.pl/forum/viewthread.php?thread_id=1908&pid=17476#post_17476 Jaka jest rozpiętość Twojego modelu Fly Baby? Pewnie super uczucie jak startuje model zbudowany z listewki...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ma ok. 2m. i 4700g do lotu. Wszystkie moje modele buduję od podstaw. Wiem, że to wychodzi w dzisiejszych czasach drożej, ale koszt jest rozłożony w czasie. Oczywiście satysfakcją, że model lata beż większych problemów jest spora. Sporo też jest adrenalinki podczas oblotu. Budowałem swego czasu Spitfire i jego pierwszy lot trwał 10sek. Gdybym wtedy o lataniu wiedział to co teraz, pewnie by latał do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ma ok. 2m. i 4700g do lotu. Wszystkie moje modele buduję od podstaw. Wiem, że to wychodzi w dzisiejszych czasach drożej, ale koszt jest rozłożony w czasie. Oczywiście satysfakcją, że model lata beż większych problemów jest spora. Sporo też jest adrenalinki podczas oblotu. Budowałem swego czasu Spitfire i jego pierwszy lot trwał 10sek. Gdybym wtedy o lataniu wiedział to co teraz, pewnie by latał do dzisiaj. Model dość spory. Powolutku zbieram materiały do budowy, mam nadzieję wystartować w sezonie 2019 i mam wielką ochotę na taką adrenalinkę z satysfakcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jedyne co mam do powyzszych modeli , to ich wielka popularnosc. Sa fajne , ale sa tez WSZEDZIE widoczne i na kazdym lotnisku jeden na 95% stoi. Dlatego proponuje Ci Robert znalezc cos , co moze nie bedzie az tak popularne . Zawsze przyjemniej latac czyms , czego nie za wiele sie spotyka ...... Ma ok. 2m. i 4700g do lotu. Wszystkie moje modele buduję od podstaw. Wiem, że to wychodzi w dzisiejszych czasach drożej, ale koszt jest rozłożony w czasie. Oczywiście satysfakcją, że model lata beż większych problemów jest spora. Sporo też jest adrenalinki podczas oblotu. Budowałem swego czasu Spitfire i jego pierwszy lot trwał 10sek. Gdybym wtedy o lataniu wiedział to co teraz, pewnie by latał do dzisiaj. To i tak sobie polatales . Moj trwal moze ze 3 sek ! Stare czasy , bez symulatorow . Klasyczna nauka na wlasnych bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jak sieu nie psewrucis.... to sieu nie naucys , Hej............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wielkie dzięki Coś powybieram... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi